Peperonata – lækker peberfrugtsauce med chili

  • Peperonata - lækker peberfrugtsauce med chili

Peperonata - lækker peberfrugtsauce med chiliSikke en skøn peberfrugtsauce der blev serveret herhjemme på matriklen i dag. Propfyldt med vitaminer og smag – et ægte vitaminboost, perfekt til de vintertrætte kroppe.

Peperonata er en skøn tomatsauce fyldt med peberfrugt. Der er brugt 7 peberfrugter til denne portion, og kan du finde en butik, hvor peberfrugter er særligt billige, så køb rigeligt ind og lav en stor portion peperonata.  Peberfrugtsaucen er kalorielet og ægte sund. Den kan holde sig i flere dage og fryseegnet er den også. Jeg er fuld af lovord  🙂Vi spiste peperonata til pasta og frikadeller men peberfrugtsaucen vil passe godt til de fleste retter. Fjerkræ, svine-, oksekød og fisk måske også?

Hvis du ellers normalt ikke er til peberfrugt, så behøver du ikke tænke: “Den sauce er da vist ikke noget for mig!?” Peberfrugter bliver nemlig rigtigt milde i smagen, når de bliver tilberedt. Hvis du ellers er forsigtig med chilien, bliver peperonataen smagfuld og mild og fyldt med kraft, så spring du bare på en portion 🙂Peperonataen er rigtig nem at lave og du får opskriften lige her:

Peperonata - lækker peberfrugtsauce med chili
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Peperonata - lækker peberfrugtsauce med chili
Forfatter:
: Fedtfattige madretter
: Mad til de travle
Portioner: 4-5 pers.
Det skal du bruge:
  • 2 løg i tern
  • 4 fed hvidløg
  • Olie til stegning
  • Ca. 7 peberfrugter i grove tern
  • ½-1 tsk tørret chilipulver
  • 2 dåser flåede tomater
  • 1 stor dåse tomatkoncentrat
  • 1 tsk sukker
  • Salt/peber
Sådan gør du:
  1. Svits løg og hvidløg klare i olivenolie. Tilsæt chili
  2. Vask og skær peberfrugterne i grove tern og tilsæt. Lad dem svitse med i 3-5 minutter. Rør godt.
  3. Tilsæt flåede tomater, tomatkoncentrat, salt/peber og sukker og læg låget på gryden. Lad saucen simre minimum 15 minutter eller til peberfrugterne er møre.
  4. Smag saucen til med ekstra salt/sukker

Peperonata - lækker peberfrugtsauce med chiliPeperonata er en perfekt hverdagsret. Retten er hurtigt lavet og det er en smart måde at få spist en hulens masse grøntsager på. Det er en spicy tomatsauce med “kant”, der kan peppe alskens pasta- og kødretter op. Du kan også sagtens spise saucen alene, som den er, som en rigtig god og smagfuld vegetar-ret?

Vi spiste peperonaten til Verdens Bedste Frikadeller og halløj hvor en god kombination. Du kan finde opskriften på lækre frikadeller lige her, hvis du også har fået lyst til at servere denne menu 🙂Peperonata - lækker peberfrugtsauce med chiliHer ser du nogle billeder af den nemme arbejdsproces:

Opskriften på Peperonata har fulgt mig i årevis, siden jeg fandt den i min ældste kogebog: “God mad let at lave” for over 20 år siden. Jeg har flere gange, i de år jeg har blogget, tænkt at NU skulle du da have den opskrift på bloggen, og endelig lykkedes det. På en helt almindelig tirsdag i december.Peperonata - lækker peberfrugtsauce med chiliPeperonata er slet ikke nogen traditionel juleret og faktisk er det heller ikke rigtig peberfrugt-sæson lige nu? Pyt med det. Hvis du holder øje og er god til at spotte de gode tilbud, så slå til, når du ser ét. Jeg købte f.eks. et net med 7 peberfrugter i for en 20’er og jeg kan love dig for, at de penge er saucen så rigeligt værd.

Lav også gerne saucen MANGE gange, når det er peberfrugtsæson og måske du endda har peberfrugter/paprika derhjemme i dit drivhus om sommeren?

En totalt lækker peperonata, sender jeg hermed mine varmeste anbefalinger. Jeg håber du har fået lyst til at prøve en portion? Tro mig – du vil ikke fortryde. 🙂
Peperonata - lækker peberfrugtsauce med chili

Mere inspiration

Læg en kommentar