Paprikagryde med mørbrad, bacon, pølser og fløde.

DSC_9033

Vinteren er simremad, langsommeligt mad, og sammenkogte retter. Sådan en ret skal du også høre om i dag. Perfekt til weekenden med god tid til kødgryderne.

For år tilbage, da vi havde familie i Viborg, spiste vi indimellem på en restaurant der serverede den lækreste paprika-mørbradgryde, med rigeligt flødesauce, knasende sprødt bacon og cocktailpølser. Jeg har flere gange prøvet at genskabe/kopiere retten, uden held, men i dag synes jeg, at jeg kom rimeligt tæt på.

Mør mørbrad, flødesauce og lækker røget smagsstrejf fra bacon og pølser. Paprika, og rigeligt af den, gør sig fortrinligt i denne ret.DSC_9032Ingredienslisten virker lidt lang, men jeg vil vædde med at det er ingredienser der kan støves op i langt de fleste køkkenskabe/skuffer/køleskabe. Hvis ikke, kan der nemt købes ind til retten i alle butikker. Ingen sjældne ingredienser på listen her.

Det bedste er, der er mad nok til to dage. Selvom der syndes med fløde, pølser og bacon, så er der også masse af grøntsagsfibre i, så spis også retten med god samvittighed! 🙂DSC_9035

Paprikagryde med mørbrad, bacon, pølser og fløde.

Forberedelse: 

Tilberedelse: 

Tidsforbrug ialt: 

Portioner: 8 pers.

Paprikagryde med mørbrad, bacon, pølser og fløde.
Det skal du bruge:
 • 2 afpudsede svinemørbrad.
 • 1 pakke bacon
 • 1 pakke pølser
 • 1 rød peberfrugt
 • 2 dåser flåede tomater
 • 2 glas champignon (incl. væde), eller 1 bakke friske
 • 4 løg i tern.
 • 6 gulerødder i tern.
 • 3 spsk paprika
 • Salt/peber.
 • 4 dl. mælk
 • ¼ fløde.
 • 1 bakke flødeost neutral (kan udelades)
 • Jævning
Sådan gør du:
 1. Sådan laver du paprikagryde med mørbrad:
 2. Klip bacon i tern og svits sammen med løg, paprika og gulerodstern i en gryde eller sautérpande.
 3. Tilsæt flåede tomater, mælk, champignon (incl. væde) til løg/baconbladingen.
 4. Afpuds imens mørbraden og skær den i mørbradbøffer. Steg bøfferne for sig på en pande. Krydr godt på begge sider. Læg mørbraden ned i gryden efter stegningen.
 5. Svits pølser og peberfrugt på panden og tilsæt pølseblandingen til paprikagryden. Kog panden af bagefter med mælken. Tilsæt nu også mælkeblandingen til gryden.
 6. Tilsæt fløde og evt. flødeost.Jeg tilsatte én, fordi jeg lige havde en der skulle bruges.Flødeost, både naturel og med krydderi, er rigtig fine at bruge som smagsafrunder, så smid endelig ikke en rest ud, hvis det kniber med at få den brugt. Flødeost kan bruges i alskens simreretter eller som topping på pizza/ fyld i pizzasnegle
 7. Retten jævnes og smages til med salt og peber og simrer færdig 15-20 minutter. Imens kan du koge en portion ris, som egner sig glimrende til retten, eller måske en portion pasta? Ovnkartofler smager faktisk også godt til. Hjemmelavede pommes frites f.eks.?

 DSC_9017

DSC_9023
DSC_9029

Jeg lavede en lynhurtig simpel grøn salat til og så er der serveret. Paprikagryde med mørbrad, pølser, fløde og peberfrugt.

Måske en anelse omstændig at fremstille, men tænk på, at portionen bliver stor og på dag 2 er hviledagen sød 😉

Velbekomme. Paprikamørbradgryde kan anbefales 🙂DSC_9034

Mere inspiration

60 tanker om "Paprikagryde med mørbrad, bacon, pølser og fløde."

 1. Paprikagryde med mørbrad, bacon, pølser og fløde.

  Hej Gitte.
  Også jeg har nu forsøgt mig med din Jægergryde.
  Jeg valgte at undlade gulerødder, da jeg mener at sødmen sagtens kan dækkes af røde peber (jeg brugte 2).
  Og ganske som jeg kan lide det – herlig gryderet især god med MASSER af paprika 😉
  PS Tak for opskrift / ide

 2. Du skriver at mælken skal i først, sammen med tomater og champignon og længere nede skal panden koges af med mælken?? Jeg er forvirret, men den smagte stadig formidabelt ?

  1. Hej Linda
   Dejligt maden smagte dig. Ja måske det var lidt uklart? Jeg tilsatte mælken og skyllede panden af med lidt ekstra mælk mener jeg. Mængden kommer sig ikke helt så nøje 🙂
   Håber du har fundet dig en ny livret
   Mange hilsner
   Gitte

 3. Prøv at grille mørbraden hel skære i skever og putte i retten . Det bliver den bestemt ikke ringer af ☺

 4. Hej Gitte
  Jeg lavede det med kartoffelmos til. Det passer både til årstiden og simmer mad?

  Hilsen hanne

 5. Nu får jeg jo nok på puklen , men den originale opskrift på Paprikagryde kommer fra Svostrup Kro og den blev lavet til de mænd som trak Pramme op ad Gudenåen i gamle dage og hedder derfor Pramdragergryde og den smager bare rigtig godt. Så hvis I nogensinde kommer forbi Kroen, så sku I kigge indenfor,det er et skønt sted med masser af atmosfære
  Mvh. Ib Jensen

  1. Du får skam slet ikke på puklen Ib – til gengæld vil jeg takke dig for historien om Pramdragergryde. Den kro må jeg da absolut forbi engang og prøvesmage. Tusind tak Ib og håber også du synes om Paprikagryden. Ja kært barn har mange navne 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 6. Hej Gitte.

  Jeg er netop i gang med opskriften, og er en smule forvirret, da jeg lige har hældt mælken i sammen med fl. tomater og champignon. Når jeg læser videre, kan jeg se, at jeg skal koge panden af med mælk, efter at have stegt mørbrad, pølser og rød peber der. Hvad har jeg misforstået? 🙂

  1. Hej Majken
   Håber du fandt ud af det? Jeg plejer at koge panden af, for at få mest mulig smag med, men mælken kan også bare tilsættes, som du har gjort. Beklager hvis opskriften var forvirrende? Håber retten smagte dig/jer 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 7. Super lækker mad!! vil bestemt anbefale din opskrift! Jeg har aldrig fået sådan en god Paprikagryde!!

  Tak for dét!

 8. Du skriver i opskriften som om mørbraden steget hel – er det rigtig forstået. På billedet ser det ud, som om den er skåret i tern…..

  1. Hej Susanne

   Ja det var forvirrende og mangelfuldt beskrevet i opskriften. Mørbraden skal skæres i bøffer og steges for sig på en pande. Helt rigtigt forstået – beklager forvirringen. Håber paprikagryden smagte/smager dig 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 9. Hej 🙂 det ser rigtig lækkert ud ! jeg vil vild gerne lave den idag.. men jeg spiser ikke svinekød. så tror du jeg kan putte kyllinge pølser i isyedet for bacon og kylling filet/bryst i i stedet for mørbrad?? 🙂 mvh camilla

 10. Hej igen, Gitte…

  Ja, jeg skulle lige ind og ha’ opskriften hér igen, da jeg simpelthen synes denne paprikagryde er SÅ fabelagtig! Og så ser jeg, at jeg ikke engang er vendt tilbage med feedback på mit eget opslag d. 4. dec. 2014, samt din kommentar d. 7. dec. 2014. Men hér er den så… feedback’en altså… 😉

  Denne paprikagryde er SÅ fantastisk; den smager simpelthen himmelsk! Den HAR – for længe siden – fået sin faste plads i min egen opskriftsmappe… en meget fremtrædende plads, da det er blevet én af mine yndlings-simre-retter! *MUMS!*

  Jeg har netop nu lige købt ind til den igen, og jeg glæder mig allerede til i aften… ja, og i morgen aften for dén sags skyld, da der jo er rigeligt til to dage…! – Dejlig, dejlig mad… *savle*

  Hilsen Allan + familie (kone, datter, søn, søn) 🙂

  1. Fantastisk glad melding at få fra dig Allan. Skøn hilsen og det glæder mig så meget at du og familien har fundet en livret der. Så sødt af dig at skrive, din hilsen blev jeg rigtig glad for :mrgreen:
   Din gode anbefaling af retten er hermed givet videre :mrgreen:
   Mange hilsner
   Gitte

 11. Har lavet denne ret i dag og den blev et hit ?
  Super nem at lave.
  Tusind tak, det er en opskrift der skal bruges flittigt ?

 12. Jeg har prøvet at lave den bare en lille smule anderledes, jeg har smidt friske små tomater i og sikke en duft der er. Glæder mig til at smage det

  1. Hej Helle

   Supergod ide – lyder rigtigt lækkert. Oplagt lige nu hvor tomater kan fås så billigt eller hvor haverne bugner 🙂
   Tusind tak for tippet og håber retten smagte dig/jer
   Mange hilsner
   Gitte

 13. ja det spise sted kan vi alle godt huske 😉 nej det var go´ nu prøver jeg din til aften spændt på om den er i nærheden 🙂
  mums
  Hilsen Helle

 14. Hej Gitte…

  Jeg googlede “paprikagryde”, fordi jeg havde lyst til lige netop dét… og så faldt jeg over denne toplækre simreret! Jeg har derfor skrevet en indkøbsliste, og handler ind til den næste uge… MANNER, hvor jeg glæder mig; den ser VIRKELIG go’ ud! Og virkelig flotte/lækre/indbydende billeder… mmmmmm!

  1. Hej Allan

   Sikke da en skøn glad melding fra dig. Dejligt du har lyst til at kaste dig ud i paprikagryden, det er også en superlækker simreret med en lækker lækker smag.
   Rigtig god fornøjelse med paprikagryden og god fornøjelse i dit køkken fortsat 🙂
   Hyggeligt du har lyst til at kigge forbi bloggen
   Mange hilsner
   Gitte

 15. Hej Gitte
  det bliver næste ret jeg vil lave, jeg har en mørbrad i fryseren, den ser lækker ud
  Hilsen Ole Møller

  1. Hej Ole

   Dette er en rigtig lækker ret og den er virkelig nem at lave også. Rigtig god fornøjelse med retten. Spiser du ikke hele portionen på én gang, kan den fint fryses 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

  1. Hej Gitte
   Fantastisk idé. Hvorfor har jeg dog aldrig tænkt på det? Vil til at bruge whisky i saucer og stegeretter. Selvfølgelig da. Tusind tak for tippet 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 16. Tricket med at faa det til at smage som fra en restaurant, er at der ofte tilføjes Whiskey og faktisk ogsaa karry sammen med paprikaen.
  Whiskyen tilføjes til sidst og smages til. Ca 1 dl.
  Skål.

  1. Hej Gitte.
   Whiskey og karry? Det havde jeg aldrig luret. 1 dl. whisky er det ikke meget til sådan en ret? Lyder interessant. Jeg har en flaske Tullamore Dew stående, som der ikke er afsæt i, vil den også kunne bruges tænker du?
   Dejligt med god og ny inspiration. Tusind tak for din hilsen 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 17. Den var helt perfekt! Og der er sørme også mad til i morgen 😀 Tak for en lækker opskrift, den er i hvert fald godkendt herfra!

  1. Hej Katja
   Så skønt at høre og lækkert at I havde nem mad i dag. Dejligt og ekstra dejligt på denne årstid hvor køkkenenergien ikke altid er overstrømmende 😉
   Tusind tak fordi du tog dig tid til at skrive 🙂
   Mange hilsner
   Gitt

  1. Lækkert! Jeg er så spændt på at høre om paprikagryden var en succes. Det håber jeg. Det er en lækker ret. Håber du og din familie synes om den 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

  1. Hej Katja

   Det er bestemt ikke et dumt spørgsmål. Jeg har brugt svinemørbrad og det er en LÆKKER ret. Jeg skynder mig at rette indlægget til, for andre kan jo også være i tvivl.
   Tusind tak for din besked og dit spørgsmål. Dejligt du har fundet vejen forbi bloggen 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 18. Troede faktisk det var nødvendigt, men efter 2,5 time, var de sprøde, så holdt dem bare varme i ovnen mens der blevet lavet skysovs 😀

 19. Hej igen 😀
  ja det du nok ret i, eeeeelsker bare rømeren, det det gode ved at gå efterår/vinter i møde.. lavede for første gang andelår i den i går.. succes, jubii 🙂
  god dag til dig

  1. Hej Alberte
   Den er også en fantastisk efterårs-opmuntrer sådan en Römertopf. Dejlig simrermad og maddufte i huset når det regner og rusker udenfor. Rigtig god fornøjelse med din Römertopf – god idé at lave andelår i den. Løftede du låget af til sidst for at få lårene sprøde?
   Tusind tak for din besked på bloggen – dejligt at høre fra dig 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 20. Hej igen Gitte,
  nyder stadig din side.. uhh så mange opskrifter 🙂
  ville egentlig bare lige høre om denne kunne proppes i rømeren, og hvis ja, hvordan?
  Rigtig god regnvejrsdag og 1. oktober 🙂
  Hilsner fra Alberte

  1. Hej Alberte
   Tak for din hilsen – og rigtigt dejligt du synes om bloggen. Det glæder mig meget 🙂
   Du vil sagtens kunne lave paprikagryden i Römertopfen, udfordringen er bare, at der helst ikke må komme varme ting i Römertopfen, så vil den nemlig knække. Hvis du kan blande ingredienserne og så bare lægge låg på, så kan du fint tilberede den i Römeren. Jeg er dog ikke sikker på at det giver nogle fordele at tilberede den i Römertopfen, men prøv endelig og skriv gerne dine erfaringer. Jeg er altid nysgerrig på nye fif of fiduser 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 21. Uh denne ret er god! Jeg lavede den i dag, og selvom der skal “snittes a little bit”, så tog det ikke lang tid. Og med tre unger på 9, 11 og 13 (hvor den ældste lige nu er mest til youghurt pga. nyanlagt bøjle), så er der både til en portion til fryseren og til en gang aftensmad i den nye uge. Det er saftsuseme ok! Og som sagt – nøij, det er en god opskrift!

  God søndag til dig, Gitte, og også til alle jer andre 🙂

  1. Hej Kyllinge-Karen 🙂
   Dejligt I syntes om paprikagryden, ja det er en rigtig klassiker der er et hit for både store og små. Dejligt du skriver din positive feedback, det glæder mig. Tusind tak.
   Jeg må snart prøve din kyllingeopskrift. Glæder mig.
   Fortsat god weekend ti dig og din familie
   Mange hilsner
   Gitte

 22. Jeg er netop på jagt efter retter som kan spises over to gange! Ser virkelig lækkert ud, har kæbt ind idag, så i morgen skal jeg kage retten, hvor lang tid tager det ca at lave det? En times tid?

  1. Hej Christine
   Ja det vil jeg skyde på. En halv times forberedelser altså, og så gerne en halv times “simren”. God fornøjelse med paprikagryden 🙂
   SÅ dejligt når der er mad nok til to dage, det nyder jeg også 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

  1. Hej Sofie

   Det lyder da bare rigtigt godt og tusind tak for rosen. Den luner og varmer rigtigt dejligt. Håber du har fået lyst til at blive hængende på bloggen.
   God fornøjelse i køkkenet fortsat 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

  1. Hej Majken

   Jeg vil skyde på at der er til ca. 8-10 personer? Plejer man ikke at sige at 1 mørbrad er til 4 personer? Er det voksne mennesker, der er meget sultne, kan det være der kun er til 6 personer?
   Rigtig god fornøjelse med paprikagryden. Det er en superlækker ret 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *