Frisk pasta med bacon og fløde. I dag får du en super nem og hurtig opskrift, der kan laves på et kvartér. Perfekt til travle hverdage. En skøn pastaret, hvor jeg har brugt frisk pasta og det geniale er, at denne pasta kan koges på få minutter.
Til denne ret er det bare bacon og champignon, der skal svitses og vendes rundt med den nykagte pasta. Til slut vendes æg og fløde rundt i pastaretten. Voila. Nem og hurtig aftensmad og et hit i din familie – med garanti.
Det bliver en cremet og lækker pasta carbonara agtig ret. Spring du bare på. Jeg er sikker på at der vil blive jubel omkring dit middagsbord 🙂
Retten tryllede jeg frem, en hverdag jeg først var hjemme kl. 18.00. På sådanne dage, skal det bare gå ekstra hurtigt, for alle mand er jo sultne på det tidspunkt.
Det blev til en hurtig omgang pasta carbonara.
Mest fordi vi havde bacontern, pasteuriserede æggeblommer, fettucine og fløde i køleskabet. En oplagt ret med disse ingredienser og halløj hvor blev det bare en lækker ret 🙂
Du behøver ikke bruge frisk pasta til retten – helt almindeligt pasta kan også sagtens bruges.
Har I en rest til overs, kan den fint gratineres i ovnen dagen efter.
Her kommer opskriften. Vi var 3 til bords og spiste op. Det må siges at være en god anbefaling.
Frisk pasta med bacon, fløde & æg – nem hurtig opskrift
Ingredienser
- 500 gram frisk pasta gerne spinat fettuccine - alm. pasta kan bruges
- 200 gram bacontern
- 3 fed hvidløg - kan udelades
- 1 løg i tern
- 250 gram champignon eller 1 glas afdryppede.
- 2 æggeblommer 1 bæger pasteuriserede æggeblommer. Du kan bruge 2
- 2½ dl. fløde gerne. madlavningsfløde, Oma/Milda fløde light.
- Salt/peber.
Sådan gør du
- Svits bacontern. Svits løg og presset hvidløg med. Steg til løgene er klare og baconternen er godt svitset
- Rens champignon og svits dem med.
- Kog pastaen, efter anvisningen på pakken og hæld vandet fra.
- Vend bacon/champignon/løg rundt i pastaen
- Tilsæt fløde og æggeblommer. Tag gryden af varmen. Tilsæt salt og peber. Rør godt.
- Anret pastaen og spis straks
Noter
En nem pastaret med bacon, fløde, champignon og fløde – klar på et kvartér
Svits løg og bacon.
Rens champignon og svits dem med.
Kog pasta og hæld vandet fra.
Vend bacon/champignon/løg rundt i pastaen.
Sprødstegt bacon, champignon og løg tilsættes pastaen. Smukt syn! Sikke nogle lækkerier! 🙂 Tilsæt fløde og æggeblommer. Tag gryden af varmen. Tilsæt salt og peber. Voila!
Anret pastaen og spis straks. Brug IKKE tid på at tage en masse fotos af din mad først, det kan jeg ikke anbefale, for så bliver din mad nemlig kold. 😉
En nem og lækker pastaret bacon og champignon i en cremet flødesovs med æg
Den smagte godt denne carbonara!
Kommer du også træt, sulten og alt for sent hjem en dag, eller skal I hurtigt videre til aftenaktiviteter, så kan jeg anbefale denne meget velsmagende og hurtige ret.
Servér gerne lige lidt grønt til, så bliver aftensmaden lige lidt sundere. Du kan også tilsætte spinat ell. lignende til retten, det smager også super godt. På travle hektiske dage er det særligt vigtigt at få ladet op, når man kommer hjem og roen falder på én.
Jeg lader op sammen med min familie. Jeg nyder en smuk aftenudsigt. Nyder min datters afslapningsmusik. Ved den gode læsestol og tæppet. Hjemme hos den lille glade hund der vil lege med bolden og manden der giver kys.
Håber også du nyder dine hverdage – både de travle og de langsomme.
Prøv pastaretten – med denne opskrift vil du nemt kunne trylle aftensmad på rekordtid 🙂
Hmm.. eftersom champignoner ikke er kød, må de vel være grønt.. eller..? 😀
Hej Gitte
En grøn lyn pasta er broccoli steges på pande enten sammen med bacon eller med en (italiensk) pølse rest, nå pastaen er færdig vendes den på panden, gerne med noget blåskimmelost
Anden ost kan nok også
Hej Gitte,
Bliver spændende med det nye job 🙂
Er champignoner ikke en slags “grønt” 😉