Pæretærte. Uhm her får du opskriften på en nem og lækker pæretærte med rørt dej.
Åh – hvor er jeg altså bare en heldig én! Bager kager på livet løs. Hvis jeg ikke selv kan få ideer nok, er jeg så heldig, at søde bloglæsere kan finde på at sende gode kagetips til mig.
På bloggens Facebook-side fik jeg forleden en lækker opskrift tilsendt af søde Karen.
En opskrift på en lækker æblekage, toppet med nødder og knuste makroner på toppen. Opskriften har fulgt Karen i årevis, og jeg kunne tydeligt se på billedet, hvor slidt opskriften er blevet med årene.
Slidte familie-opskrifter er bare de allerbedste! Gennemprøvede, gennemtestede – familiehits og ægte køkkenklassikere. Jeg fik lov til at “lege” med Karens opskrift.
Den originale var med æble/banan og kanel, men jeg afprøvede i weekenden i stedet en en variant med pærer og halløj en lækkerbisken.
Jeg dristede mig til at tilsætte lidt vaniljesukker og stødt ingefær i stedet for kanel, men ellers er Karens opskrift 100% bevaret.
Det var dog den nemmeste pæretærte jeg nogensinde har bagt. Dejen er så hurtig at røre sammen med ske. En nem rørt dej uden æg. Totalt sprød og lækker pæretærte.
Tærten er genial, for frugten kan udskiftes helt efter eget valg. Brug den frugt, der er i sæson, eller som du har i din frugtskål.
Brug gerne overmoden “runken” frugt, den er sødest og så kan du samtidigt “Stoppe madspild”.
En totalt perfekt frugttærte, der også vil smage godt både om sommeren og vinteren. Tærten er hurtig at lave, hvis du får uventede gæster, men den vil også gøre sig godt på et fornemt kage- eller dessert bord.
Har du brug for mere inspiration til lækre pærekager du lave, så kig med nederst i dette indlæg
Jeg iler med at bringe dig opskriften. Du får den lige her:
Pæretærte med rørt dej – få en god nem opskrift på lækker frugttærte hér
Ingredienser
- 125 gram smeltet smør
- 125 gram sukker 1½ dl. Evt. lidt mindre hvis dine pærer er meget modne/hvis du bruger syltede pærer
- 1 tsk vaniljesukker
- 125 gram hvedemel 2 dl
- 1 tsk stødt ingefær kan udelades eller erstattes med kanel
- 1 tsk bagepulver
- 1 nip salt
- 4-5 pærer gerne brune og overmodne Pærer på dåse kan også bruges - anden frugt også
Drys:
- 1 håndfuld grofthakkede mandler eller andre nødder
- 1 spsk perlesukker ell. alm. sukker/rørsukker
- Tilbehør: vaniljeis creme fraiche eller flødeskum
Sådan gør du
- Smelt smørret i mikrobølgeovnen.
- Bland alle de tørre ingredienser og rør godt. Rør det smeltede smør i. Dejen kan røres bare med ske. Rør til dejen hænger sammen som en kugle (brug evt. hænderne til at ælte med). Tilsæt evt. lidt ekstra mel, hvis den er for klistret
- Vask og skræl pærerne. Hvis skrællen er fin, behøver du ikke skrælle pærerne. Skær pærerne i småstykker og fordel dem i et lille tærtefad (ca. 25 cm. i diameter)
- Fordel dejen på på toppen af pærerne. Du kan udrulle dejen med kagerulle eller blot nøjes med at presse dejkugler flade med hænderne. Læg dejen på toppen, til frugten er dækket. Brug evt. lidt ekstra mel, hvis dejen klistrer for meget
- Drys grofthakkede mandler på toppen og evt lidt perlesukker
- Bag pæretærten ca. 25-30 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Tjek kagen undervejs. Den er færdig når den er sprød og gylden på toppen
- Nyd kagen som den er eller servér gerne creme fraiche eller vaniljeis til
Noter
Pæretærten smager skønt med creme fraiche eller vaniljeis til
Kagen kan fryses, men helst i formen, da den er ret pårøsDen nemmeste og lækreste kage med pærer, ingefær og mandler – en skøn frugttærte, du kan lave med al frugt.
Det var da virkelig bare den nemmeste dej. Tørre ingredienser og smeltet smør og ingen æg. Voila!
Tærten bliver sprød på toppen, knasende faktisk. Kombinationen af pærer og ristede mandler, smør og sukker er bare den bedste!
Sikke da en skøn tærte og at forberedelserne er klaret på et kvarter, gør jo bare historien endnu bedre. 🙂
Bruger du meget sød frugt, eller syltede pærer, så kan du godt skære lidt ned på sukkermængden.
Hvis du kan nøjes med halv portion, tænker jeg den fint kan bages i din airfryer?
Sådan laver du den nemme pæretærte – se billederne her:
Jeg er Karen vældigt taknemmelig og vil sende hende en god og kærlig tanke, hver gang jeg bager tærten fremover. Tak Karen <3
Jeg glæder mig til at afprøve forskellige varianter. Jeg skal helt sikkert prøve æblekagen, men hvad også med en blommetærte?
Hvis du vil prøve Karens oprindelige originale opskrift? Så tilsætte 1 banan, 4 æbler og 1 tsk kanel i stedet for pærer.
Ellers følger du bare opskriften ovenfor. Hvo intet vover, intet vinder?
Pæreversionen får ihvertfald tommel-op hér – sikke dog en lækkerbisken 🙂
Vi spiste en god klat creme fraiche til pæretærten og for filan, hvor var den lækker, lige da den kom sprød og knasende ud af ovnen!
Får I ikke spist hele tærten samme dag, skal den helst lunes i ovn, inden den serveres igen, da den ellers vil blive ret blød.
Pæretærten vil helt sikkert blive meget mere pæn, hvis du ruller dejen glat ud. Jeg pressede bare dejen ud imellem hænderne og lagde den på toppen.
Måske du allerede har luret, at jeg lidt er “quick-and-dirty-typen” når det kommer til bagværk?
Jeg er f.eks. ikke storfan af udrullede deje. Tit dropper jeg derfor gerne kagerullen til fordel for et par flade hænder, der kan presse dejen flad. Du bestemmer – kagerulle eller ej. 🙂
Ovnen vil alligevel”glatte” dejen ud, når smørret smeltes, så kagen bliver så fin alligevel. 🙂
Her et tip til dig om den lækreste og nemmeste pæretærte. Jeg elsker bare at få gode, skønne kagetips af jer søde læsere.
Tjek også denne opskrift på en nem pærekage uden smør her eller disse saftige pæremufins.
Hvis du gerne vil se flere gode opskrifter på pæretærter – pærekager og pæremuffins, så kig med her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
Den skal på to-do listen 🙂
I den oprindelige opskrift skal banan og æbler så og skæres i tern og lægges i bunden?
Hej Gitte
Den skal prøves.
Jeg tænker, at klump metoden giver flere sprøde kanter, win -win