Pasta Carbonara med bacon og spinat fettuccine

DSC_7841Den første efterårsmåned har sat ind. Det er koldt om morgenen for sandalfødderne. Der er buldrende mørkt, lige til mit vækkeur ringer. Om aftenen er jeg træt klokken 21, og falder ned af pinden som en træt høne i sit bur.

Arbejdsdagene er lange, sene og travle. Fuld blus på alle kedler. Speederen i bund og alle hjerneceller udnyttet til max. Der løbes hurtigt i det hamsterhjul! Kan du følge med? Jeg springer på igen i morgen tidlig, og håber jeg kan (gen)finde tempoet. 50 nye studerende skal undervises. Jeg er på i to timer. Ingen slinger i valsen. Bibliotekar in action! 🙂

På sådanne travle hektiske dage er det særligt vigtigt at få ladet op hjemme. Hjemme ved denne smukke aftenudsigt. Ved datterens afslapningsmusik på cd’en. Ved den gode læsestol og tæppet. Hjemme hos den lille glade hund der vil lege med bolden og manden der giver kys. Skønt sted,jeg har mig lige hér! DSC_7849

Aftenmenuen? Tja, når man først er hjemme kl. 18.00 skal det dælme gå tjept med mad-ideerne . Det skal også gå tjept med at få ideerne ført ud i livet. Alle er jo hamrende sultne. NU! NU! NU

Det blev til en hurtig omgang pasta carbonara. Mest fordi vi havde bacontern, pasteuriserede æggeblommer, fettucine og fløde i køleskabet. En oplagt ret med disse ingredienser tænkte jeg?

Her kommer opskriften. Vi var 3 til bords og spiste op!:

1 pakke bacontern

3 fed hvidløg

1 hakket løg

1 glas champignon (afdryppet eller friske).

2 pakker fettuccine (ialt 500 gram)

1 bæger pasteuriserede æggeblommer

2½ dl. fløde (evt. Oma/Milda fløde light).

Salt/peber.

Sådan gør du: 

Svits bacontern. Svits løg og presset hvidløg med.
DSC_7821

Efter lidt tid tilsættes champignon, som svitses med.  DSC_7830

DSC_7826

Pasta koges og vandet hældes fra.
DSC_7831

Sprødstegt bacon, champignon og løg tilsættes pastaen. Smukt syn! Sikke nogle lækkerier! 🙂 Der røres godt og skrues ned for temperaturen.
DSC_7835Fløde og æggeblommer tilsættes. Gryden tages af varmen hurtigt efter. Tilsæt salt og peber. Rør godt.
DSC_7840 Anret pastaen og spis straks. Brug IKKE tid på at tage en masse fotos af din mad først, så bliver den nemlig kold 😉DSC_7841 Jeg kunne godt at have tilsat et ekstra bæger æg til retten, men pyt med det. Den smagte godt denne carbonara!

Kommer du også træt, sulten og alt for sent hjem, så kan jeg anbefale denne ekstremt hurtige velsmagende ret. Sund tror jeg dog ikke den er? Der blev undtagelsesvist heller ikke serveret grønt tilbehør til denne aften.

Ak jamen . Hvad skal det dog ikke ende med?

En ny dag venter i moren.. De grønne ambitioner må vist hellere snart sejre 😉
DSC_7848

Mere inspiration

6 tanker om "Pasta Carbonara med bacon og spinat fettuccine"

  1. Hej Gitte
    En grøn lyn pasta er broccoli steges på pande enten sammen med bacon eller med en (italiensk) pølse rest, nå pastaen er færdig vendes den på panden, gerne med noget blåskimmelost
    Anden ost kan nok også

    1. Hej Linda
      Ja det bliver rigtigt spændende med det nye job!. Glæder mig men har også sommerfugle der flakser i maven! Tjo champignoner er vel også grønt, gælder det også når de er brugt fra glas? 😉
      Tak for din hilsen 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *