Perlebygotto

Perlebygotto med abrikos og mynte og græsk yoghurtdressing

DSC_8184

Perlebygotto? Hvad er det nu for noget? Skulle det nu være en slags risotto eller hvad? Jep. Risotto bare lavet med perlebyg. Så simpelt er det såmænd og du skal høre om opskriften i dag.

5, nej 6 gode grunde til at lave perlebygotto:

  • Perlebyg er fiberholdige, mættende og sunde
  • Perlebygotto er let at lave
  • Lav en stor portion og familien har mad nok til 2 dage og der kan også fyldes flere frokostbøtter til arbejde/skole.
  • Der er mere “bid” i perlebyd end i ris, jeg synes også der er mere smag i perlebyg?
  • Perlebygotto er en billig ret der kan bruges som tilbehør eller som frokostret.
  • Perlebygotto er en perfekt sommerret. Nemt og lækkert grilltilbehør også.

Og hvorfor er der så lige mynte i den otto dér? Fordi mynte giver en frisk smag som, sammen med abrikos, er god i retter med ris, bulgur og perlebyg tænkte jeg? Måske også fordi mynte (næsten) er den eneste krydderurt der vokser i min have? Jeg bruger jo gerne det forhåndenværende søms princip, you know 😉

DSC_8155

Vi spiste perlebyg-ottoen til en grillet marineret nakkesteg du kommer til at høre mere om i morgen.  Vi spiste fetatern og en hvidløgsdressing rørt af græsk yoghurt til. Så fint et sommermåltid!

DSC_8189

Her kommer opskriften på:

Perlebygotto med abrikos og mynte:

Du skal bruge: 

500 gram perlebyg (kan købes i nogle discountbutikker og større supermarkeder. Kan erstattes med ris eller bulgur)

1,5 liter kogende vand

150 gram tørrede fintsnittede abrikoser

1 håndfuld fintsnittet mynte.

Evt.: Feta som “topping”.

Opskriften rækker til 4 personer i to dage, alt efter hvor sultne I er.

Frisk mynteMarinade: 

5 spsk. god olivenolie

5 spsk citronsaft

Salt/hvidløgspeber

Hvidløgsdressing af græsk yoghurt:

5-6 spsk. græsk yoghurt

1 tsk. akaciehonning

2 fed pressede hvidløg

Salt/hvidløgspeber.

DSC_8168

Sådan laver du perlebygotto med mynte og tørret abrikos:

  • Kog perlebyggen efter anvisningerne på pakken.
  • Hæld overskydende vand fra og afkøl  (svært om sommeren. Jeg sænkede gryden ned i en skål med iskoldt vand, det virkede. Skift gerne vandet undervejs.)
  • Rør marinaden og lad den trække lidt.
  • Hak abrikoserne og snit mynten fint.
  • Vend alle ingredienserne sammen. Sådan laver man perlebygotto. Nemt ikke?
  • Stil på køl til servering.
  • Rør den græske yoghurt-dressing sammen og lad den trække på køl til servering.

DSC_8158Perlebygotto med mynte og abrikosPerlebygotto med mynte og abrikosDSC_8162Vi havde en blok feta der skulle bruges. Den skar jeg i tern og fordelte på perlebyg-ottoen. Det gav en rigtig god smag og passede godt til den græske yoghurtdressing. Greek style! 🙂
FetaFeta

Oh la la. Og se så lige her? En grillet marineret nakkesteg, i den lækreste sukkersøde marinade. Den steg kommer du til at høre mere om i morgen. Håber du kan vente? 🙂Grillet marineret nakkesteg

Som sagt, perlebygotto er det perfekte grilltilbehør. Let og lækker menu, men altså helt ærligt. Kunne vi ikke finde på et andet navn end perlebyg-otto? Det er jo et langt-ude-navn? Hvad med Perlebyg-salat – det lyder jo MEGET bedre, synes du ikke, eller?? Perlebyg-otto holder altså bare ikke!

Perlebygotto med mynte og abrikos

Det fungerede rigtigt fint med mynten og den friske mynte var en fin kontrast til den søde abrikos. Håber du kan finde et mynte-bed at røve et sted? Plant den gerne i din egen have, den vokser helt vildt. Det anbefales at sætte den i krukke, da den breder sig. Man kan lave den lækreste myntete af bladene eller den lifligste myntesirup?

Hermed et par myntetips fra mig til dig 🙂

Mere inspiration

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *