Peperonata. Uhm her får du opskriften på en lækker peberfrugtsovs med tomat, der er perfekt at bruge til pasta.

Peperonata opskrift - pasta m. peberfrugtsovs Sikke en skøn peberfrugtsauce der blev serveret herhjemme på matriklen i dag. Propfyldt med vitaminer og smag. Et ægte vitaminboost, perfekt til de vintertrætte kroppe.

Peperonata er en skøn tomatsauce fyldt med peberfrugt. Der er brugt 7 peberfrugter til denne portion.

Kan du finde en butik, hvor peberfrugter er særligt billige, så køb rigeligt ind og lav en stor portion peperonata.

Peberfrugtsovsen er fedtfattig og ægte super sund. Den kan holde sig i flere dage og fryseegnet er den også. Jeg er fuld af lovord.

Er dine peberfrugter blevet lidt runkne, så pyt! De kan fint bruges til peberfrugtsovsen alligevel.Peperonata opskrift - pasta m. peberfrugtsovs Vi spiste peperonata til pasta og frikadeller, men peberfrugtsaucen vil passe godt til de fleste retter. Fjerkræ, svine-, oksekød og fisk måske også?

Hvis du ellers normalt ikke er til peberfrugt, så behøver du ikke tænke: “Den sauce er da vist ikke noget for mig!?”

Peberfrugter bliver nemlig rigtigt milde i smagen, når de bliver tilberedt. Hvis du ellers er forsigtig med chilien, bliver peperonataen smagfuld og mild og fyldt med kraft, så spring du bare på en portion 🙂Peperonata opskrift - pasta m. peberfrugtsovs

Peperonataen er rigtig nem at lave og du får opskriften lige her:

Peperonata – få en god nem opskrift på pasta med peberfrugtsovs hér

Peperonata - lækker peberfrugtsovs med chili
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: Fedtfattige madretter
Portioner: 5 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 løg i tern
  • 4 fed hvidløg
  • Olie til stegning
  • 7 stk peberfrugter i grove tern du kan nøjes med mindre. Runkne peberfrugter kan også bruges. Paprika/ snackpebre kan også bruges
  • ½ tsk tørret chilipulver smag til. Kan evt. udelades
  • 2 dåser flåede tomater eller 8-10 friske tomater
  • 140 gram koncentreret tomatpuré
  • 1 tsk sukker
  • Salt/peber
  • evt. rød balsamico

Sådan gør du

  • Svits løg og hvidløg klare i olivenolie. Tilsæt chili
    Peperonata opskrift - pasta m. peberfrugtsovs
  • Vask og skær peberfrugterne i grove tern og tilsæt. Lad dem svitse med i 3-5 minutter. Rør godt.
    Peperonata opskrift - pasta m. peberfrugtsovs
  • Tilsæt flåede tomater, tomatpré, salt/peber og sukker og læg låget på gryden. Lad saucen simre minimum 15 minutter eller til peberfrugterne er møre.
    Peperonata opskrift - pasta m. peberfrugtsovs
  • Smag peberfrugtsovsen til evt. med ekstra cihli, salt/sukker, og evt. rød balsamico. Servér straks til f.eks. pasta
    Peperonata opskrift - pasta m. peberfrugtsovs

Noter

Du kan nøjes med mindre peberfrugt
Friske tomater kan bruges i stedet for
Peperonata peberfrugtsovsen kan fryses
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Sund peberfrugtsauce uden fløde – fedtfattig og næsten uden kalorier. En god vegetar ret til en kødfri dag

Peperonata opskrift - pasta m. peberfrugtsovs Peperonata er en perfekt hverdagsret.

Peberfrugt saucen er nem og hurtig at lave. Det er også en smart måde at få spist en hulens masse grøntsager på.

Prøv en spicy krydret tomatsovs med “kant”, der kan peppe alskens pasta og kødretter op.

I kan sagtens spise peberfrugtsovs alene, som den er. Et hit til vegetarerer eller hvis I bare gerne vil spise mindre kød derhjemme

Vi spiste dog peperonataen til Verdens Bedste Frikadeller og halløj hvor en god kombination.

Frikadeller opskrift - god frikadellefars
Frikadeller - den bedste grundopskrift på frikadellefars
Se opskriften her
Frikadeller opskrift - god frikadellefars

Du kan finde opskriften på lækre frikadeller lige her, hvis du også har fået lyst til at servere denne menu 🙂Peperonata opskrift - pasta m. peberfrugtsovs

Sådan laver du peperonata peberfrugtsovs – se billederne her. Sovsen kan laves på et kvartér:

Opskriften på Peperonata har fulgt mig i årevis, siden jeg fandt den i min ældste kogebog: “God mad let at lave” for over 20 år siden.

Jeg har flere gange, i de år jeg har blogget, tænkt at NU skulle du da have den opskrift på bloggen, og endelig lykkedes det.

På en helt almindelig tirsdag i december.Peperonata opskrift - pasta m. peberfrugtsovs

Peberfrugtsovsen er oplagt at lave, når det er peberfrugtsæson. Det kan også være du falder over et godt tilbud på peberfrugter hos din grønthandler eller i supermarkedet?

Hvis du holder øje og er god til at spotte de gode tilbud, så slå til, når du ser ét. Jeg købte f.eks. et net med 7 peberfrugter for en 20’er. Jeg kan love dig for, at de penge er saucen så rigeligt værd.

Peberfrugter er super sunde og propfyldt med vitaminer og så smager de jo også godt.

Måske du har peberfrugter i dit drivhus? Lav også gerne saucen MANGE gange, når det er peberfrugtsæson og frys saucen ned til senere brug.

En totalt lækker peperonata! Den må du prøve. I vores familie sender vi peberfrugtsovsen vores allerbedste anbefalinger.

Jeg håber du har fået lyst til at prøve en portion? Tro mig, det vil du ikke fortryde. 🙂
Peperonata opskrift - pasta m. peberfrugtsovs

Skal du bruge en god pizzasauce, så kan du finde én her


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.