Æggekage i ovn med grøntsager. I dag får du opskriften på en rigtig nem og lækker opskrift på en sunde ovnbagte æggekage med porrer og blomkål.
Sikke noget lækkert fastfood du skal høre om i dag! Lynhurtige æggekager i ovn spækket med grøntsager.
2 ovnbagte æggekager med blomkål og porrer – hvordan og hvorfor nu det?
Det er ikke et mix, men én æggekage med porrer og én æggekage med blomkål. Hvorfor?
Tjo jeg havde både porrer og blomkål i grøntsagsskuffen, som “råbte” “Brug mig først”. Heraf ideen til hele 2 æggekager.
Det blev to lækre sunde æggekager, som var meget nemme at lave. Der var rigeligt til familien på 4 og det er tæt på at der er til i morgen også.
Har du ikke lige porrer og blomkål på lager, så kan du jo sagtens putte alverdens andre grøntsager i.
Hvad f.eks. med en broccoli-æggekage, en rødløg/bacon-æggekage, en gulerods-æggekage med timian? en…..?
Der var egentlig tærter på menuen, men madmor kom kvast hjem kl. 17 og orkede ikke lige at bakse med tærtedej.
En kop kaffe kom lige på tværs. FEDT med en lille pause i køkkenet før køkkentjansen, men tiden ilede og pludselig var klokken 18.00.
Gode råd var dyre og vupti blev tærteambitionerne forvandlet til æggekageambitioner. De blev så rigeligt indfriet. FEDT – når det kan være en succes at springe over hvor mad-gærdet er lavest.
Fast-food i den supersunde liga!
Vi spiste rugbrød til og kunne fint blive mætte.
Æggekagerne fik mange roser med på vejen af familien og jeg har glædet mig til at dele opskriften med dig.
Skal du kun bruge en enkelt æggekage, så halvér bare portionen. Evt. æggekage rester kan I også bruge til frokost eller madpakker dagen efter. Lav gerne 2, nu du er i gang.
Æggekage i ovn med grøntsager – få en god nem opskrift her
Ingredienser
Æggekage 1 med porrer:
- 6 porrer i skiver
Æggekage 2 med blomkål:
- 1 blomkål i små buketter.
Æggeblanding og fyld til begge:
- 15 æg
- 300 gram bacon i tern kan udelades
- 2½ dl fløde evt. kaffefløde. Du kan også bruge surmælksprodukter
- 5 dl mælk
- 3 spsk mel eller kartoffelmel/Maizena
- 1 tsk bagepulver
- 200 gram revet ost
- Salt
- Hvidløgspeber eller alm. friskkværnet peber
Sådan gør du
- Svits bacon først og stil til side. Lad baconfedtet blive på panden.
Æggekage med porrer:
- Rens porrerne og skær dem i tynde skiver.
- Svits porrerne ved svag varme på panden og læg dem herefter i et ildfast fad sammen med halvdelen af baconternene
Æggekage med blomkål:
- Pil blomkålen i små buketter og fordel dem i et andet ildfast fad. Du behøver ikke forkoge blomkålen først.
- Fordel halvdelen af bacon ovenpå blomkålen
- Fordel halvdelen af osten på hver æggekage. Rør æggeblandingen. Pisk æg med fløde og mælk
- Bland mel/kartoffelmel med bagepulver og ryst/pisk en jævning med lidt ekstra mælk. Hæld meljævningen i æggeblandingen. Tilsæt rigeligt med salt og hvidløgspeber
- Fordel æggeblandingen på de to æggekager. Grøntsagerne skal være mest muligt dækket
- Bag æggekagerne i ovnen ca. ½ time v. 175 grader varmluft. Æggekagerne skal være gyldne og gennembagte (må ikke føles "svuppende" når du trykker ned midtpå)
- Serveres evt. med en en skive lækkert rugbrød.
Noter
Der bliver 2 æggekager af denne portion. Du kan bruge andre grøntsager til æggekagerne.
Prøv f.eks. med spidskål, tomater, kartofler, peberfrugt, gulerødder?Æggekagerne kan også tilberedes på en stegepande med låg.
Evt. rester kan spises kold/lun til frokosten dagen efterSunde, fedtfattige æggekager nemt tilberedt i ovnen – prøv disse med blomkål og porrer
Håber du kan overskue min forklaring på de to æggekager?
Ellers kommer der lidt billeder her 🙂
Sådan laver du æggekager i ovn med blomkål, bacon og porrer – se billederne her:
Måske du synes det lyder som en kæmpe portion? Hvis du tænker på at der er til en familie på 4 i to dage er det jo faktisk slet ikke så slemt?
Æggekagerne var fine som hovedret men de vil også være gode at servere til frokost. Du bestemmer 🙂
Hvorfor nu pludselig mel og bagepulver i en æggekage? Det er er en smart måde at få en æggekage til at blive luftig på
Bagepulver-tricket kender jeg fra min bedste æggekageopskrift, men hvedemelet var lidt et sats.
Hvo intet vover, intet vinder. Hvedemel kan udelades eller erstattes med f.eks. kartoffelmel.
Æggekagerne blev så fine og faste med hele 7,5 dl væde og jeg tænker at hvedemelet var en god hjælper her.
Bruger du ikke hvedemel, tror jeg du kan risikere at æggekagen bliver mere porøs i det? Dagens æggekager kunne skæres i fine stykker.
Måske du undrer dig over den forholdsvis store mængde bacon i ellers så sunde æggekager?
Jep jeg er baconfan, men bacon giver altså bare så god smag i ellers så ferske grøntsagsretter.
Kombinationen porrer/bacon, blomkål/bacon, rødløg/bacon er jeg komplet fan af! Måske du også melder dig i koret?
Er du vegetar, eller vil du gerne gøre æggekagerne endnu sundere, så udelad blot bacon. Du bestemmer 🙂
Æggekagerne blev en succes, både hvad angår smag og udseende. Det håber jeg du kan fornemme her? Bon appetit!
Kom så ikke og sig at der kun serveres kalorieholdige kage-sager på Bagenørdens blog 🙂
Få inspiration til flere lækre opskrifter med blomkål ved at klikke her
Se flere æggekage opskrifter her
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
Nu har jeg igen været fraværende et stykke tid og så er det bare så dejligt, at du altid er frisk med en ny lækker opskrift og inspi til min madplan:-)