Pizza med skinke, cocktailpølser, hvidløgsolie og peberfrugt pesto

  • Pizza med skinke, hvidløgsolie, cocktailpølser og peberfrugtpesto

Pizza med skinke, hvidløgsolie, cocktailpølser og peberfrugtpestoI weekenden skulle der laves hurtige pizzaer. Vi skulle i byen og høre live-musik lørdag aften. Jeg fik en gammel kollega på besøg og det endnu ud med en festlørdag med højt humør og store øl i øltelt. Uha. (Servicemeddelelse: Uha pas på med at bestille en øl i et tyrolertelt. Så får du nemlig EN LITER ØL!)

Jeg havde inviteret til pizza hjemme først. Godt at få bunden lagt inden der ryger fadøl indenbords. 😉

Menuen skulle laves på ingen tid. Den skulle gerne kunne mætte en familie plus en gæst. Der skulle gerne være lidt rester til hurtig natmad og måske også til en let dagen derpå mad dagen efter?

Hvilken menu ville kunne passe?  PIZZA!! Selvfølgelig da!  Og pizza i en særlig nem udgave der  hverken skulle æltes eller trilles:

Pizza med skinke, hvidløgsolie, cocktailpølser og peberfrugtpesto

Her får du opskriften på:

Pizza med skinke, cocktailpølser, hvidløgsolie og peberfrugtpesto:

Det er den nemme opskrift på pizzabrød jeg har videreudviklet lidt på og pizzafyldet blev der ikke eksperimenteret det store med. Intet grønt på toppen, som jeg ellers plejer. Rigtige øl-pizzaer perfekte til øl. Dagen derpå var de salte pizzzaer endnu bedre. Godt der var fuldkorn i. Vi havde brug for noget der mættede i maverne 😉

Du skal bruge (til  3 bradepandepizzaer):

12 dl lunkent vand

50 gram gær

1 tsk honning

2 spsk. citronsaft

Salt

5 dl. fuldkornshvedemel

15 dl. hvedemel.

Fyld:

Pizza 1+pizza 2: 1 bakke skinkestrimler, 1 bakkeskinketern og hvidløgsolie (se nedenfor). Revet ost. Jeg brugte 1 pose tex-mex-pizzatopping ´á 200 gram til alle 3 pizzaer.

Pizza 3: 1 glas peberfrugtpesto (pesto af soltørrede tomater kan også bruges) og 1 pakke cocktailpølser. Revet ost (En pose med 200 gram til 3 pizzaer)

Evt. ekstra olie at “trække” dejen ud på bagepladerne med.

Hvidløgsolie: 1 dl. olie, 2 spsk. tørret oregano. 1 spsk. hvidløgspeber, 5 fed pressede hvidløg, 1 tsk. salt

Pizza med skinke, hvidløgsolie, cocktailpølser og peberfrugtpesto

Sådan laver du pizza med skinke, cocktailpølser, hvidløgsolie og peberfrugt pesto:

  • Opløs gæren i vandet. Tilsæt honning, citronsaft og salt. Rør melet i. Dejen bliver som en tyk grød.
  • Stil dejen til hævning i ½-1 time. Hvis den står et særligt lunt sted, kan du nøjes med en halv time. Den bobler! 🙂

DSC_8313

DSC_8314

  • Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
  • Beklæd 3 bradepander med bagepapir.
  • Fordel 1/3 af dejen på hver bageplade.
  • Rør hvidløgsolien og  fordel halvdelen på skinkepizzerne. Dryp den godt ud i alle hjørner og “træk” olien på gerne med en dejspatel. Samtidigt trækker du pizzadejen ud i alle hjørner og kanter. Tilsæt evt. lidt mere olie. Det er nemmest at trække dejen ud på bagepladen med olie, det vil du opleve 🙂
  • Lav pizzabunden så tynd som muligt, så bliver den bedst.

DSC_8317DSC_8318

DSC_8319

DSC_8320

  • Du gør tilsvarende med pizzaen med peberfrugtpesto og cocktailpølser. Er pestoen for fast at trække på, så dryp lidt almindeligt olie på. Træk dejen helt ud, med en dejspatel vædet i olie.
  • Pynt pizza 1+pizza 2 med skinketern/skinkestrimler og drys 1/3 af osten på toppen af hver. Pynt den sidste pizza med cocktailpølser og top med det sidste ost.
  • Supplér gerne pizzaerne med grønt fyld. Jeg ville have brugt friske champignoner, men nåede det ikke. Pludselig kom vores gæst. 🙂

Stop-madspild i Fakta!

Prøv lige at se et kup jeg begik i Fakta. Elsker deres Stop madspilds-initiativ. Jeg kunne få købt fyld til alle pizzaerne for 15 kroner. Fantastisk. Stop-madspilds-kampagner ja tak! Man sparer penge og får mega god samvittighed ovenikøbet. Hold gerne øje med de gule mærkater. Jeg er meget opmærksom 🙂

DSC_8321DSC_8322DSC_8325DSC_8328

  • Bag pizzaerne 20-25 minutter ved 225 grader varmluft. Du kan godt bage alle tre bageplader på samme tid, hvis din ovn er stor nok. Hold godt øje. Pizzaerne skal jo helst blive sprøde, men de må jo ikke blive for brændte.
  • Servér pizzaerne rygende varme. Klip dem ud eller skær dem ud med pizzahjul.
Lækre sprøde fuldkornspizzaer!

Der var ikke mange dikkedarer med fyldet. Kunne dog godt have tænkt mig friske champignon på skinkepizzaerne, men tiden løb fra mig. Champignonerne blev brugt til en lækker kylling/karry-lasagne dagen efter, men den kommer du til at høre mere om. 🙂

Pizza med skinke, hvidløgsolie, cocktailpølser og peberfrugtpesto

Pizza med hvidløgsolie og skinketern

Perfekt øl-mad sådan en pizza! Både før, under og bagefter. Vi spiste et stykke koldt da vi kom hjem kl. 2 om natten. Bedre end de slatne slices man kan købe i byen sent (men de smager nu også godt, og jeg er en svag sjæl der særligt kan fristes sent om natten!)

Nem gæstemenu var det også og teenagerne var også godt tilfredse med dagens “vi-skal-være-alene-hjemme-menu” 🙂

Bagenørden anbefaler:

Pizza med skinke, cocktailpølser, hvidløgsolie og peberfrugt pesto

 

 

Mere inspiration

3 Kommentarer

  1. Jette 17. november 2015 af 12:39- Svar

    Bruger du “kun” 200 gram ost til 3 store pizzaer??

    • Gitte Hansen 17. november 2015 af 16:55- Svar

      Jep, et lille drys men brug da endelig meget gerne mere hvis du synes ☺

    • Gitte Hansen 17. november 2015 af 16:56- Svar

      Jep, et lille drys men brug da endelig meget gerne mere hvis du synes ☺
      Rigtig god fornøjelse
      Med venlig hilsen
      Gitte

Læg en kommentar