Pærecrumble med ingefær og mandelknas – nem og lækker

  • Pærecrumble med ingefær og mandelknas - nem og lækker

Pærecrumble med ingefær og mandelknas - nem og lækkerEn feriedag uden for nummer i sommerhuset. Brændeovn. Regn. Rusk. Krimi. Sofa. Kæle-klappesyg-Kalle-hund. Ingen beklagelser herfra 🙂

6 brune pærer i køleskabet og ikke langt fra tanke til handling. Pludselig var der en lækker pærecrumble på vej og gemalen kørte til købmanden efter piskefløde. Helt uden for nummer.

Jeg bringer dig straks crumbletippet og det er en genial lille kage, der kan laves på 10 minutter.

Crumblen kan fint serveres til både kaffebord og dessert og har du ikke lige pærer på lager, kan de fint skiftes ud med æbler, blommer, jordbær, rabarber eller anden yndlingsfrugt? Crumblen toppede jeg med grofthakkede mandler og sikke en lækker mandelknas!. Karamelliseret sprød sukkertop med ristede mandler. Uhm – hvor går det altså godt i spænd med flødeskum!

Har du ikke lige mandler på lager, kan andre nødder sagtens bruges, men de kan også udelades helt.

Min gemal er ellers ikke vild med kage, men denne crumble fik julelys frem i hans blik. En stor klat øko-flødeskum til og lykken var gjort. Pærecrumble med ingefær og mandelknas - nem og lækkerAlt dette kagehurlumhej fordi vi lige havde 6 brune pærer i køleskabet.

Jeg er jo total-stop-madspilds-freak og smider intet ud, men dagens Stop Madspilds-initiativ resulterede jo så lige i en ½ liter nyindkøbt piskefløde såehh… Ved ikke lige om jeg er et glimrende forbillede Stop Madspilds-sammenhæng, lige i dag? 😉

Udelad gerne piskefløden eller erstat med lidt creme fraiche, hvis du har det på lager. Crumblen kan også sagtens spises som den er, men indrømmet, flødeskum var lige prikken over i’et.

Bruger du æbler, så erstat gerne ingefær med kanel. Bruger du bær, så udelad gerne ingefær/kanel og nøjes med et ekstra drys vaniljesukker.Pærecrumble med ingefær og mandelknas - nem og lækkerDu får opskriften på den lækre crumble lige her.

Pærecrumble med ingefær og mandelknas - nem og lækker
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug ialt
 
Pærecrumble med ingefær og mandelknas - nem og lækker
Forfatter:
: Frugttærter og bradepandekager
: Brød og kager
Portioner: 4-6 pers.
Det skal du bruge:
  • 6 skrællede pærer (kan erstattes af al anden frugt ell. bær)
  • 100 gram blødt smør
  • 100 gram sukker
  • 100 gram hvedemel
  • 1 dl havregryn
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 håndfuld grofthakkede mandler
  • Tilbehør: flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis
Sådan gør du:
  1. Bland mel, havregryn, sukker, vanilje og ingefær i en skål.
  2. Smuldr smørret heri.
  3. Skræl pærerne og læg dem i et rundt smurt tærtefad
  4. Drys crumbledejen på toppen
  5. Hak mandlerne groft og fordel dem på toppen
  6. Bag crumblen i ca. 25-30 minutter v. 175 grader varmluft.
  7. Crumblen er færdig, når den er gylden og sprød på toppen
  8. Nydes med flødeskum, vaniljeis eller creme fraiche

Det er hurtigt at trylle en crumble, hvis du får uventede kaffegæster eller hvis den hurtige lækkersult pludselig skulle komme over dig.

Tøm gerne køleskab eller frugtskål for overskydende frugt. Har frugten lidt brune pletter og er pærerne/æblerne lidt bløde/runkne så pyt, de kan fint bruges i en crumble alligevel. Skær blot evt. stødmærker af. Pærecrumble med ingefær og mandelknas - nem og lækkerMåske du ikke synes en crumble er den mest fotogene, men tro mig, det er den mest lækre kage. Denne variant skal snart prøves med rabarber – de pibler jo frem i haverne lige nu. Skønt! Vil du have en opskrift på en anden lækker rabarbercrumble, så prøv denne succesopskrift med marcipan og mandler

Crumbledejen er smuldret sammen på 5 minutter, det er pære-skrælningen der tager lidt tid. Er dine pærer og æbler fine og uden stødmærker, behøver du slet ikke skrælle frugten. Der sidder nemlig meget god smag gemt i skrællen.Pærecrumble med ingefær og mandelknas - nem og lækkerSkal du servere crumblen til gæster, kan du fint forberede den i god tid og så stille den på køl til hovedretten skal serveres. Sørg for at al frugten er dækket med crumbledej, så den ikke bliver brun. Dæk med film. Sæt crumblen i en varm ovn, så er desserten lun, når I er klar til dessert. Der vil brede sig en liflig duft i huset. Uhm.
Pærecrumble med ingefær og mandelknas - nem og lækkerServér gerne en god vaniljeis is til, hvis I spiser crumblen til dessert, eller server små skåle, med forskelligt tilbehør og lad dine gæster bestemme selv.

Bon appetit – jeg er sikker på at crumblen vil blive et hit hjemme hos dig, hvad enten du serverer den for gæster eller for dine kære.
Pærecrumble med ingefær og mandelknas - nem og lækkerRigtig god kagebagefornøjelse til dig og god weekend til dig også, hvis du er så heldig.

Vi snyder os til en ekstra feriedag her i sommerhuset.

Det er efterårsagtigt derude, men havudsigten er så fin, brændeovnen luner og der er rigeligt med brænde i brændeskuret. Vi klarer den – så rigeligt 🙂

Kallehunden stornyder at vi har god tid til klap og nus i sofaen. Følger du med på bloggens side på Facebook, har du kunnet se denne lille hyggehund i sofa-coma i dag. Firbenede – og tobenede – væsener der forstår at nyde livet 🙂 Noget i ovnen hos bagenørdens billede.

Mere inspiration

Læg en kommentar