Pizza på pitabrød med tun, peberfrugt og løg

  • Pizza på pitabrød med tun, peberfrugt og løg

Pizza på pitabrød med tun, peberfrugt og løg

Solen skinner! Endelig! Både solen og jeg havde ellers opgivet håbet. Vi var begge gået i vinterhi, men nu er vinteren slut og sommeren genfødt – 4. juni så er det også på tide!

Hvad passer så bedre end at servere hurtige solskinspizzaer? Altså pizzaer der er runde som solen og som er så hurtige at lave, at der også er tid til at nyde solen ude i det fri?

Pizza på pitabrød med tun, peberfrugt og løg

Pizzaerne kan laves med fyld i alle afskygninger, på dagens pizzaer kom vi tun, peberfrugt og løg og så selvfølgelig også pizzaklassikeren med skinke.

Opskriften er nem, både at tilberede og købe ind til. Genial sommerret, hvis det skal gå stærkt.

Pizza på pitabrød med tun, peberfrugt og løg

Pizza på pitabrød med tun, peberfrugt og løg
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Nemme pizzaer på pitabrødsbunde - skinke og med tun, peberfrugt og løg
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Mad til de travle
Portioner: 6 pers.
Det skal du bruge:
  • 12 fuldkornspitabrød
  • 1 glas tomatsauce med krydderier (400-500 ml) eller hakkede tomater
  • 1 pose revet ost
  • 1 bakke skinkestrimler á 250 gram
  • 1 dåse tun i vand
  • 1 grøn peberfrugt i skiver
  • 1 løg i skiver
  • ½ rødløg i skiver
  • 2 spsk tørret oregano, hvidløgspeber, salt
Sådan gør du:
  1. Skyl pitabrødene under vandhanen. Det giver lækre pizzaer, der ikke udtørrer.
  2. Fordel 1½ spsk. tomatsauce på hvert pitabrød
  3. Drys revet ost og krydderier på toppen.
  4. Fordel tunfisk på pizzaerne -1 dåse rækker til 4 pitabrødspizzaer
  5. Fordel skinkestrimler på resten af pizzaerne.
  6. Fordel peberfrugt og løg på toppen af alle pizzaerne.
  7. Drys med lidt mere krydderi på toppen afslutningsvis
  8. Bag pizzaerne i 20 minutter v. 175 grader varmluft
  9. Pizzaerne er færdige når de er gyldne og sprøde

Pizza på pitabrød med tun, peberfrugt og løgFyldet kan varieres i det uendelige – brug gerne pepperoni, bacon, cocktailpølser, hakket oksekød eller andet favorit-pizzafyld?

Jeg fandt sådan et lækkert glas tomatsauce med krydderier i Fakta for 5 kr, prøv at holde udkig efter sådan et glas, ellers kan hakkede tomater sagtens bruges, gerne rørt op med lidt ekstra krydderier
Pizza på pitabrød med tun, peberfrugt og løg DSC_5371

Her kan du se pizza-processen i billeder fra start til slut. Det er NEMT at lave pizzaer på den måde og bruger du fuldkornspitabunde, så er både smagen bedre og der vil være mere “bid” i retten.

Det er selvfølgelig klart bedst at lave pizzabundene selv fra bunden, men altså jeg prioriterede altså gågadeshopping i solskin i stedet i dag. Nogen gange må man bare prioritere, og når solen er så sjælden en gæst, så krævede det ikke stor betænkningstid. 😉

Vi lavede ikke engang salat til, men pyt også med det, for vi fik cola 😉
Pizza på pitabrød med tun, peberfrugt og løgJuhuu – forude venter 3 fridage og en vejrudsigt der lover sol, sommer og 22 grader. Jamen det kunne da ikke passe mere perfekt?! Havde ellers opgivet håbet om og troen på de vejrguder dér, fuldstændig, men så er glæden jo bare endnu større, når solen og den blå himmel åbenbarer sig.

Jeg håber du vil nyde solen og livet de næste dage – det vil jeg. Jeg har stakkevis af gode bøger på lager og opskriftideer på stribe, jeg glæder mig til at afprøve.  Lækker mad og kage i vente, tænker jeg? Måske vi også skal spise ude en aften? Måske? Verden ligger for vores fødder …..når solen skinner 🙂

DSC_5308

 

Mere inspiration

7 Kommentarer

  1. Pia Moestrup 8. juni 2015 af 21:12- Svar

    Det lød da næsten for nemt til at være godt – men nu har jeg prøvet flere af dine opskrifter uden at blive skuffet. Så jeg kløede på med pitabrød af den grove slags, færdiglavet tomatsauce, ost, tun i vand og riiiiigeligt med kapers ? – og ja, jeg husker, at kapers ikke lige er på din nydelsesliste – men resultatet blev fantastisk!
    Tak for endnu en skøn, nem opskrift ??

    • Gitte Hansen 9. juni 2015 af 21:59- Svar

      Hej Pia
      Hvor lyder det da bare rigtigt godt. Det glæder mig du synes om pizzaerne og nej uha kapers er ikke lige min kop te, men når der skal vælges pizzafyld er valget jo helt frit og godt du er herre i eget hus 🙂
      Tak fordi du tog dig tid til at skrive feedback til mig. Det blev jeg superglad for.
      Rigtig god fornøjelse med bloggen fortsat – håber du har fået lyst til at blive hængende 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Simon Hansen 7. juni 2015 af 16:37- Svar

    Du er naturligvis velkommen til at slå et smut forbi. Der gives i hvert fald mit sølle bud på funktionen af en del forskellige udgaver af stenen. 🙂 Fortsat god dag.

    • Gitte Hansen 7. juni 2015 af 21:02- Svar

      Interessant! Det vil jeg gøre, tak. Man kan jo altid lære nyt og jeg har meget at lære om pizzabagesten 🙂
      Tak for din hilsen
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Simon Hansen 7. juni 2015 af 13:52- Svar

    Ligner absolut ikke noget jeg ville gå omkring flere gange 🙂

    • Gitte Hansen 7. juni 2015 af 16:02- Svar

      Hej Simon
      Skal det mon forståes godt eller skidt? Jeg er lidt i tvivl? Kan fortælle dig at pizzaerne smager ganske forrygende også selvom de er lavet på en hurtig og snyde-agtig pitabrøds-pizzabund 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar