Pasta i cremet flødesauce med bacon, æg, gulerødder og peberfrugt

  • Pasta i cremet flødesauce med bacon, gulerødder og peberfrugt

Pasta i cremet flødesauce med bacon, æg, gulerødder og peberfrugtI dag skal du høre om en rigtig lækker ret. En slags Pasta Carbonara i en lidt “grønnere” version. Der er ikke sparet på noget, hverken æg, fløde eller bacon, til gengæld er carbonaraen suppleret med sunde gulerødder og peberfrugt, og det klæder altså retten, hvis du spørger mig….og min familie 🙂

I forhold til den oprindelige, originale Carbonara-version, er parmesanosten udeladt, men det tilsætter du jo bare, hvis du synes? Vi synes slet ikke den manglede her.

Retten er en perfekt hverdagsret, for den kan laves på kort tid og kræver ikke mange ingredienser.

Du kan sagtens tilføje eller erstatte med andre grøntsager. Hvis du ønsker en “klassisk” version, så kan grøntsagerne jo også fint udelades. Pasta i cremet flødesauce med bacon, gulerødder og peberfrugtJeg var spændt på min families reaktioner. Her i huset er Carbonara min mands “hofret” en af de eneste retter han ynder at lave. Han er ikke meget for at ændre på en succes og bevæger sig sjældent ud i de vilde eksperimenter som jeg. Jeg er mere sådan “hvo intet vover, intet vinder – typen” i hvert fald når det handler om madlavning. 😉

Vi vovede i dag… og vandt og selv min gemal var begejstret. Dig? Du får opskriften lige her 🙂Pasta i cremet flødesauce med bacon, æg, gulerødder og peberfrugt

Pasta i cremet flødesauce med bacon, æg, gulerødder og peberfrugt
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Pasta i cremet flødesauce med bacon, æg, gulerødder og peberfrugt
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Mad til de travle
Portioner: 4-5 pers.
Det skal du bruge:
  • 1 pk. fuldkornspasta
  • 2-300 gram bacon (i skiver eller tern)
  • 4 friskpressede fed hvidløg
  • 8 gulerødder i tern
  • 1 gul eller rød peberfrugt i små tern
  • Salt/peber
  • En håndfuld frisk eller 1 tsk. tørret timian (kan udelades)
  • 2½ dl fløde (piske- eller kaffefløde)
  • 2 bægre pasteuriserede æggeblommer
  • Evt. 100 gram friskrevet parmesanost
Sådan gør du:
  1. Kog pasta
  2. Svits bacon i en dyb stege- eller sautérpande. Bruger du baconskiver, så er det nemmest at klippe den i strimler
  3. Pres hvidløgsfed og tilsæt.
  4. Skær gulerødder og peberfrugt i tern og svits sammen med bacon
  5. Tilsæt salt/peber og evt. timian
  6. Når gulerødderne er gennemstegte, skal fløden tilsættes. Kog op nogle minutter.
  7. Hæld vandet fra pastaen og vend pastaen i flødesaucen på panden. Har du ikke plads på din pande, så hæld flødesaucen over pastaen i gryden i stedet for.
  8. Skru ned for temperaturen og tilsæt æg. Rør godt rundt, så æggene fordeles godt.
  9. Tilsæt evt. revet parmesanost.
  10. Nu er pastaen klar til servering.

Pasta i cremet flødesauce med bacon, gulerødder og peberfrugtDet var dristigt at prøve med gulerødder og peberfrugt i carbonaraen, men vi fortrød ikke ét sekund. Retten var ikke så “tung” i det. Bacon, fløde og æg er jo nogle kaloriebomber og grøntsagerne var den fineste kontrast. Jeg håber og tror på at retten også vil være et hit hjemme hos dig?

En nem og enkel hverdagsservering er klar til dig.

Pasta carbonara med grøntsager eller Pasta i cremet flødesauce med bacon, æg, gulerødder og peberfrugt. Ja hvad skal vi mon kalde retten? Kært barn har mange navne 🙂
Pasta i cremet flødesauce med bacon, æg, gulerødder og peberfrugt

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Alice Nørgaard Andersen 26. juli 2017 af 11:12- Svar

    Jeg har lavet den med squash i strimler i stedet for pastaen. Det smagte super godt, selv børnebørnene spiste det uden at kommentere på, at det ikke var rigtig pasta

    • Gitte Hansen 27. juli 2017 af 20:36- Svar

      Hej Alice
      Ej hvor godt at høre. Super god ide og klart meget sundere. Det gad jeg godt smage og er da vist nødt til at skrive et juliennejern på ønskesedlen?
      Tak for tippet 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar