Panerede koteletter. Uhm her får du opskriften på sprøde smørstegte panerede svinekoteletter med tilbehør: champignonsauce og sesam pommes frites.

 Panerede koteletter med champignonsauce

Sikke noget lækkert aftensmad vi spiste i dag. Hvad skete der lige der? Jeg kom jo først hjem kl. 17.00?

Nå men jeg havde taget koteletter op af fryseren og havde 2 kilo kartofler, der skulle bruges. What to do?

Jeg fik pludselig lyst til kød med panering! Det kan jo overgå enhver, især når man er mega sulten klokken sytten. Panerede svinekoteletter stegt i smør? Ja tak! 🙂Champignonsauce med fløde

Hvad skulle der så serveres til koteletterne? Altså sesamfritterne er jo altid en kæmpe succes.

Hjemmelavede pommes frites med sesam vendt i olie, salt og hvidløgspeber? Ja tak! 
Hvad med lidt champignonsauce til koteletterne? Med fløde! Ja tak.

Jeg gik i krig og her kommer opskriften på dagens ret.

Brug du den gerne til inspiration, en dag du vil lave nem lækker aftensmad til din familie eller dine gæster.

Retten kan også serveres med ris. Du bestemmer. 🙂Sesam pommes frites

Panerede koteletter med champignonsauce og sesam kartofler – få en god nem opskrift her

Panerede svinekoteletter med sesamfritter og champignonsauce med fløde
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: Panerede koteletter med champignonsauce
Kategori: Dagens ret
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 4 svinekoteletter wienerschnitzler kan bruges i stedet
  • Smør til stegning rigeligt
  • 4 spsk. hvedemel kan også paneres i æg/rasp.
  • Salt/peber

Sesam fritter:

  • 2 kg kartofler I kan spise mange, for kartoflerne smager SÅ godt
  • 1 dl. sesam
  • ¼ dl. olie
  • Salt/hvidløgspeber.

Champignonsauce:

  • 2 glas glas champignon incl. væde eller 1 bakke friske
  • 10-25 gram Lidt smør til stegning
  • ½ liter fløde piskefløde, kaffefløde eller madlavningsfløde
  • 4 fed pressede hvidløg eller et lille fintrevet løg
  • 1 spsk. citronsaft
  • salt/peber og evt. estragon
  • jævning

Sådan gør du

Sesam pommes frites:

  • Start med sesamfritterne. Skræl kartofler, skær dem i både. Vend dem i rigeligt olie og drys med salt og peber. Steg kartoflerne i et stegefad/aluminiumsfad i minimum 1 time v. 175 grader varmluft. Vend kartoflerne flere gange undervejs.
  • Når halvdelen af kartoflernes stegetid er gået, begynder du på koteletter og sauce.

Panerede koteletter:

  • Dup koteletterne tørre og panér dem nu i mel eller æg/rasp. Steg koteletterne i rigeligt smør
    Panerede koteletter med champignonsauce
  • Krydr godt med salt og peber og steg koteletterne ca. 3-4 minutter pr. side, afhængig af koteletternes tykkelse/størrelse Tag koteletterne af panden og hold dem evt. varme i ovnen på 125 grader
    Panerede koteletter med champignonsauce

Champignonsauce:

  • Svits hvidløg/løg i smør. Svits champignonerne med. Bruger du champignon fra glas, så hæld vandet fra og gem det.
  • Tilsæt fløde, citronsaft og evt. væde fra champignonerne. Tilsæt salt/peber
  • Jævn saucen med lys saucejævner ell. maizena. Smag saucen til med salt, hvidløgspeber og evt. lidt mere citronsaft og estragon
    Champignonsauce med fløde - nem opskrift
  • Servér koteletterne med champignonsauce og sprøde sesamfritter og evt. dampet broccoli
    Panerede koteletter med champignonsauce

Noter

Koteletterne kan også paneres i æg/rasp
Svinekoteletter kan erstattes med wienerschnitzler 
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

 Sprøde pandestegte koteletter paneret i mel eller æg/rasp. Kan erstattes med wienerschnitzler

Jeg panerede bare koteletterne med mel og det gjorde dem rigtigt sprøde. Du kan sagtens panere dem i æg/rasp også. Begge dele smager godt.Panerede koteletter med champignonsauce

Jeg bruger altid rigtigt smør når jeg steger, både til kød og sauce. Det giver bare den allerbedste smag synes jeg. DSC_4453

Haps nogle lækre smørstegte svinekoteletter. Krydr dem godt med salt og peber. Det giver den bedste smag.

Panerede koteletter med champignonsauce

Det var en lækker champignonsauce. Brug gerne en fuldfed piskefløde til saucen, hvis du foretrækker det.

Jeg brugte en halv liter madlavningsfløde, og håbede sådan, at der ville sauce nok til i morgen også.Champignonsauce med fløde - nem opskrift

Jeg elsker når der er mad nok til to dage. Elsker, elsker, elsker……men sådan gik det ikke. Saucen smagte for godt ….:-)

DSC_4472Kog evt et hurtigt broccoli i mikrobølgeovnen. 6-7 minutter ved høj effekt i en skål med låg og en spsk. vand i bunden.Panerede koteletter med champignonsauce

Så er der serveret. Sikke noget lækkert aftensmad og så på en helt almindelig tirsdag aften!

Familien var forbløffede, forvirrede og overraskede. De blev svært begejstrede over de liflige køkkendufte og den smukke anretning der ventede dem. “Jamen mor, det er jo bare tirsdag?”

Jublen ville ingen ende tage. Der var stille ved aftenbordet, da maden var blevet serveret. Der blev smagt, kommenteret og rost.

Efter et par minutter udbrød min datter: “mor det smager så godt, at du skal skrive om det på bloggen!”.

Det siger hun kun når det er klare familiefavoritter der er tale om. Ok vi har så hermed en vaskeægte familiefavorit. 🙂

Panerede svinekoteletter smager bare SÅ meget bedre end almindelige koteletter. At smørstege dem, gør dem bare, om muligt, endnu lækrere. Uhm!

Succeshistorie. Vindermenu. Familiefavorit. Familien sender hermed dagens ret de allerbedste anbefalinger.

Prøv den lækre menu til familien en hverdag eller i weekenden. En kæmpe succes, også hvis du får gæster på besøg.

Bon appetit. 🙂

Du kan også lave panerede koteletter i airfryer. Få en god nem opskrift her. DSC_4483

Få flere opskrifter med koteletter her:

1.

Panerede koteletter i airfryer - nem opskrift
Nemme panerede koteletter stegt i airfryer
Se opskriften her
Panerede koteletter i airfryer - nem opskrift

2.

Koteletter med pasta og tomat - one pot i ovn
One pan pasta med koteletter i tomatsauce - nemt og lækkert
Se opskriften her
One pot pasta med koteletter - nemt og lækkert hverdagsmad

3.

Koteletter i tomatsovs med bacon og timian
En nem og lækker simreret: koteletter i tomatsauce med bacon og timian
Se opskriften her
Koteletter i tomatsauce med bacon og timian - en nem og lækker ret

4.

Koteletter i fad - slow cooker crock pot opskrift
Koteletter i fad - langtidsstegt i Crockpot - mørt og lækkert
Se opskriften her

5.

Koteletter i fad med kokosmælk & karry opskrift
Koteletter i fad med karry, ananas, porrer og kokosmælk
Se opskriften her

6.

Koteletter i fad med grøntsager og marinade
Koteletter med sennepsbagte gulerødder og løg
Se opskriften her
Koteletter i fad med rodfrugter og marinade

7.

Orientalske koteletter på pande med karry
Koteletter i karrysauce med rødløg, peberfrugt og fløde
Se opskriften her
Orientalske koteletter på pande med karry

8.

Koteletter og kartofler på grill - opskrift
Grillede marinerede koteletter og kartoffelfad med gulerødder og timian
Se opskriften her

9.

Koteletter på grill med lækkert tilbehør - opskrift
Grillede koteletter med timian, timiankartofler, salat og hjemmelavet champignonsauce
Se opskriften her

10.

Marinerede koteletter & græske kartofler i ovn
Servér en lækker græsk inspireret menu med græske krydrede kartofler, marinerede nakkekoteletter, ovnbagt grønt
Se opskriften her
Marinerede koteletter & græske kartofler i ovn


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.