Pærecrumble med kardemomme og ingefær – nem og lækker

  • Pærecrumble med hardemomme og ingefær - nem og lækker

Pærecrumble med hardemomme og ingefær - nem og lækkerCrumble er den hurtigste, lækreste dessert i verden.

En crumble kan laves på få minutter og er oplagt, hvis du har frugt i frugtskålen, der trænger til at blive brugt. Æbler eller pærer med stødmærker, frugt der har fået lidt knubs, al frugt kan bruges i en crumble.

Den crumble du skal høre om i dag, er en lækkerpære crumble med ingefær, kardemomme og lidt havregrynsknas. Dejen tog 5 minutter at smuldre sammen. Crumble er derfor også en rigtig god ide, hvis du bliver ramt af den hurtige lækkersult. Det kan jo ske 🙂Pærecrumble med hardemomme og ingefær - nem og lækkerOpskriften på crumblen får du lige her:

Pærecrumble med kardemomme og ingefær - nem og lækker
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug ialt
 
Pærecrumble med kardemomme og ingefær - nem og lækker
Forfatter:
: Dessert og sødt
: Brød og kager
Portioner: 4 pers.
Det skal du bruge:
  • 3 pærer
  • 1 dl sukker
  • 1½ dl hvedemel
  • ½ dl havregryn
  • 75 gram blødt smør
  • ½ tsk stødt ingefær
  • ½ tsk kardemomme
  • ½ tsk vaniljesukker
  • Drys: Rørsukker/alm. sukker
  • Tilbehør: vaniljeis. creme fraiche eller flødeskum
Sådan gør du:
  1. Bland alle de tørre ingredienser
  2. Smuldr smørret i.
  3. Vask og skræl evt. pærerne, hvis de har for mange stødmærker. Skær frugten i små tern.
  4. Smør en lille tærteform
  5. Fordel pæretern i bunden af tærteformen og smuldredejen på toppen. Sørg for at al smuldredejen dækker pærerne.
  6. Drys med rørsukker eller alm. sukker
  7. Bag pærecrumblen ca. 30 min. v. 175 grader varmluft. Crumblen er færdig, når den er sprød og gylden.
  8. Serveres staks. Smager godt med vanilijeis til, men creme fraiche ell. flødeskum vil også være fint.

Pærecrumble med hardemomme og ingefær - nem og lækkerPærecrumble er en taknemmelig dessert. Den er hurtig at lave, du kan bruge lige den frugt du har på lager og alle vil elske den. Servér is, flødeskum eller creme fraiche til, en crumble smager godt med det hele. Jeg er nok allermest fan af is og flødeskum til crumble. Creme fraiche er godt, hvis den frugt du bruger ikke er alt for syrlig.

Denne opskrift rækker til en lille crumble, kun til 4-6 personer. Får du flere gæster omkring dit dessertbord, ganger du jo bare op 🙂

En crumble kan forberedes i god tid og sættes i ovnen, imens I spiser hovedretten. Smart!.Du kan også sagtens fryse en crumble uden problemer. Jeg ville fryse crumblen bagt.
Pærecrumble med hardemomme og ingefær - nem og lækkerEn crumble er ikke den smukkeste dessert i verden, men heldigvis er det jo ikke udseendet det kommer an på. 😉 Kombinationen af sprød knasende topping og sød frugt i bunden er uovertruffen.

Jeg er fan 🙂

En rask lille pærecrumble blev desserten i sommerhuset i dag og den var et scoop. Heldigvis har vi altid alle basis-råvarerne klar i køkkenet, hvis nu kagebagetrangen skulle komme over én. Der er alt fra vaniljestænger til marcipan og stødt ingefær. Kom bare an, du kagebagetrang! 🙂
Pærecrumble med hardemomme og ingefær - nem og lækkerEr du mon også vild med crumble?

Hvis ikke du har bagt og/eller smagt en crumble før, vil jeg foreslå dig at prøve denne. Du vil elske den er jeg sikker på. Faktisk er det også rimeligt genialt, at man får mega-god samvittighed over at bruge den frugt der trænger allermest i frugtskålen. Stop madspilds-kager ja tak 🙂

Et nemt og hurtigt kagetip er hermed givet videre til dig 🙂

Fortsat god vinterferie til dig. Sikke et komplet solskins-strålende vejr vi er blevet begavet med de sidste dage. Åh – saliggørende fryd….og fregner på næsen. Ja tak til solskinsrøde-kinder i februar. Love it! Tør vi mon drømme om endnu en solskinsdag i morgen? JAAAA VI GØR!! 🙂

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Jenny 27. februar 2017 af 19:33- Svar

    Hej Gitte
    Kan man gøre en hurtig desert lyn hurtig? Ja, ved at have en bøtte med crumpelmix i fryseren, så er det bare frugten, der skal ordnes.

    • Gitte Hansen 27. februar 2017 af 21:25- Svar

      Ej hvor er du da altså bare genial Jenny. Tak for den super gode ide. Fantastisk når der hurtigt kan være kage på kagetallerkenen. Tak 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar