Pasta Carbonara med majsscones

DSC_2768

Det er sommer, det er sol og det er ……forår! 🙂

LAAAANGT om længe er det blevet forår! Forår på den der AAAHH måde hvor man bare får lyst til at gå ned i gear. Hvor pulsen sænker sig og man bliver nærværende. Pludselig kan høre fuglene, snuse naturens dufte og mærke pulsens slag. Så skønt! Jeg var begyndte at miste troen på det der forår, men nu er det ganske vist og… forår! Du skal være så velkommen 🙂

2013-04-15 17.11.16

Forår på den der måde hvor man bare har lyst til at ile hjem på terrassen for at nyde solens sidste stråler. Forår hvor man først kommer indendøre efter 18.00 og hvor der hverken er er tid eller lyst til at spilde lyse solskins/forårstimer med at opholde sig ved/i kødgryderne.

Man kan grille, javist, men hvis ikke, skal maden i mit køkken på en solskinsdag, helst være af den superhurtige slags. I fastfoodkategorien.

Det ville ikke genere mig at KØBE fastfood sådan en dag. For mig handler det om kvalitetstid i det fri, og hvis kvalitetetstiden findes på terrassen fremfor i køkkenet, ja så er pengene og kalorierne ved købefastfood det værd.

Pasta Carbonara er et godt eksempel på en ret i Fastfoodkategorien du selv vil kunne lave på under ½ time max. Den er superhurtig og kræver ikke de store forberedelser.

DSC_2780

Den tager under ½ time at lave alt incl. og ingredienserne kan du købe i forvejen, da de kan holde sig flere dage i køleskab.

Jeg lavede nogle lynhurtige majsscones til. De kan springes over og erstattes med grønt (lyngrønt : 2 dåser majs med et par striber flydende kærgården og salt på. I ovnen 15-20 minutter v. 175 grader varmluft= smørristede majs. Lækkert grønt for de dovne. Mine børn ELSKER de smørristede majs!)

DSC_2783

Opskrift på Pasta Carbonara: 4 personer (ikke storsultne)

1 pakke pasta

4 æg (eller 3-4 bægre pasteuriserede æggeblommer)

2½ dl. fløde (gerne Milda fløde light, evt. piskefløde)

100-150 gram Parmesan

1 pakke bacon.

Salt/peber

DSC_2789

Fremgangsmåde: 

Kog pasta. Pastaen kommer hurtigere i kog, hvis du starter med at koge 1½ liter vand i elkogekedlen (skulle også være mere energivenligt?).

Imens pastaen koger, klipper du baconen i små stykker og steger den i en gryde/wokpande.

Æg, fløde og revet parmesan blandes sammen. Krydderi tilsættes.

DSC_2759Når baconen er sprødstegt og pastaen færdigkogt, afdryppes pastaen og vendes rundt sammen med baconen.

Æggeblandingen tilsættes og varmes godt igennem (hvis du bruger rå æg). Der røres godt. Bruger du pasteuriserede æg, skal du ikke være salmonella-nervøs.

Der smages til og saltes evt. lidt mere.

Vupti!

Så er der Pasta Carbonara. Læg f.eks. et stykke basilikum på toppen for syns skyld. 🙂

DSC_2771Nyd din carbonara, gerne på terrassen, sammen med lune scones med iskoldt smør på. Måske et glas rødvin til? DET ville være lækkert! 🙂

Uhm!

En hurtig forårsret, der ikke lander tungt i maven og hvor kokken kan spare tid og få plejet sin udlængsel på terrassen.

ELSKER nemme løsninger på solskinsdage og ELSKER at springe over hvor gærdet er lavest, når solen kalder på mig…

Gætter på at du er af samme kaliber? 😉
DSC_2786Bon appetit.

DSC_2791

Mere inspiration

Læg en kommentar