Fedtfattig pæretærte. Uhm her får du opskriften på en nem og lækker kalorielet pæretærte.
Hov, pludselig var der en lækker pæretærte i ovnen. Sådan kan det gå.
Der er fuldfed økologisk cremefraiche på tilbud i supermarkedet, og 4 små Clara Friis pærer i frugtskålen, der trængte til at blive brugt.
Pludselig var der en lækker pæretærte på vej, også selvom det var mandag.
Tærten tog 10 minutter at røre sammen. Ja jeg ved godt at man ikke har godt af at trøstespise! Jeg må dog indrømme, at pæretærten i den grad piftede den trætte skumle mandag op!
En pæretærte med ingefær smager bare godt. Det er den allerbedste kombination.
Laver du kagen med æbler, så prøv at bruge kanel i stedet for ingefær. Uhm – et hit.
Jeg må sige, at den fuldfede creme fraiche på 38% gjorde sit til det. Øj den var lækker. Gul, fast og fed. Hvis du nyder kagen med denne gode creme fraiche, er den dog ikke fedtfattig længere. 🙂
Du kan servere creme fraiche 8%, vaniljeskyr eller fromage fraich i stedet, hvis du ønsker mere kalorielet tilbehør. Kan også sagtens nydes uden tilbehør
Det smager også rigtigt godt og er noget sundere.Pæretærten er super nem at lave og du får opskriften lige her:
Fedtfattig pæretærte – få en nem og lækker opskrift hér
Ingredienser
- 2 æg
- 125 gram sukker
- 3 tsk. vaniljesukker
- 25 gram smeltet smør
- 1½ dl. yoghurt naturel, ell. tykmælk/ creme fraiche/ ymer/kærnemælk alle slags surmælksprodukter kan bruges. Mælk også
- 200 gram mel
- 3 tsk. bagepulver
- 2 tsk. stødt ingefær
- 4-6 pærer skåret i både Er skrællen fin så behøver du ikke skrælle.
- Pynt: Et par håndfulde grofthakkede mandler. Perlesukker
- Tilbehør: creme fraiche, vaniljeis, flødeskum
Sådan gør du
- Pisk æg og sukker til æggesnaps. Tilsæt vaniljesukker, smeltet smør og tykmælk. Rør godt.
- Bland stødt ingefær og bagepulver i melet, og rør det i dejen.
- Rør dejen til den er klumpefri. Du kan sagtens røre dejen bare med ske.
- Pensl/smør et tærtefad og fordele dejen heri, det er nemmest med en dejskraber. Mit tærtefad målte ca. 25 cm. i diameter og det er ca. 4-5 cm højt
- Skær pærerne i både. Er skrællen fin, så lad bare skrællen blive på.
- Pynt pæretærten med både, der stikkes godt ned kagen. Drys med grofthakkede mandler og perlesukker.
- Bag kagen 20-25 minutter ved 175 grader varmluft. Kagen er færdig, når den er sprød, gylden og gennembagt. Nyd tærten lun, med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis til til.
Noter
En skøn og kalorielet pæretærte, der er nem at lave – nem kage med pærer
Du kan bruge lige det surmælksprodukt du har på lager til kagen. Det er smart at bruge i kager, for så kan du nemlig reducere på fedtstoffet og kagerne bliver ekstra saftige og lækre.
Denne pæretærte indeholder kun 25 gram smør, så den må siges at være ret fedtfattig.
Pæretærten holder sig frisk og svampet i flere dage – uhm en dejlig kage.
Dejen er hurtig og nem at røre sammen. Det er en god grund opskrift, du kan bruge til andre frugtkager, med andre frugter eller bær.
Sikke fin tærten kommer til at se ud, når du lader skrællen blive på. Er skrællen fin, kan du sagtens lade den blive på.
Stik pærestykkerne godt ned i dejen, så de ikke bliver for tørre.
Sprød lækker pæretærte med lækre sukkerristede mandler på toppen. Uhm!
Kagen vil være perfekt at servere på et kagebord, men den vil også være et hit at servere som dessert med vaniljeis til. Uhm.Nyd gerne tærten lun, gerne med en god klat creme fraiche til. Det behøver jo ikke være denne fuldfede version, som jeg har brugt. 🙂
Trænger du også til forkælelse, er pæretærten her et godt og nemt bud 🙂
Få flere lækre opskrifter på pæretærter her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Hej Gitte
Har du prøvet at tilsætte fx frosne bær? Tænker på at prøve grundopskriften samt tilsætte frosne blåbær, lidt marcipan samt en smule limesaft.
Hvad tænker du?
Har lige smagt dem… Smagen er skøn men kagen ret klæg og tung men stadig lækker og den blev rost af gæsterne… Det blev helt flydende da jeg rørte skyr’en ud i æggemassen og tilsatte jo mælk men som om at massen kun kunne absorbere halvdelen af melet… må prøve igen igen 🙂 men måske Skyr bare suger alt melet da det er så fedtfattigt ?
Hej gitte. Har lige bagt to af dine kager. En med pærer og en med æbler. De ser rigtig flotte ud men dejen var meget meget fast og slet ikke smørbar så måtte tilsætte en del sødmælk. Skete begge gange på trods af at jeg anden gang brugte mindre mel. Alle målene var rigtige men brugte cheasy vanilje skyr men burde vel ikke gøre noget ??
Har lige sat to af dine kager i ovnen. En med pærer og en med æbler. Brugte cheasy vanilje skyr. Men min dej blev virkelig fast og slet ikke smørbar så måtte vende en del sødmælk i den. Skete begge gange men kagerne blev gode. Er det noget at gøre med skyr’en ? For alle målene var rigtige
Mums den er altså god.
Har du prøvet med fx. æble i stedet.
Eller måske andre ting?
Står og skal bruge den til gæster, så vil nødig “tage chancen” og putte æbler i, hvis det ikke duer.
P.s.: Den er også lækker med hjemmelavet flødeis med chokoladestykker i.
Den er lige kommet ud af ovnen og bliver så frosset når den er blevet kold.
Hold op, hvor er den fin og hvor dufter den dejligt. Ingefæren sammen med sukker osv. dufter virkelig godt.
Glæder mig til at servere den til vires tøseaften i næste uge.
Vh Anne
Kan den laves i forvejen og fryses?
Evt. vente med at bage den til dagen, hvor den skal bruges?
Bare det er økologisk, så er det sundt 😉 (prøv også Thiese’s)
skal klart prøve denne kage ….
Tærten ser dejlig ud! Jeg vil også til enhver tid hellere have en lille (eller en stor) smule ordentlig og fed creme fraiche end en hel masse kedelig “sund” en med lav fedtprocent