Ovnbagt æggekage med skinke og ost á la Rebekka

I dag spiste vi ovnbagt æggekage á la Rebekka. Rebekka er min datters nye skoleveninde. En veninde hun er rigtigt glad for og som ofte bringer smilet frem. Hvor er det dejligt at Rebakka er kommet ind i min datters liv! 🙂

Forleden lavede Rebekka en omelet en dag skolepigerne tog sammen hjem fra skole. En omelet der sidenhen er blevet lavet flere gange herhjemme. En ultralet omelet, der er lækker og som hurtigt kan laves af skolebørnene når de kommer hjem og er eftermiddagssultne.

Opskrift på omelet á la Rebekka (her lavet som ovnbagt æggekage. Rebeccas portion ganget op med 5 og suppleret med bacon) :

10 æg

3 dl. mælk (putter Rebekka mon mælk i??)

Krydderier (mon ikke Rebekka putter krydderier i? 😉

3 tsk bagepulver (Rebekka putter nok ikke bagepulver i, men jeg gør det for at få æggekagen til at hæve op. Sorry Rebekka  at jeg laver om på din original 😉

1 pakke skinke skåret i skiver

100 gram revet ost.

1 pakke bacon (kan udelades)

Fremgangsmåde : 

Æg og mælk piskes. Krydderier tilsættes. Bagepulver udrøres i lidt mælk og tilsættes. Skinkes klippes i skiver og tilsættes æggeblandingen. Revet ost tilsættes. Drys evt. osten ud i fadet, så den bliver bedre fordelt.

Æggeblandingen hældes ud i fadet. Brug gerne et aluminiumsfad, så bliver din æggeomelet/æggekage også sprød i bunden.

Slut af med at lægge bacon på toppen.

Bag din æggekage 30 minutter ved 200 grader varmluft. Kig til den. Når den er sprød, fast og gylden på toppen er den færdig.

Spis gerne godt brød til æggekagen. Der er nødt til at komme lidt fiberfyld i maven også.

Jeg bagte et rugbrød i weekenden der stadigvæk var ok. Øv jeg synes tit det hjemmebagte rugbrød bliver tørt hurtigt. Måske fordi jeg putter det i køleskabet? Jamen hvis ikke mugner det jo? Er der nogle rugbrødskyndige derude der kan råde her?

Æggekagen nydes med en klat kryddersennep til (de voksnes foretrukne) eller ketchup (teenagernes).

Lækker saftig æggekage á la Rebekka!

Tak for et godt tip du! 🙂

Hvor var det heldigt at maden var nemt klaret idag. Snot og forkølelse har i den grad ramt bagenørden, al energi og overskud er væk. Der bliver trådt vande rent mad og bagemæssigt i disse dage. Appetitten er også væk. 🙁
En ovnbagt æggekage er det LETTESTE at lave, selv med feber  og ørepine. Min smagssans er skadet i disse dage, så det var kun senneppen jeg kunne smage. Øv.

Glæder mig til forår, sommer, solskin og bacillefri årstider.

Nu : Tidligt til køjs. Jeg vil sove bacillerne væk!  I morgen er vi friske og raske alle mand! (in my dreams!) 🙂

 

Mere inspiration

2 Kommentarer

 1. Ella Jensen 1. december 2016 af 10:55- Svar

  Hej Gitte

  Du spørger hvorfor dit brød bliver hurtigt tørt –
  For ca. 10 år siden kunne jeg lave de dejligste Øko brød uden gær, de hævede og blev sprøde. Jeg brugte ikke gær, da det har desværre en evne som gør at brødet bliver tørt.
  Jeg brugte altid den samme opskrift.
  Nu kan jeg ikke engang få mit brød til at hæve – uden gær. Nu bruger jeg så en anden opskrift, men savner det brød jeg kunne lave engang.
  Jeg har så hørt at det er fordi melet i DK har fået en langt ringere kvalitet.
  Når jeg laver brød af den Økologiske Ølands Hvede bliver det lidt bedre i krummen. Men det bliver alligevel ikke helt det lækre brød jeg kunne lave engang, desværre! Mvh. Ella

  • Gitte Hansen 2. december 2016 af 22:21- Svar

   Hej Ella
   Tusind tak for din historie. Dejligt du deler dine brød-erfaringer.Jeg har ikke den store erfaring med at bage uden gør, så jeg er da dybt benovet over at høre om dine erfaringer. Tror du virkelig hvedemelet har ændret sig over tid? Øv da også, det lyder som en ændring i den forkerte retning.
   Spændende læsning Ella – tak fordi du tog dig tid til at skrive 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

Læg en kommentar