Pastasauce med kyllingekød, cocktailpølser og kokosmælk

  • Pastasauce med kyllingekød, paprika, cocktailpølser og kokosmælk

Pastasauce med kyllingekød, paprika, cocktailpølser og kokosmælk

Hvad siger du til en let og lækker hverdagsmenu? En hverdagsret der kan laves på under 1 time og hvor der bliver mad nok til en meget sulten familie i 2 dage? En ret der ovenikøbet er rimeligt sund og fedtfattig?

Ja tak, sagde vi!

Pastasauce med kyllingekød, paprika, cocktailpølser og kokosmælk

Det blev til en

Lækker pastasauce med kyllingekød, cocktailpølser, kokosmælk og paprika/peberfrugt:

Igen en ret der blev lavet efter devicen: “Hvad gemmer der sig i køleskabet og køkkenskabe?”

Der gemte sig en hel del, og lav gerne retten efter din helt egen device, med denne opskrift som inspirationskilde. Brug det du har. Har du ikke lige peberfrugt, så prøv med gulerødder i tern? Har du porrer, så vil de også være gode at putte i osv.

Her kommer opskriften på dagens kyllinge-pastasauce:

Du skal bruge (4-6 pers. i 2 dage):

1 kilo kyllingefars

2 hønsebouillonterninger

2 store løg i tern

4 fed pressede hvidløg

DSC_2421

3 røde peberfrugter i tern

1 glas champignon incl. væde (eller 1 bakke friske)

3 dåser flåede tomater.

½ liter kogende vand

1 stor dåse kokosmælk

2 pakker cocktailpølser

Krydderier. Smag til med dette, dine smagsløg bestemmer:

1 spsk. paprika, 1 spsk. oregano, 1 spsk. hvidløgspeber, 2 tsk. salt, 1 spsk. chilipasta, 1 spsk pommes frites-krydderi, 3-4 spsk. ketchup

Jævning.

Tilbehør: fuldkornspasta

DSC_2432

Det blev en rigtig lækker ret, og både teenagerne og forældrene var fuldt ud tilfredse. En ny familiefavorit er vist opfundet!

Retten smager anderledes end almindelig kødsauce, fordi den er lavet med kyllingekød. Smagen er mere fersk og det er også derfor jeg har krydret den så kraftigt med både chili, paprika og rigeligt peber.

DSC_2442DSC_2443Kokosmælk i retten var også en succes, så det gør jeg gerne igen. Det giver en rigtigt god smag. Kokosmælken afrunder, som fløde, og derfor sprang jeg også fløden over i dagens ret.

Retten vil blive et hit hos børn og voksne. Den smager ikke flammende-chili-stærkt, derimod forholder chilien sig godt og diskret i baggrunden. Servér gerne retten for selv helt små børn. De vil især elske den for cocktailpølserne og tomatsmagen. 🙂

Pastasauce med kyllingekød, paprika, cocktailpølser og kokosmælk

Sådan laver du

Pastasauce med kyllingekød, paprika, cocktailpølser og kokosmælk:

  • Svits kød med løg, hvidløg og bouillonterninger.
  • Snit peberfrugterne i tern og tilsæt dem.
  • Tilsæt champignon og svits godt.
  • Tilsæt krydderier.
  • Tilsæt flåede tomater, kogende vand og kokosmælk
  • Lad pastasaucen småboble ½ times tid.
  • Jævn pastasaucen og smag den til. Jeg smagte til med pommes frites sauce, oregano og ketchup.
  • Tilsæt cocktailpølser.
  • Servér retten til fuldkornspasta og evt. gulerods- og agurkestave (det gjorde vi)

Pastasauce med kyllingekød, paprika, cocktailpølser og kokosmælk

Her kan du se processen i billeder fra start til slut:

Ingrendienslisten og fremstillingsproceduren virker  måske lidt alenlang, men faktisk er det en nem ret at lave og jeg tænker, at du måske har de fleste ingredienser i dine køkkenskabe? Jeg fandt chili, kokosmælk og flåede tomater i mine. Krydderihylden blev flittigt konsulteret.

En god, mild og velsmagende ret som fint går an som hverdagsret. Du kan lave en kæmpe portion og så servere nem mad på dag to? Du kan også fylde fryseren en dag du har god tid? Retten er fryseegenet, så det vil være et genialt – og overskudsagtigt – træk.

Jeg håber du synes om vores tirsdagsret? Jeg mangler bare lige et godt navn til den. Kyllingekødsauce måske? Ah videre genialt er det jo ikke, måske du har et godt bud ;-.)

Pastasauce med kyllingekød, paprika, cocktailpølser og kokosmælk

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. lone 3. marts 2015 af 23:20- Svar

    Ih…hvor ser det altså godt ud 😉 Tænk, pasta sammen med kokosmælk…..spændende 🙂

    • Gitte Hansen 4. marts 2015 af 06:49- Svar

      Hej Lone
      Tusind tak for din søde hilsen – jo tak det blev også en superlækker ret. Rigtig god smag, den må du prøve 🙂
      God dag til dig
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar