Panerede koteletter. Uhm her får du opskriften på sprøde smørstegte panerede svinekoteletter med tilbehør: champignonsauce og sesam pommes frites.
Sikke noget lækkert aftensmad vi spiste i dag. Hvad skete der lige der? Jeg kom jo først hjem kl. 17.00?
Nå men jeg havde taget koteletter op af fryseren og havde 2 kilo kartofler, der skulle bruges. What to do?
Jeg fik pludselig lyst til kød med panering! Det kan jo overgå enhver, især når man er mega sulten klokken sytten. Panerede svinekoteletter stegt i smør? Ja tak! 🙂
Hvad skulle der så serveres til koteletterne? Altså sesamfritterne er jo altid en kæmpe succes.
Hjemmelavede pommes frites med sesam vendt i olie, salt og hvidløgspeber? Ja tak!
Hvad med lidt champignonsauce til koteletterne? Med fløde! Ja tak.
Jeg gik i krig og her kommer opskriften på dagens ret.
Brug du den gerne til inspiration, en dag du vil lave nem lækker aftensmad til din familie eller dine gæster.
Retten kan også serveres med ris. Du bestemmer. 🙂
Panerede koteletter med champignonsauce og sesam kartofler – få en god nem opskrift her
Ingredienser
- 4 svinekoteletter wienerschnitzler kan bruges i stedet
- Smør til stegning rigeligt
- 4 spsk. hvedemel kan også paneres i æg/rasp.
- Salt/peber
Sesam fritter:
- 2 kg kartofler I kan spise mange, for kartoflerne smager SÅ godt
- 1 dl. sesam
- ¼ dl. olie
- Salt/hvidløgspeber.
Champignonsauce:
- 2 glas glas champignon incl. væde eller 1 bakke friske
- 10-25 gram Lidt smør til stegning
- ½ liter fløde piskefløde, kaffefløde eller madlavningsfløde
- 4 fed pressede hvidløg eller et lille fintrevet løg
- 1 spsk. citronsaft
- salt/peber og evt. estragon
- jævning
Sådan gør du
Sesam pommes frites:
- Start med sesamfritterne. Skræl kartofler, skær dem i både. Vend dem i rigeligt olie og drys med salt og peber. Steg kartoflerne i et stegefad/aluminiumsfad i minimum 1 time v. 175 grader varmluft. Vend kartoflerne flere gange undervejs.
- Når halvdelen af kartoflernes stegetid er gået, begynder du på koteletter og sauce.
Panerede koteletter:
- Dup koteletterne tørre og panér dem nu i mel eller æg/rasp. Steg koteletterne i rigeligt smør
- Krydr godt med salt og peber og steg koteletterne ca. 3-4 minutter pr. side, afhængig af koteletternes tykkelse/størrelse Tag koteletterne af panden og hold dem evt. varme i ovnen på 125 grader
Champignonsauce:
- Svits hvidløg/løg i smør. Svits champignonerne med. Bruger du champignon fra glas, så hæld vandet fra og gem det.
- Tilsæt fløde, citronsaft og evt. væde fra champignonerne. Tilsæt salt/peber
- Jævn saucen med lys saucejævner ell. maizena. Smag saucen til med salt, hvidløgspeber og evt. lidt mere citronsaft og estragon
- Servér koteletterne med champignonsauce og sprøde sesamfritter og evt. dampet broccoli
Noter
Sprøde pandestegte koteletter paneret i mel eller æg/rasp. Kan erstattes med wienerschnitzler
Jeg panerede bare koteletterne med mel og det gjorde dem rigtigt sprøde. Du kan sagtens panere dem i æg/rasp også. Begge dele smager godt.
Jeg bruger altid rigtigt smør når jeg steger, både til kød og sauce. Det giver bare den allerbedste smag synes jeg.
Haps nogle lækre smørstegte svinekoteletter. Krydr dem godt med salt og peber. Det giver den bedste smag.
Det var en lækker champignonsauce. Brug gerne en fuldfed piskefløde til saucen, hvis du foretrækker det.
Jeg brugte en halv liter madlavningsfløde, og håbede sådan, at der ville sauce nok til i morgen også.
Jeg elsker når der er mad nok til to dage. Elsker, elsker, elsker……men sådan gik det ikke. Saucen smagte for godt ….:-)
Kog evt et hurtigt broccoli i mikrobølgeovnen. 6-7 minutter ved høj effekt i en skål med låg og en spsk. vand i bunden.
Så er der serveret. Sikke noget lækkert aftensmad og så på en helt almindelig tirsdag aften!
Familien var forbløffede, forvirrede og overraskede. De blev svært begejstrede over de liflige køkkendufte og den smukke anretning der ventede dem. “Jamen mor, det er jo bare tirsdag?”
Jublen ville ingen ende tage. Der var stille ved aftenbordet, da maden var blevet serveret. Der blev smagt, kommenteret og rost.
Efter et par minutter udbrød min datter: “mor det smager så godt, at du skal skrive om det på bloggen!”.
Det siger hun kun når det er klare familiefavoritter der er tale om. Ok vi har så hermed en vaskeægte familiefavorit. 🙂
Panerede svinekoteletter smager bare SÅ meget bedre end almindelige koteletter. At smørstege dem, gør dem bare, om muligt, endnu lækrere. Uhm!
Succeshistorie. Vindermenu. Familiefavorit. Familien sender hermed dagens ret de allerbedste anbefalinger.
Prøv den lækre menu til familien en hverdag eller i weekenden. En kæmpe succes, også hvis du får gæster på besøg.
Bon appetit. 🙂
Du kan også lave panerede koteletter i airfryer. Få en god nem opskrift her.
Få flere opskrifter med koteletter her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Hej, jeg vil gerne prøve at lave dine sesamfritter. Er i tvivl om hvornår sesamfrøene tilsættes, kan du hjælpe.
Tusind tak fra
Lone