Ovnstegt mørbrad, bagte kartofler med hvidløgssmør og salat

  • mørbrad og bagte kartofler med hvidløgssmør

DSC_5235 Ovnstegt mørbrad, bagte kartofler med hvidløgssmør og salat.

Sommer og sol er det jo pludselig blevet igen. Perfekt til en hurtig sommermenu, nu ingen rigtigt gider stå i køkkenet. Hvad siger du til ovnstegt mørbrad, bagte kartofler med hvidløgssmør og salat?

Måske du kommer så sent hjem, at det er for sent at tænde op i grillen? Hvad hvis du bare har allermest lyst til at læse bog på terrassen imens maden laver sig selv?

Ja så har jeg et menuforslag her: En let dagens menu, der både du’r som sommer- og vintermenu. Her kommer opskriften, og den er nem. Sommernem

DSC_5221 ovnstegt mørbradDSC_5230Ovnstegt mørbrad og bagte kartofler (4 personer): 

Du skal bruge: 

1 svinemørbrad afpudset for sener og hinder

2-3 spsk olie og krydderi (jeg brugte Allround krydderi fra Santa Maria)

10-12 store bagekartofler (eller så mange din familie kan spise. Min familie kan spise mange)

Hvidløgssmør bestående af 2-3 fed hvidløg, et knivspids salt og 1 tsk. persille (gerne tørret)

Grøn salat, din yndlings. Vi havde en rest romainesalat – den var fin også på 2. dagen.

Det var faktisk det. Nem menu at købe ind til, ikke?! 🙂

Sådan gør du: 

Vask kartoflerne og rids et kryds på  ½ cm. dybde i dem. Pak dem ind i stanniol og sæt dem i ovnen i 60-75 minutter time ved 175 grader varmluft. Stanniol gør, at kartoflerne bevarer fugten og jeg bilder mig ind, at tilberedningstiden kan forkortes, da stanniol vel også holder på varmen?DSC_5204 bagte kartofler

Nu gør du mørbraden klar. Den skal afpudses og dryppes med olie og drysses med krydderi. Læg den gerne i marinaden minimum ½ time. Læg den evt. i en plasticpose eller dæk skålen/fadet til med film. DSC_5206 mørbradLækker krydret mørbrad. Hvis du orker, bliver den bedst, hvis du svitser den på panden i lidt smør, inden den kommer i ovnen. Så får den en mere sprødstegt overflade. Jeg var terrassedoven, så jeg satte hele fadet ind i ovnen med marinadeolie og det hele. Jeg vendte den undervejs.

Man kunne også have stegt mørbraden på panden, og have nøjedes med det, eller stegt den på grill, men jeg gad ikke kødgryderne på en solskinsdag så mørbraden kom ind i ovnen til kartoflerne. Jeg gav min mørbrad 25-30 minutter, den fik nok 5 minutter for lang tid, en mørbrad bliver hurtigt tør, så pas på. Brug evt. stegetermoneter.

Omvikl gerne din mørbrad med bacon, det bliver den kun  bedre af og så tørsteger den heller ikke så nemt.
DSC_5211 mørbrad

Ud på terrassen for at læse et par kapitler til, imens maden laver sig selv. Fedt med madlavning med naturligt indbyggede solterrasse-pauser 😉

Pludselig var både kartofler og mørbrad færdige, og salatresten var jo nem at tilberede, bare en restbøtte hvor låget skulle tages af. Wow 😉

Skær mørbraden i ½-1 cm. tykke skiver
DSC_5222 ovnstegt mørbradStik en gaffel i kartoflerne for at mærke om de er færdige. Det tror jeg de er, hvis de har fået minimum en time. Lad kartoflerne forbilive i stanniol, til de skal spises, det holder på varmen.
DSC_5229 bagte kartoflerÅbn. kartoflerne i kartoffelpakkerne og læg en tsk. hvidløgssmør på toppen af hver kartoffel. Lækre bagte kartofler.

Sønnike storspiser dem med glæde og helst med smør og paprika, men sådan er vi jo så forskellige. 😉 Vi tilbereder tit bagte kartofler i mikrobølgeovnen, og tilberedningstiden er hérr 3-4 minutter pr. kartoffel, en noget kortere tilberedningstid. Ingen tvivl, vi kan bedst lide bagte kartofler i ovn, men mikrobølgeovnsversionen kan bruges i en snæver vending, læs:akutte situationer, hvor maden skal serveres NU!!

Bagte kartofler i mikrobølgeovn synes vi bliver lidt tørre, men det du’r jo desværre ikke pakke stanniol omkring dér? 😉 Advarsel:Prøv endelig ikke at stoppe staniol i din mikrobølgeovn, den vil eksplodere i torden og lynild 😉

DSC_5231 bagte kartofler med hvidlgøssmør Så er der terrasseservering. Maden har vel i alt taget 10 minutter at lave? Lette sommermenuer. Det kan vi li’!

Nogen der har hørt vejrudsigten? Jeg er klar på en let sommermenu igen i morgen:, er du også? 🙂DSC_5233

Mere inspiration

Læg en kommentar