Pasta med marineret svinefilet og grillede grøntsager

  • Pasta med svinefilet og grillede grøntsager

Pasta med svinefilet og grillede grøntsager

Det er tirsdag. Det er efterår. Det er fuldtidsjob for fuld drøn, regnvejr, træthed og en snigende vintertungsindighed. Det er også grin og glæde med teenagerne, kys fra manden og lækker hverdagsmad. Dejlig tirsdag – efterårsskumringen til trods.

Du kommer til at høre om den nemmeste hverdagsmenu i dag. En ret der både er lækker, sund, fedtfattig og vitaminholdig. Dagens menu er hurtig at lave og hvis du ellers kan rationere din familie vil der være  mad nok til to dage.  Det er samtidigt en glimrende stop-madspilds-ret, hvor du kan få  brugt en del grøntsager i køleskabet, selv de runkne. P.S.: Smid endelig ikke runkne peberfrugter ud, de er saftige og smagfulde og kan fint grilles/bages/steges.

DSC_0938

Halvtriste grøntsager der har fået nyt liv 🙂
Pasta med svinefilet og grillede grøntsager

Tirsdagens menu i familien var:

Pasta med marineret svinefilet og grillede grøntsager:

Du skal bruge (4 pers. i to dage): 

2 marinerede svinefilet (eller godt krydret svinemørbrad)

2 poser fuldkornspasta

Grillede grøntsager:

6 peberfrugter (jeg havde købt et net med MANGE peberfrugter i, pludselig var de runkne!)

4 store rødløg

8 store gulerødder

6-8 spsk. hvidløg

3-4 friskpressede fed hvidløg eller 2-3 spsk. tørret hvidløg (jeg brugte tørret, fordi det er hurtigt og nemt)

Salt/hvidløgspeber

Sådan laver du pasta med marineret svinefilet og grillede grøntsager:

  • Læg svinefiletterne/de krydrede svinemørbrad i et ildfast fad.  Steges i ovnen i 25-30 minutter v. 175 grader varmluft.  Vendes undervejs. Hviler herefter 10 minutter
  • Skræl gulerødder og løg og rens peberfrugterne. Skær løgene i både, gulerødderne i små stave og peberfrugterne i grove tern.
  • Fordel grøntsagerne i et ildfast fad og dryp med olie og drys med krydderier. Vend godt.
  • Grill grøntsagerne i ovnen sammen med kødet. Lad grøntsagerne stege færdig imens kødet hviler.
  • Kog pasta imens grøntsager og kød er i ovnen.
  • Servér pasta med grøntsager på toppen og skær svinefiletten i tynde skiver.
  • Du kan også vende grøntsagerne i pastaen og servere retten blandet, men sådan gjorde vi ikke. Du bestemmer.
  • Jeg har lavet dobbelt portion, for i morgen kommer vi ekstra sent hjem. I morgen luner jeg bare pasta, grøntsager og svinefilet i mikrobølgeovnen eller også steger jeg det på panden. Let’s see. Nem mad på dag 2. Elsker det 🙂

Sikke en lækker hverdagsmenu! Kan du ikke lige opdrive en svinefilet, så brug bare svinemørbrad. En smagfuld og vitaminholdig ret. Mon ikke god mad kan give os energi til at komme igennem efteråret? 😉

Svinefilet

Pasta med svinefilet og grillede grøntsagerPasta med svinefilet og grillede grøntsagerJeg iler til køjs. Skal tidligt op i morgen og med toget. Jeg skal til Fredericia til temadag om Digital formidling og jeg glæder mig helt vildt. Det bliver spændende! Se dagens program her for at få en fornemmelse af hvad bibliotekarer anno 2014 OGSÅ laver 🙂

http://centralbibliotek.dk/temadag/indbydelse-til-temadag-om-organisering-af-digital-formidling 

FEDT at kunne få lov til at arbejde med det jeg brænder allermest for. Wee!

Ha’ en rigtig god onsdag. Håber også du, i det liv, bruger dit krudt på det du allerhelst vil 🙂

 

Mere inspiration

Læg en kommentar