Ovnbagte æggekager med porrer og blomkål

  • Ovnbagte æggekager med porrer og blomkål

Ovnbagte æggekager med porrer og blomkålOrv noget lækkert fastfood du skal høre om i dag! Lynhurtige æggekager spækket med grøntsager.

Ovnbagte æggekager med blomkål og porrer – hvordan og hvorfor nu det?

Bare rolig. Det er ikke et mix men en æggekage med porrer og en æggekage med blomkål. Hvorfor? dsc_2419

Tjo når der gjalder høje desperate råb fra grøntsagsskuffen og både blomkål og porrer på samme tid råber “Brug mig først” – ja så må man da bare doble æggekagerne op?

Jep – vi spiste to æggekager i dag og hvor var de mega nemme at lave. Der var rigeligt til familien på 4 og det er tæt på at der er til i morgen også. dsc_2426

Har du ikke lige porrer og blomkål på lager, så kan du jo sagtens putte alverdens andre grøntsager i. Hvad f.eks. med en broccoli-æggekage, en rødløg/bacon-æggekage, en gulerods-æggekage med timian? en…..?

Der var egentlig tærter på menuen, men madmor kom kvast hjem kl. 17 og orkede ikke lige at bakse med tærtedej. En kop cafe latte og en pålægschokolademad kom lige på tværs. FEDT med en lille pause i køkkenet før køkkentjansen, men tiden ilede og pludselig var klokken 18.00. dsc_2422Gode råd var dyre og vupti blev tærteambitionerne forvandlet til æggekageambitioner og de blev så rigeligt indfriet. FEDT – når det kan være en succes at springe over hvor mad-gærdet er lavest.

Fast-food i den supersunde liga!

Vi spiste rugbrød til og kunne fint blive mætte. Æggekagerne fik mange roser med på vejen af familien og opskriften kommer springende til dig her.

Skal du kun bruge en enkelt æggekage, så halvér bare portionen, men altså æggekager smager også fortrinligt dagen derpå, f.eks. til frokost, så lav gerne 2, nu du er i gang. 🙂 Ovnbagte æggekager med porrer og blomkål

Ovnbagte æggekager med porrer og blomkål
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Ovnbagte æggekager med porrer og blomkål
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Mad til de travle
Portioner: 6-8 pers.
Det skal du bruge:
  • Æggekage 1:
  • 6 porrer i skiver
  • Æggekage 2:
  • 1 blomkål i små buketter.
  • Æggeblanding og fyld til begge:
  • 15 æg
  • 300 gram bacon i tern
  • 2½ dl fløde (gerne Milda)
  • 5 dl mælk
  • 3 spsk mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 200 gram revet ost
  • Salt
  • Hvidløgspeber (eller alm. friskkværnet peber)
Sådan gør du:
  1. Rens porrerne og skær dem i tynde skiver.
  2. Svits porrerne ved svag varme sammen med bacon på din allerstørste pande. Jeg brugte mit støbejernsfad, der både kan bruges i ovn og på komfur. Smart!
  3. Pil blomkålen i små buketter og fordel dem i et andet ildfast fad. Du behøver ikke forkoge blomkålen først.
  4. Fordel halvdelen af bacon ovenpå blomkålen
  5. Drys ½ pose revet ost på hver æggekage.
  6. Rør æggeblandingen:
  7. Pisk æg med fløde og mælk
  8. Bland mel med bagepulver og ryst/pisk en jævning med lidt ekstra mælk.
  9. Hæld meljævningen i æggeblandingen.
  10. Tilsæt rigeligt med salt og hvidløgspeber
  11. Fordel æggeblandingen på de to æggekager. Grøntsagerne skal være mest muligt dækket
  12. Bag æggekagerne i ovnen ca. ½ time v. 175 grader varmluft. Æggekagerne skal være gyldne og gennembagte (må ikke føles "svuppende" når du trykker ned midtpå)
  13. Serveres på en skive lækkert rugbrød.

Ovnbagte æggekager med porrer og blomkålHåber du kan overskue min forklaring på de to æggekager?

Ellers kommer der lidt billeder her 🙂

Måske du synes det lyder som en kæmpe portion? Hvis du tænker på at der er til en familie på 4 i to dage er det jo faktisk slet ikke så slemt?

Hvorfor nu pludselig mel og bagepulver i en æggekage?

Tjo, til to så store æggekager, skal der rigtigt mange æg til for at få dem til at hæve op. 20-25 stykker vil jeg tro? Bagepulver-tricket kender jeg fra min bedste æggekageopskrift, men hvedemelet var lidt et sats. Hvo intet vover, intet vinder. dsc_2428

Æggekagerne blev så fine og faste med hele 7,5 dl væde og jeg tænker at hvedemelet var en god hjælper her. Bruger du ikke hvedemel, tror jeg du kan risikere at æggekagen bliver mere porøs i det? Dagens æggekager kunne skæres i fine stykker. Ovnbagte æggekager med porrer og blomkål

Måske du undrer dig over den forholdsvis store mængde bacon i ellers så sunde æggekager? Jep  jeg er baconfan, men bacon giver altså bare så god smag i ellers så ferske grøntsagsretter. Kombinationen porrer/bacon, blomkål/bacon, rødløg/bacon er jeg komplet fan af! Måske du også melder dig i koret?

Er du vegetar, så udelad blot bacon. Det er jo helt klart dig der bestemmer 🙂
Ovnbagte æggekager med porrer og blomkålUha nu er efterårssæsonen skudt i gang og det er en særlig prøvelse at tage madfotos.  Dagslyset mangler, solen går ned tidligt og familien spiser sent. Det er en evig udfordring, men jeg prøver. Hver eneste dag!

Æggekagerne blev en succes, både hvad angår smag og udseende. Det håber jeg du kan fornemme her?  Ovnbagte æggekager med porrer og blomkålOvnbagte æggekager med porrer og blomkålBon appetit!

Kom så ikke og sig at der kun serveres kalorieholdige kage-sager på Bagenørdens blog 🙂
Ovnbagte æggekager med porrer og blomkål

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. mormormedstiletter 28. september 2016 af 13:33- Svar

    Nu har jeg igen været fraværende et stykke tid og så er det bare så dejligt, at du altid er frisk med en ny lækker opskrift og inspi til min madplan:-)

    • Gitte Hansen 28. september 2016 af 19:25- Svar

      Jamen det er jo bare helt perfekt Tina. Velkommen tilbage i de vante omgivelser 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar