Citronmuffins. I dag får du opskriften på nemme og citronmåne muffins.
Øj sikke lækre citronmuffins der blev tryllet på matriklen i dag! Det er påske og højtids-farven er gul og selvfølgelig skal der da serveres påskegule citronkager så!
Citronen der blev brugt, var en kæmpe citron som faderen og datteren i familien havde hjembragt fra deres Mallorca-tur for nylig.
Ekstra kolorit på kagerne og jeg bilder mig ind at citronen var særligt god? Der var masser af saft i den og citronsmagen var rigtigt lækker.
Når du skal bage citronmuffins’ene, så køb en god stor økologisk citron.
Du skal nemlig både bruge saften og revet citronskal til citronmånerne.
Jeg er sikker på at du også sagtens kan finde en god citron med lækker citronsmag i din butik 🙂
Muffins’ene er rigtigt nemme at lave og der bliver 8 fine store muffins af denne portion.
Du kan også vælge at lave en citronmåne af dejen istedet? Tror måske du skal lave dobbelt portion så, med mindre du har et ret lille tærtefad?
Jeg har eksperimenteret med citronmåner før og vi er blevet storfan af hjemmebagte citronkager.
Efter mine eksperimenter kunne jeg ikke drømme om at købe en citronmåne. Dem bager vi da selv!
Det er piece of cake og slet ikke svært!.
Du kan finde opskriften på en lækker klassisk citronmåne her og en luksusvariant med marcipan her. Få inspiration til flere lækre citronkager nederst i dette indlæg.
Totalt lækre citronmuffins der blev bagt i dag.
Prøv dem til påske og resten af året. De smager skønt altid 🙂
Her kommer opskriften og den er nem:
Citronmuffins – opskrift på muffins med citron
Ingredienser
Citronmuffins:
- 2 æg
- 50 gram brun farin
- 75 gram rørsukker ell. alm. sukker du kan også udelade farin og bare bruge alm. sukker
- 1 citron (revet citronskal + citronsaft) gem 2 spsk citronsaft og 2 tsk citronskal til citronglasuren. Citron kan erstattes med appelsin
- 100 gram smeltet smør
- 125 gram hvedemel
- ½ tsk bagepulver
Citronglasur:
- 50 gram flormelis ca.
- 2 spsk citronsaft
- 2 tsk revet citronskal
Sådan gør du
Citronmuffins:
- Riv citronen og pres citronsaften
- Pisk æg og sukker+farin hvidt og skummende med elpisker
- Smelt smørret i mikrobølgeovnen (15 sek. af gangen)
- Rør smeltet smør, citronsaft og revet citronskal i dejen
- Bland bagepulver med hvedemel og vend det i dejen med dejskraber. Rør kun lige til melklumperne er opløst.
- Fordel dejen i 8-10 muffinforme af papir eller endnu bedre, silicone (de slipper bedre)
- Bag muffinsene ca. 15 minutter v. 175 grader varmluft.
- Muffins'ene er færdige, når de er gyldne og sprøde
Citronglasur:
- Flormelis røres med citronsaft og revet citronskal tilsættes. Glasuren må ikke være for tynd, tilsæt evt. lidt ekstra flormelis.
- Lad muffins'ene afkøle før du putter glasur på
- Anret kagerne på dit fine kagefad og pynt med 1 tsk glasur på hver kage.
Noter
Friske, syrlige lækre muffins med citron. Nemme citronmåne muffins
Der bliver ikke mange muffins af denne portion, så gang gerne selv opskriften op, hvis I er mange.
Jeg øver mig i at bage små portioner hér, for vi er faktisk kun 2 kagespisere i familien nu. Det du’r jo ikke så, med alt for store kageportioner, vel? 😉
Ej hvor var det altså nogle lækre citronmuffins!
Kagerne var klar på ingen tid, så kast dig roligt ud i dette bageprojekt. Familien giver kagerne mange roser med på vejen – så anbefalingen er hermed givet videre til dig.
Jeg tænker, at citron fint vil kunne erstattes med appelsin?
Hov, ja det ville da kunne blive nogle ret lækre appelsinkager tror jeg? De minder jo ret meget om disse?
Her kan du se citronkage-processen i billeder fra start til slut:
Sådan laver du citronmuffins – se billederne her:
Kagerne kan også spises uden glasur, men den syrlige citronglasur er altså så lækker, at jeg ville sige, at den er svær at undvære?
Citronmuffins’ene vil også være lækre med citron frosting.
Smukke, fine kager – klar på et kvartér.
Så er der serveret.
Påskegule citronkager perfekte til påskens kaffebord. Geniale kager med et lille påskeæg på toppen men også gode til hverdag, til fødselsdag, til klassens time-kager, til kollegerne?
Rigtig god fornøjelse med citronkage bageriet.
P.S.: Eneste ulempe ved at nøjes med en enkelt portion? Der er alt for hurtigt spist op! Sådan gik det her på matriklen.
Kagerne duftede så himmelsk, at selv husets ikke-kagespisere blev lokket til. Vær du forberedt på det 🙂
Få flere lækre opskrifter på kager med citron her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
Filuka bagte disse i går – de smagte FANTASTISK 🤩 rigtig god og nem opskrift til en stor pige.
Glædelig påske til dig også, hvis man kan sige det her 2. påskedag. Lige nu har jeg din dejlige citron kage i oven. Glæder mig til at nyde den her i eftermiddag og aften. Gitte der er en ting som undrer mig. Hvem spiser all den kage du bager? Når man sådan følger med i det du skriver, så er den ene af jer ikke glad for kage, en som spiser nul sukker, en som skal tabe sig …… osv så er det bare for alle os andre du bager. …….??
Vh Ulla