Påskegule citronmuffins med syrlig citronglasur

  • Påskegule citronmuffins med syrlig citronglasur

DSC_1111Øj sikke lækre citronmuffins der blev tryllet på matriklen i dag! Det er påske og højtids-farven er gul og selvfølgelig skal der da serveres påskegule citronkager så! 🙂

DSC_1097

Citronen der blev brugt, var en kæmpe citron som faderen og datteren i familien havde hjembragt fra deres Mallorca-tur for nylig. Ekstra kolorit på kagerne og jeg bilder mig ind at citronen var særligt god? Der var masser af saft i den og citronsmagen var rigtigt lækker.

Når du skal bage citronmuffins’ene, så køb en god stor økologisk citron, for der skal nemlig bruges både saft og revet citronskal til disse kager. Jeg er sikker på at du også sagtens kan finde en god citron med lækker citronsmag i din butik 🙂DSC_1099

Muffins’ene er rigtigt nemme at lave og der bliver 8 fine store muffins af denne portion. Du kan også vælge at lave en citronmåne af dejen istedet? Tror måske du skal lave dobbelt portion så, med mindre du har et ret lille tærtefad?

Jeg har eksperimenteret med citronmåner før og vi er blevet storfan af hjemmebagte. Kunne aldrig drømme om at købe en citronmåne – vi bager dem da selv! Det er piece of cake og slet ikke svært!. Du kan finde opskriften på en lækker klassisk citronmåne her og en luksusvariant med marcipan her Påskegule citronmuffins med syrlig citronglasur

Totalt lækre citronmuffins der blev bagt i dag og vi har jo fridag igen 2. påskedag – måske de små lækre kager også skal serveres på dit påske-kagefad? Måske du får påske-gæster der skal forkæles? 🙂

Her kommer opskriften og den er nem:

Påskegule citronmuffins med syrlig citronglasur
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Påskegule citronmuffins med syrlig citronglasur
Forfatter:
: Biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
: Brød og kager
Portioner: 8 stk
Det skal du bruge:
  • 2 æg
  • 50 gram brun farin
  • 75 gram rørsukker ell. alm. sukker (du kan også udelade farin og bare bruge alm. sukker)
  • 2 tsk revet citronskal (brug øko.citroner men vask alligevel citronen godt først)
  • 100 gram smeltet smør
  • ½ dl citronsaft (saft fra ca. 1 citron - obs. gem 2 spsk til glasur). Citron kan fint erstattes med appelsin
  • 125 gram hvedemel
  • ½ tsk bagepulver
  • Glasur:
  • 1 dl flormelis (ca.)
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 tsk revet citronskal (eller dét der er tilbage)
Sådan gør du:
  1. Pisk æg og sukker+farin hvidt og skummende med elpisker
  2. Smelt smørret i mikrobølgeovnen (15 sek. af gangen)
  3. Rør smeltet smør og citronsaft i dejen
  4. Bland bagepulver med hvedemel og vend det i dejen med dejskraber. Rør kun lige til melklumperne er opløst.
  5. Fordel dejen i 8-10 muffinforme af papir eller endnu bedre, silicone (de slipper bedre)
  6. Bag muffinsene ca. 15 minutter v. 175 grader varmluft.
  7. Muffins'ene er færdige, når de er gyldne og sprøde
  8. Rør glasuren:
  9. Flormelis røres med citronsaft og revet citronskal tilsættes. Glasuren må ikke være for tynd, tilsæt evt. lidt ekstra flormelis.
  10. Lad muffins'ene afkøle før du putter glasur på
  11. Anret kagerne på dit fine kagefad og pynt med 1 tsk glasur på hver kage.
  12. Nydes med velbehag og god kaffe

Påskegule citronmuffins med syrlig citronglasur

Der bliver ikke mange muffins af denne portion, så gang gerne selv opskriften op, hvis I er mange. Jeg øver mig i at bage små portioner hér, for vi er faktisk kun 2 kagespisere i familien. Det du’r jo ikke så, med alt for store kageportioner, vel?  😉

Ej hvor var det altså nogle lækre muffins!

Kagerne var klar på ingen tid, så kast dig roligt ud i dette bageprojekt. Familien giver kagerne mange roser med på vejen – en anbefaling der hermed er givet videre til dig.

Jeg tænker, at citron fint vil kunne erstattes med appelsin? Hov, ja det ville da kunne blive nogle ret lækre appelsinkager tror jeg? Oh la la og hvad med lidt grofthakket chokolade og  mandler i? Disse appelsinmuffins skal da vist prøves en dag! 🙂Påskegule citronmuffins med syrlig citronglasur

Her kan du se citronkage-processen i billeder fra start til slut:

Kagerne kan også spises uden glasur, men den syrlige citronglasur er altså så lækker, at jeg ville sige, at den er svær at undvære?

Smukke, fine kager – klar på et kvartér. 
Påskegule citronmuffins med syrlig citronglasurSå er der serveret. Påskegule citronkager perfekte til påskens kaffebord, men også fortrinlige resten af året, til alle højtider, til hverdag, til fødselsdag, til klassens time-kager, til kollegerne?

Rigtig god fornøjelse med citronkagebageriet.

P.S.: Eneste ulempe ved at nøjes med en enkelt portion? Der er alt for hurtigt spist op! Sådan gik det her på matriklen. Kagerne duftede så himmelsk, at selv husets ikke-kagespisere blev lokket til. Vær du forberedt på det 🙂

Fortsat god påske til dig. Nu venter god krimi her. Jeg læser Thomas Enger: Banesår. Gode bøger han skriver! Et krimitip fra mig til dig.

Mange hilsner Gitte – storfan af påskeferie 🙂
Påskegule citronmuffins med syrlig citronglasur

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Ulla Kjær Kristensen 28. marts 2016 af 15:10- Svar

    Glædelig påske til dig også, hvis man kan sige det her 2. påskedag. Lige nu har jeg din dejlige citron kage i oven. Glæder mig til at nyde den her i eftermiddag og aften. Gitte der er en ting som undrer mig. Hvem spiser all den kage du bager? Når man sådan følger med i det du skriver, så er den ene af jer ikke glad for kage, en som spiser nul sukker, en som skal tabe sig …… osv så er det bare for alle os andre du bager. …….??
    Vh Ulla

    • Gitte Hansen 28. marts 2016 af 20:44- Svar

      Hejsa Ulla
      Håber citronkagerne smagte dig?
      Kan godt forstå du spørger. Du kan tro at mine kolleger og naboer lever godt – de får tit kage serveret. Jeg bager også tit, når der er en anledning og tager gerne kager med på tur. Jeg vil også sige at vi aldrig køber kage eller lign. – så jeg er jo selvforsynende, om man så må sige. Jeg bager vel søde sager ca. 1 gang om ugen i gennemsnit 🙂
      Jep og bager da også rigtigt tit til ære for jer – der skal jo nyt på bloggen så I kan blive inspireret 🙂
      Håber du har haft en skøn påskeferie – det har jeg
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar