Sikke da en lækker sommerlig menu der blev tryllet på matriklen idag! Ganske få anstrengelser krævede retten faktisk og ganske få ingredienser også.
Det var en sand sommermenu med friske grønne asparges, aioli og marinerede nakkekoteletter grillstegt på toppen af et fad pestokartofler.
Alt bliver færdigt i ét og samme fad, så måske vi skulle kalde det en One Pot Ret?
Kartoflerne vendes i pesto og nakkekoteletterne lægges på toppen og steger sammen med kartoflerne. Nemmere bliver det ikke 🙂
Lækker og meget nem menu der passer fint en weekend-dag, men som også sagtens vil kunne trylles en hverdag også.
Her kommer opskriften:
Nakkekoteletter med pestokartofler – i ovn
Ingredienser
Nakkekoteletter med pestokartofler:
- 2½ kg kartofler i tern
- 150 gram grøn eller rød pesto eller mere
- 4 nakkekoteletter gerne marinerede
- lidt olie
Aioli:
- 5-6 spsk. god mayonnaise gerne hjemmelavet
- 3 fed hvidløg
- Salt
- Tilbehør: et bundt asparges
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft
- Skræl kartoflerne og skær dem i små tern
- Bland kartoflerne med pesto
- Skyl pestoglasset med lidt olie og tilsæt også det.
- Hæld kartoflerne i et godt stegefad, som også kan gøre dem sprøde under bunden
- Sæt kartoflerne i ovnen ½ time. Vend undervejs
- Læg nakkekoteletterne på toppen af kartoffelfadet og steg dem 15 min. på den ene side og 15 min på den anden.. Kan også tilberedes på grill
- Damp aspargesene 3-4 minutter i mikrobølgeovnen, tilsat salt og lidt vand i bunden.
- Rør aioli'en imens aspargesene damper.
- Servér retten.
Noter
Pestokartofler med marinerede nakkekoteletter – en nem og lækker menu
Sikke en nem anretning og så lækker den var! Synes du ikke også opskriften virker nem? Koteletterne havde jeg købt færdigmarinerede. Det kan næsten ikke blive nemmere? Du kan sagtens marinere dine egne koteletter med olie og yndlingskrydderi.
Jeg brugte det største glas pesto jeg kunne finde i køkkenskabet. Du kan jo sagtens lave din egen pesto selv, hvis du foretrækker det og du kan finde en god opskrift på hjemmelavet pesto her.
Jeg køber dog tit min pesto, for jeg synes faktisk at man også godt kan købe mange fine pestoer. Sådan så mit pesto-glas ud. En super god pesto – den kan jeg sagtens anbefale dig.
Dagens nemme menu er let at gå til. det håber jeg også du synes? Hvis du alligevel er i tvivl om de forskelige tips, så kan du se billeder af processen her:
Sådan laver du marinerede nakkekoteletter med pestokartofler – se billederne her:
Lørdagsmenu, hverdagsmenu, grillmenu, sommermenu?
Her en af de helt nemme sikre klassiker-opskrifter, Den vil blive et hit på ethvert middagsbord tænker jeg?
Retten kan selvfølgelig laves om vinteren også, men om sommeren har vi fornøjelse af de lækre friske grønne asparges.
Få inspiration til hvordan du kan tilberede asparges her
Rigtig god fornøjelse med dagens sommermenu – uhm – det er jo lige NU de sommerlige asparges er allerbedst! 🙂