Æggekage med spidskål. Det er sæson for spidskål lige nu og det er jo helt perfekt, for så kan man nemlig trylle spidskåls-lækkerier i lange baner.
Stuvet spidskål, coleslaw, spidskål med serranoskinke eller, som du skal høre om i dag, en lækker ovnbagt æggekage med spidskål og bacon. Halløj en lækkerbisken!
Den lækre æggekage var så nem at lave og så smager den fortryllende godt, lidt á la en blomkålsgratin?
Det var min store søn Mikkel og jeg der gik i køkkenet sammen igen. I sidste uge udviklede vi i fællesskab denne gode coleslaw. I dag opstod ideen om spidskåls-æggekagen også ud af det blå. Ikke langt fra tanke til handling for mor og søn.
Min søn er genial til hakkeriet og jeg er god til at krydre og finde på. Det er mega hyggeligt at gå i køkkenet sammen, både med små og store børn.
Jeg nyder, når min søn har lyst til at vi laver mad sammen med mig. Pludselig – i en alder af 18 år – har han fået lyst til køkkentjans. Skønt! Vi nyder det begge to. 🙂
Det var et kæmpe spidskål vi fik brugt. Mikkel var noget nervøs for, om æggekagen nu ville kunne hænge sammen, med så meget kål i.
Ingen grund til bekymring. Det var den skønneste æggekage – en totalt succes for mor og søn! Vi er sikre på, at du også bliver vild med den 🙂Jeg brugte min bradepande fra Scanpan som er ret smart, fordi den også kan bruges på komfurets kogeplade.
Det er smart, hvis man vil svitse ting først og så stege færdigt i ovnen bagefter. Perfekt til ovnbagte æggekager. Vi svitsede bacon og kål, hældte æggemassen over og lod ovnen om at gøre resten af arbejdet. Smart!
Opskriften er rigtigt nem og du får den lige her:
Æggekage med spidskål & bacon omelet i ovn – få en god, nem opskrift her
Ingredienser
- 1 stort spidskål skåret i fine strimler stokken skæres fra
- 150 gram bacon i skiver
- 8 æg
- 5 +1 dl mælk
- 1 spsk kartoffelmel ell. Maizenamel med top
- 1 tsk bagepulver
- Salt/peber rigeligt
Sådan gør du
- Klip bacon'en i små stykker
- Svits baconen på din pande/bradepande. Snit spidskålen fint og tilsæt den lidt efter lidt. Lad kålen svitse med, til den er faldet sammen. Har du ikke en stor bradepande, så svits kålen af flere omgange på en stegepande f.eks.
- Krydr blandingen godt.
- Lad bacon/spidskål svitse ved svag varme, imens du laver æggeblandingen
- Rør de 5 dl mælk ud i æggene
- Rør kartoffelmel og bagepulver med den sidste deciliter mælk. Tilsæt det til æggeblandingen.
- Krydr godt.
- Hæld æggeblandindingen over spidskålen.
- Har du ikke et stegefad af aluimium/støbejern, så brug bare et alm. ildfast fad
- Bag æggekagen ca. 30 minutter i ovnen v. 175 grader varmluft. Sæt fadet på nederste rille.
- Æggekagen er færdig, når den er gyldenbrun på toppen.
Noter
Det er en virkelig lækker ovnbagt omelet som er mega nem at lave.
Det kan næsten ikke gå galt, for ovnen sikrer, at intet brænder på. Smart!
Jeg er storfan af mad der passer sig selv og ovnbagte æggekager hører til i denne kategori. I tidens løb har jeg lavet dem i flere afskygninger.
En af bloggens mest populære æggekage-opskrifter er denne ovnbagte æggekage med feta, skinke og tomat.
Prøv også at tjekke denne opskrift ud på æggekage med rødløg, mozzarella, peberfrugt og skinke. Store successer og du kan finde flere æggekageopskrifter på bloggen lige her
Brug gerne æggekagerne som en tøm-køleskabet-ret; vær kreativ og brug hvad du har. Langt det meste vil kunne stoppes i en æggekage; grøntsager, en kødrest, en osteskorpe, et par pølser?Æggekagerne er fyldige og mættende og vil passe perfekt som både frokost- og hovedret. Servér gerne et godt, groft brød til. Det smager SÅ godt 🙂
Her ser du den nemme fremstillingsproces i billeder fra start til slut:
Sådan laver du æggekage med spidskål og bacon i ovn – se billederne her:
Æggekage er perfekt at servere en hverdag og denne med spidskål er overskueligt nem. Sundt og fedtfattigt mad er det også.
Med et giga-spidskål får familien samtidigt dækket dagens behov for sunde grøntsager.
Vi spiste næsten hele æggekagen kun 3 mand og gemte kun en lille rest, til frokostbøtter i morgen. Vi målte nærmest de sidste stykker ud i centimenter. Ingen ville snydes. 😉
Er du også vild med spidskål? Måske du aldrig rigtigt er kommet i gang med at bruge den lækre kål?
Jeg har opdaget, at jeg er meget mere vild med spidskål end med hvidkål. Spidskål er rundere og mildere i smagen. Griller du spidskålen, eller bager den i ovn, får den en særligt, lækker nøddeagtig smag. Uhm, jeg elsker spidskål! 🙂
Spidskål er et hit hos os og i øjeblikket spiser vi et par stykker om ugen. Gruble, gruble.
Hvilken spidskålsopskrift skal vi mon afprøve næste gang, mor og søn skal i køkkenet?
Rigtig god fornøjelse med spidskåls-æggekagen til dig. 🙂
Få inspiration til flere lækre opskrifter med spidskål her
1.
2.
3.
4.
5.
Jeg afprøvede denne æggekage med spidskål i dag – men kom også nogle groftrevne gulerødder i. Jeg undlod bagepulver (har aldrig brugt bagepulver i æggekager og kunne ikke se funktionen) – brugte alm, hvedemel i stedet for kartoffelmel. Det blev en flot , høj, luftig og velsmagende æggekage. Tak !!
Mums den ser lækker ud 🙂 Hvordan undgår du at æggemassen efterlader en bradepande som er vildt irriterende at gøre rent? Jeg står ofte og må skrabe resterne af med neglene 🙁
Fantastisk opskrift, har benyttet den flere gange
Så fik jeg afprøvet æggekage med spidskål. Toplækker.
Lyder lækkert. Hvad er målene på bradepanden?
Hej
Hvor mange grader giver du den? Glæder mig bare så meget, tænderne løber i vand… Det er næsten 1 time siden den kom ind på 175gr….
ELSKER-SPIDSKÅL, så denne skal laves, evt. En dag jeg er alene, så jeg ikke behøver at dele 😉
Hejsa, her i huset er vi VILDE med “lakridskål”. Et kvart spidskål uden stok pr næse, læg det på et stort stykke alufolie og hæld lidt olie over kålen. Krydr med salt og pber, og drys lidt lakridspulver over. Pak kålen godt ind i alufolie og grill eller smid det i ovnen i ca 25 min. Lækkert…..