Pandekager. I dag får du en god nem opskrift på pandekager, tynde, sprøde og lækre pandekager, lavet af en nem pandekagedej.
Nu kommer den så. Pandeopskriften.
En rigtig god opskrift på lækre gammeldags klassiske pandekager, der smager skønt med is, sirup og syltetøj eller friske bær til.
Pandekagerne bliver sprøde, tynde og lækre. Jeg har brugt mælk, tykmælk og kærnemælk i dejen og det er et hit.
De kan sagtens laves kun med mælk også. Ja faktisk kan de også laves med hvidtøl?
Få inspiration til flere lækre pandekage opskrifter nederst i dette indlæg
En stabel pandekager vil med garanti vække jubel hjemme hos dig. Bag en stabel en eftermiddag hvor I er lækkersultne.
Et hit i ferier eller som lækkert indslag til brunch, eller som dessert.
En stabel pandekager bliver hurtigt spist op, og hvis ikke, så smager pandekagerne rigtigt godt kolde sammenrullede med smør og sukker på.
Skønne minder. Det fik vi hjemme i mit barndomshjem og jeg har videreført traditionen.
Mine børn elskede at få en kold pandekage med i madpakken, som en sød hilsen med hjemmefra. Bare lige et tip til dig <3
Pandekagerne smager særligt godt med god vaniljeis og friske hindbær, brombær eller blåbær til, men du kan også fint bare nøjes med sirup og syltetøj.
Solbær- eller brombærsyltetøj er et i hit i pandekager, hvis du spørger mig. 🙂
Bare spring på en portion. Pandekagerne er hurtige og nemme at lave. Hvis du tager du to pander i brug, er en stabel pandekager klar på kort tid. Du vil blive så populær derhjemme 🙂
Pandekager – få en god nem opskrift på pandekagedej hér
Ingredienser
- 5 dl. mælk eller kærnemælk
- 3 dl kærnemælk/tykmælk mælk, tykmælk eller kærnemælk kan bruges i stedet
- 5 æg
- 2 tsk. vaniljesukker
- ½ tsk. salt
- 200 gram hvedemel
- Smør til stegning
- Tilbehør: vaniljeis sirup, sukker, syltetøj og/eller frisk frugt, evt. chokoladesauce
Sådan gør du
- Bland mælk/tykmælk/kærnemælk blandes og tilsæt æg.
- Pisk og tilsæt mel, salt og vaniljesukker. Rør dejen til en lind dej.
- Put lidt smør på panden og smelt.
- Hæld lidt dej på en pande og sørg for at dejen fordeles godt over hele panden. Tynde pandekager smager bedst, synes jeg. Det kræver lidt håndelag, men øvelse gør mester
- Prøv to pander, så klarer du pandekagebagningen på den halve tid. Steg ved middel varme
- Pandekagerne holdes varme under stanniol til de skal serveres. Kan også holdes varme i ovnen.
Noter
Servér gerne vaniljeis, sirup og syltetøj til.
Solbær- eller brombærsyltetøj smager godt til pandekager. Pandekagerne er fryseegnedePrøv også en kold pandekage smurt med smør og drysset med sukker. Uhm <3
Pandekagerne kan laves kun med kærnemælk eller tykmælk. De kan også laves med hvidtøl Pandekager med hvidtølEn nem og lækker pandekagedej – opskrift med mælk, kærnemælk og tykmælk
5 minutter tager det at røre pandekagedejen sammen. Det er tager noget længere tid ved stegepanden, så brug gerne 2 pander, så går det lynhurtigt.
Sæt bare panderne på middel-varme, så vil du snildt kunne følge med.
Hindbær/jordbær og is er FANTASTISK til pandekager.
Storspis de sommersøde bær, når det er bærsæson. Spis så mange du kan og lad det endelig være en god undskyldning for at bage pandekager 🙂
Pandekager kan nydes hele året rundt og om vinteren kan du jo f.eks. nyde dem med lækker jordbærsyltetøj eller brombærsyltetøj måske?
Uhm – nu er der pandekager i haven.
Min familie indfandt sig lynhurtigt på solskinsterrassen i haven, klar til at kaste sig over pandekagerne.
Stabelen var så stor, at det ikke gav mening at tælle.
Vi drak iskoldt solbærsaft til. En helt perfekt servering og en dejlig eftermiddag i haven. Himmelske pandekager kræver ikke meget fyld.
Is og sirup er det svært at klare sig uden. Friske bær kan undværes. Sukker skal der også til. Nutella kan bruges, hvis du er en slikmund.
Simpel og lækker dessert. Jeg spiste én…. to….tre….
….og så holdt jeg op med at tælle 😉
Vi startede med en stor stabel…
og endte med en lille rest.
De 4 tiloversblevne pandekager blev nydt dagen efter med smør og sukker på. Uhm det smager også godt!
Fuld valuta for pandekagerne 🙂
Jeg har lige et pandekageminde jeg vil dele med dig:
I Norge kan man plukke blåbær. Jeg mindes en fantastisk sommerferie for en del år siden. Hytte ved en elv. Ildsted. Blåbær lige udenfor. Frisklavede pandekager hver aften. Is, blåbær og Marabou på toppen.
Det var en sand lyksalighed! Vandets rislen. Fuglesang. Bjælder fra får i fjeldet. Sommer Norge er skønt og vinter Norge også.
Ahh! Jeg må lige tjekke om der er blåbær i nabolaget inden vi booker hytte denne sommerferie 🙂
Her kommer der endnu et hindbærfoto. Hindbær har vi mange af i Danmark. Heldigvis. Husk nu at køb, pluk og nyd de danske bær imens de er her. Brug dem i kager, desserter OG pandekager selvfølgelig også.
Få flere gode opskrifter på pandekager ved at klikke her eller få inspiration nedenfor:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
P.S.: Hvis du ikke lige har kærnemælk/tykmælk på lager, så kan du snildt lave pandekagerne med mælk også. MadensVerdens.dk har en lækker opskrift på pandekager med mælk – kig gerne forbi 🙂
uhm…ser gode ud. hvor mange får man ca. af sådan en portion. tænker på at bage dem dagen før jeg skal bruge dem. kan jeg det og hvordan varmer jeg dem op så de ikke bliver tørre?
Spændende blog du har – har i aften brugt et par af dine opskrifter til aftensmad. kylling i baconsvøb og bønnesalaten – MUMS hvor det smagte 🙂