Ovnbagt æggekage. Uhm her får du opskriften på en lækker saftig æggekage med kartoffelmel á la Hvidsten Kro.
Hvis du ikke har været Hvidsten kro og nydt deres æggekage, er du simpelthen NØDT til at prøve det. Om ikke andet så once-in-a-lifetime!
Det er en fænomenal æggekagen, de serverer på kroen. Høj, luftig, med stegt flæsk og serveret i støbejernspande.
En helt perfekt flæskeæggekage. Jeg har prøvet at afpresse kromutter opskriften. Men suk. Opskriften er hemmelig.
Jeg har dog ladet mig fortælle, at det er natron og bagepulver der er hemmeligheden. I dag prøvede jeg også at tilsætte kartoffelmel.
Jeg synes faktisk det lykkedes mig at komme ret tæt på Hvidstens version.
Uhm det blev en god æggekage. En ovnbagt æggekage, der straks blev godkendt af familien.
Mon jeg er ved at være på sporet af den rigtige? Måske kartoffelmel er en del af den hemmelige Hvidsten opskrift? Se lige nogle flotte lufthuller. 🙂
Dagens æggekage var bestemt konkurrencedygtig, så her kommer opskriften.
Ovnbagt æggekage med kartoffelmel á la Hvidsten Kro – få en god nem opskrift hér
Ingredienser
- 8 æg
- 6 dl. mælk al slags mælk kan bruges
- Salt/peber
- 1 spsk kartoffelmel Maizenamel ell. alm. mel kan også bruges
- 1 tsk bagepulver
- ½ natron. kan udelades eller erstattes med ekstra bagepulver
- 125 gram bacon i skiver
Sådan gør du
- Steg bacon.
- Lad baconskiverne dryppe af på et stykke fedtsugende papir. Brug baconstegefedtet på panden til at stege æggekagen i.
- Pisk æg og mælk sammen.
- Rør kartoffelmel, natron og bagepulver ud i lidt mel og tilsæt det til æggeblandingen.
- Hæld æggeblandingen på den varme pande. Lad æggekagen stege færdig på komfuret eller sæt den i ovnen ca. 30 minutter v. 175 grader varmluft.
- Pynt æggekagen med baconskiverne før servering og drys gerne purløg på også.
- Servér groft rugbrød og sennep til.
- Brug en pande der kan tåle en tur i ovnen. Fordelen ved at lave en ovnbagt æggekage er at "kagen" bliver lækker stegt på toppen også. Vær obs på at håndtaget bliver brændvarmt
- Servér æggekagen med lækkert rygbrød. Jeg skar lidt gnavegrønt til. Agurk og gulerødder, som vi dyppede i Aioli og en lækker sennep.
Noter
En evt, rest kan fryses, men æggekagen smager også godt kold
Æggekage i ovn med kartoffelmel og bagepulver og bacon på toppen
Når du steger bacon, så husk endelig at gemme baconstegefedtet til æggekagen. Du kan også servere rigtigt stegt flæsk til æggekagen. Det gør de på kroen.Brug en pande der kan tåle en tur i ovnen, eller lav æggekagen i et ildfast fad.
Fordelen ved at lave en ovnbagt æggekage er, at “kagen” bliver lækker stegt på toppen også. Det smarte er også, at den ikke brænder på, under bunden.
En ovnbagt æggekage er rimelig genial. Den er meget nemmere at lave end en æggekage på komfuret.
Pynt æggekagen med baconskiverne før servering og drys gerne purløg på også.
Servér æggekagen med lækkert rugbrød. Jeg skar lidt gnavegrønt til. Agurk og gulerødder, som vi dyppede i Aioli og en lækker sennep.
To glas herligheder der gemte sig i køleskabet og som passede perfekt som smagsgivere til æggekagen og grøntsagerne.
Æggekagen var virkelig luftig og saftig, hvis man ellers kan bruge det udtryk om en æggekage? Virkelig en god æggekage. Den vil være et hit at servere både til frokost og som nem aftensmad.
To teenagebørn og moren var hjemme til aftensmad. Hvor mange æggekagesmuler tror I der blev efterladt?? Intet 🙂
Få flere opskrifter på lækre æggekager her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Hej Gitte
Potaske bruger man da hele året, men det forhandles bare flere steder her op til jul…..
Mange hilsner
Poul-Erik
Hej Gitte
Tak for din ros…..
Tommelfinger regelen siger at forskellen mellem bagepulver og natron er: Hvis man vil have let og luftigt resultat med bagværk bruges bagepulver og skal det hæve knap så meget og blive sprødt bruges natron, typisk til småkager, cookies m.m. Skal du have rigtig sprøde og lækre småkager m.m. skal du også tilsætte lidt Potaske, det kan du få i næsten alle supermarkeder her op til jul.
Jeg vil prøve med lidt kartoffelmel, når jeg om halvanden uge skal lave æggekage á la Hvidsten Kro, uhmmm.
Hyg dig og nyd livet……….
Mange hilsner
Poul-Erik
Hej Gitte HAR DU IKKE EN PALET……så er det bare ud og købe en, jeg ville vælge en der kun er 5 cm bred til dette formål, min er fra firmaet Raadvad, og er god til mange andre “pandeopgaver”, ved det at den er lang og smal. Ja, jeg har en støbejernspande, men bruger altid en god kraftig (tykbundet) pande, med en god ridsefast belægning. Svær er i bund og grund grisehud med et tykt lag fedt. Stegeflæsk er en skive flæsk, som man også bruger til stegt flæsk, bare med lidt mere fedt end kød, hvorimod en skive flæsk… Læs mere »
Hej Gitte Jeg har også været på Hvidsten Kro, og du skal selvfølgelig stege “kagen” på støbejernspande eller lign, men det tror jeg jo nok du ved. Din sammensætning af ingredienser ser fint ud, dog fjernes baconfedt og erstattes med smør til stegningen, og hvis du skal have den helt “rigtige” smag frem, skiftes de 6 dl skummemælk ud med 3 dl. piskefløde. Det eneste du ellers skal gøre anderledes (og dette er altafgørende) er at stege ved lidt højere varme, og under bagningen løfte æggemassen med en palet, (hver gang du har opnået en smule stege skorpe) lidt vilkårligt… Læs mere »