Ovnstegt skinkegrillsteg, kartoffelfad og honningbagte grøntsager

  • Honningbagte grøntsager

Honningbagte grøntsagerAltså hvad gør man nu, hvis man har købt en skinkegrillsteg, men det så absolut ikke er grillvejr længere? Altså ak og ve, vi kunne vel grille under låg under halvtag, men det er ikke ligesom så fedt at grille i møg- silende regnvejr vel? Grillduftene udenfor er jo det halve af det?

Nå men så må vi vel bare grille i ovn! Hvad med at grille stegen på toppen af et krydret kartoffelfad og nu ovnen er i gang, lave et fad honningbagte grøntsager med lidt græsk yoghurt-dressing til?

Honningbagte grøntsager

Skinkegrillsteg

Jep, det bliver dagens menu:

Ovnstegt skinkegrillsteg, kartoffelfad og honningbagte grøntsager: 

Du skal bruge:

1½ kilo kartofler

1 skinkegrillsteg (kan erstattes af en almindelig skinke, denne var cognacmarineret).

Honningbagte grøntsager:

Brug gerne de grøntsager du har, de fleste grøntsager vil kunne bruges. Jeg brugte:

1 kilo gulerødder

5 rødløg i kvarte

2 peberfrugter i strimler

Olie

1 spsk Akaciehonning

Salt/hvidløgspeber

DSC_8222

Græsk yoghurt dressing: 

4-5 spsk. græsk yoghurt

1 tsk akaciehonning

Salt/hvidløgspeber.

DSC_8208

Sådan laver du ovnstegt skinkegrillsteg, kartoffelfad og honningbagte grøntsager:

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Vask og snit kartoflerne i både.  Vend i olie og drys med salt og hvidløbspeber.
  • Læg stegen i et aluminiumsfad og fordel kartoflerne rundt om.
  • Læg stegen midt i kartoffelfadet.
  • Stegetid: ca. 1 time v. 175 grader varmluft. Vend stegen og kartoflerne når halvdelen af stegtiden er gået.
  • Når halvdelen af stegetiden er gået, sætter du de honningbagte grøntsager i ovnen.

DSC_8193DSC_8196Skinkegrillsteg

Sådan laver du honningbagte grøntsager:

  • Skræl, vask og ordn grøntsagerne.
  • Læg dem i et aluminiumsfad. Vend med olie, akaciehonning og krydderi.
  • Bag grøntsagerne 30 minutter og vend undervejs. Det gør ikke noget, at grøntsagerne har lidt bid.

Honningbagte grøntsagerDet blev en lækker mør skinkesteg og det var en nem menu, for kød, kartofler og tilbehør blevet klaret i en omgang (næsten). Stik gerne et stegetermometer i stegen for at se om den har fået nok. Kernetemperaturen skal være ca. 70 grader. Lad gerne stegen hvile lidt inden servering. 
SkinkegrillstegSå er der serveret.

En lækker indendørs grillmenu. De honningbagte grøntsager scorede kegler – igen – og stegen blev mør, saftig og lækker. Den græske dressing passede perfekt til, og er jo den nemmeste dressing på jord. Tror jeg vil prøve at finsnitte lidt mynte i dressingen næste gang, det skulle smage så godt og jeg har jo et mynteBJERG i haven!

DSC_8208

Bagenørden anbefaler: Ovnstegt skinkegrillsteg, kartoffelfad og honningbagte grøntsager

Skal der være indendørs grillmenu, så lad der være indendørs grillmenu! (men sol, kom nu snart tilbage til os, ikke??)Honningbagte grøntsager

Min onsdag? Åh suk, den druknede desværre i Netto-kø-helvede og regn. Har du mod på at læse en opgivende og dyngvåd statusmelding, så kig med på min Facebook-statusmelding fra i dag. 

“Perfekt timet eftermiddag? Not! Ørkenvandring i Netto. Det er ulvetime og børn skriger. Jeg kan ingenting finde, der er blevet flyttet rundt – igen – og alle eftersøgte varer er i rodekasserne. Det tager 100 år at handle. Lang kø og fejl på kassebon. Mange fejl. Suk. Orker man at klage over fejl på bon når der står 20 i kø, nej vel? Alle hader jo én men jeg hader nu mest mig selv over at være blevet snydt og ikke have energi til at brokke mig.

Det er varmt. Fugtigt. Hjertet banker. JEG VIL UUUUD! Poserne tunge.Sindsygt tunge. Dankortbeløbet stort. Alt for stort. Burde brokke mig. Vakler ud og hov. Hvad nu? Himlen truende blå, lykkeligt uvidende var jeg i Netto-helvedet. Styrtregn ramte, indkøbsvarer og indkøbte melposer blev gennemblødte. Melklister. Lange bilkøer og rød bølge ved alle lyskryds. Regn i nakken og ned af benene. Dyngvåd jakke og hvorfor findes der ikke vinduesvisker på brillerne? Våd til skindet, alt kunne vrides. Alle indkøbsvarer måtte tørres med viskestykke.

3 timer efter har jeg fået varmen igen. Endelig. Siger ALDRIG til Bettina at jeg altid er MEGAheldig og slipper udenom bygerne hver gang. Overhør mig bare. Seje cyklister piver jo ikke, men pludselig, der dyngvåd på cykelstien, kiggede jeg forelsket på alle bilerne i kø. Bilvarme. Ahh. Vinduesviskere. Bilradio. Ahh. Forstår jo pludselig GODT de dér meget lange bilkøer!”

Håber du slap nemmere omkring din eftermiddag? 🙂

See you in the morning….vi vågner op til solskin 🙂

Mere inspiration

Læg en kommentar