Pastasalat med squash og olie eddikedressing og grillede hakkebøffer

DSC_1580

Sommer i det fri og sommer i sindet.  Letsind, glæde og haveharmoni. Krimikapitler på terrassen og en grill der tændes i sidste sekund. Grilltilbehør af den særligt nemme slags. Du ved, retter der kan trylles på et kvartér, eller endnu mindre?

I dag skal du høre om den hurtigste grillmenu ever. Pastasalat i olie-eddikedressing fyldt med alt grønt fra køleskabet og hertil grillede hakkebøffer i baconsvøb. Let og lækkert og slet ikke tung spise. Perfekt til sommerdage på +25 grader.DSC_1584Du kan tilsætte lige de grøntsager du har på lager. Jeg havde squash, peberfrugt, agurk, tomat og rødløg i grøntsagsskuffen. Det kunne have været alle mulige andre? Du bestemmer.

Kig dybt i dit køleskab, og brug pastasalaten som anledning til at få ryddet godt op og tyndet ud i dit køleskab. Måske du også snart er så heldig, at din køkkenhave giver gevinst? Så er du en rigtig heldig kartoffel. 🙂DSC_1573Jeg har lokket sønnike til at plante squash i haven, når kartoflerne er blevet høstet. Glæder mig allerede til grillede squash og hvad med lækre squashkager på stribe? Åh suk – ja tak til 1000 squash i haven. Nu 🙂DSC_4828Jeg iler med at bringe dig opskriften. Pastasalaten kan serveres året rundt og ikke kun i grillsæsoner. Smager fortrinligt til alt oksekød, koteletter, kyllingebryst med bacon, fisk – ja vel nærmest alt?

Der bliver en rimeligt stor portion pastasalat, men vi er 4 storsultne voksne hér og skulle du have en rest, er den perfekt at servere på dag 2, enten som tilbehør til en ny hovedret, eller i frokostbøtter til at tage med i skole eller på job.

Pastasalat med squash og olie eddikedressing og grillede hakkebøffer
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Pastasalat med squash og olie eddikedressing og grillede hakkebøffer
Forfatter:
: Fedtfattige madretter
: Grill og grilltilbehør
Portioner: 4-6 pers.
Det skal du bruge:
  • 1½ pose fuldkornspastaskruer
  • Blandede grøntsager skåret i tern:
  • 2 gule og 1 rød peberfrugt (farven er ret ligegyldig, men den grønne er jo bitter)
  • 1 agurk
  • 1-2 squash
  • 1 rødløg
  • 4-5 tomater
  • Olie-eddikedressing:
  • ½-1 dl god olivenolie
  • ½ dl hvidvinseddike
  • 3 fed friskpresset hvidløg
  • 3 spsk citronsaft
  • Salt/hvidløgspeber
  • Hakkebøffer:
  • 1 kg hakket oksekød
  • 1 pakke bacon i skiver
  • Salt/peber
  • Allround-eller barbecuekrydderi
Sådan gør du:
  1. Kog pastaen og sæt den til afkøling.
  2. Snit grøntsagerne
  3. Rør olie-eddikedressingen.
  4. Find din største skål og bland pasta, grøntsager og olie-eddikedressing. Du skal være rundhåndet med krydderi og olie, så pastasalaten ikke bliver for tør og "anonym" i smagen.
  5. Stil pastasalaten køligt til den skal serveres.
  6. Grillede hakkebøffer:
  7. Form 8 store hakkebøffer og vikl 1 baconskive omkring hver bøf
  8. Krydr godt på begge sider.
  9. Grill ved indirekte varme ca. 5 minutter på hver side
  10. Servér

En rigtig nem pastasalat og den smagte altså bare rigtigt lækkert med de grillede hakkebøffer til. Bacon viklet om bøfferne, gør bare underværker når de grilles. Bacon tilfører både smag og fedt, så bøfferne ikke så nemt tørsteger på grillen. Rigtigt genialt. Er du vild med bacon, vil du også være helt vild med bøffer serveret på denne måde.DSC_1583Dagens grillmenu – klar på ingen tid og med meget få anstrengelser. Helt perfekt til en skøn og dejlig sommerdag.

Et sommermenutip fra mig til dig <3

Læg en kommentar