Pizzabrød med skinkestrimler, pesto og hvidløgsdyp

Nu skal du høre om en rigtig nem måde at lave en virkelig lækker pizza på!

En måde hvor du slipper for at ælte og rulle dejen ud. En pizza der er hurtigere og nemmere at lave og langt mere mættende end “normale” pizzaer, da det er en langt tykkere pizzabund. Bunden bliver mere “deep-pan-agtig” og der er godt med brødfyld (selvfølgelig afhængigt af hvor meget dej du bruger).

Lav en portion så du har til 2 bradepandepizzaer, nu du alligevel er igang. Måske du har en sulten familie og måske kan du godt lide at lave mad til to dage? (incl. nemme madpakkebrød til hele familien).

I korte træk er det en dej der skal røres og hældes på en bageplade, hæve en time, pyntes med fyld og bages ved høj varme i ½ time.

DET er nemt!

Jeg har skrevet om pizzabrødene før, men denne variant er en lille bitte smule anderledes, da der er pesto i. Og pizzaerne er så lækre, at der godt kan skrives om dem to gange…:-)Opskriften kommer her :

Pizzabrød med skinkestrimler, pesto og hvidløgsdyp
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Forfatter:
Portioner: 2 store pizzaer
Det skal du bruge:
  • 9 dl. koldt vand
  • 50 gram gær
  • 3 tsk sukker
  • 1½ tsk salt
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 kg tipo 00 mel eller almindeligt hvedemel (erstat gerne halvdelen med en grovere melsort f.eks. grahamsmel)
  • ½ kg durumhvedemel (kan erstattes af fuldkornshvede eller alm. hvedemel)
  • 3 dl. A38 (ell. yoghurt/tykmælk ell. lign.Mælk kan også bruges)
  • Forslag til fyld : 1 glas pesto, 400 gram skinkestrimler, cocktailpølser, 1 pose revet ost (evt. chiliost) evt. : løg, cocktailtomater, majs, hvidløgsdyp bestående af 1 dl. olivenolie, 6 fed hvidløg, 2 spsk. oregano, ½ spsk hvidløgspeber, groft salt
Sådan gør du:
  1. Gæren udrøres i de våde ingredienser. Salt og sukker tilsættes. Melet røres i. Skal kun lige røres til melet er opløst.
  2. Dejen skal være lind og dryppende
  3. Når dejen er rørt, smøres den ud på 2 bageplader beklædt med bagepapir. Brug en dejskraber, så er det nemmest.
  4. Stil pizzaerne ind i ovnen til hævning i 30 minutter på 50 grader (hvis ikke de står så lunt, skal de hæve 1 time).
  5. Imens klargøres fyldet.
  6. Først laves hvidløgsdyp
  7. Rør krydderier og hvidløgsfed med olie.
  8. Efter 30 min. smøres pesto og hvidløgsdyp'pen på pizzabrødene, gøres også nemmest med en dejskraber.
  9. Fyldet puttes på. Her skinke og cocktailpølser. Det kunne være så meget andet?
  10. Ost puttes på til sidst
  11. Pizzaerne sættes i en 200 grader varm ovn (varmluft) i 25-30 minutter. Kig til dem et par gange de sidste 10 minutter.
  12. Pizzabrødene er færdige når de er gyldne, sprøde og lækre...

Durummel er rigtigt godt at bruge til pizzabrødene, men ekstra Tipo 00 eller Manitobamel kan også sagtens bruges i stedet. Det er en helt anderledes type pizzadej end du er vant til. Dejen skal være dryppende som vist her, men fortvivl ej, hvor den skal jo hverken æltes eller rulles ud. DSC 6200 300x199 Succes pizzahvidløgsbrød med den blødeste krumme!To kæmpe store pizzaer der smager SÅ lækkert! Hemmeligheden er det gode mel og den gode hvidløgsdyp, tænker jeg 🙂Her ser du pizzabundene, efter hævning og hvor pesto og hvidløgsdyp er dryppet på. Træk det på pizzaen, med en dejskraber. Fyldet puttes på. Her skinke og cocktailpølser. Fyld bare dit yndlingsfyld på pizzaerne. 🙂Pizza med rigeligt ost 🙂Pizzabrødene er færdige når de er gyldne, sprøde og lækre…

Her kan du fornemme den saftige krumme i pizzabrødene. Du kan også fornemme at pestoen er sevet syndigt ned i bundene…:-)Et kæmpe fad pizzabrød. Uhm. De var også geniale til madpakken dagen efter (lunes gerne ½ minut i mikrobølgeovn)

Til pizzabrødene spiste vi agurkestave med tykmælksdressing (tykmælk + hvidløgspeber).

Du vil ikke fortryde det, hvis du drister dig ud i et pizzahvidløgsbrøds-projekt. 🙂P.S: Mine bunde her er lidt tykke.  Deep-pan-agtige brød synes jeg er lækre, men det kan være du foretrækker tyndere pizzabrød? Du kan vælge, af denne portion, at lave 3 bradepandepizzaer i stedet for. Der vil være rigeligt med dej til det. Frys gerne de færdige pizzabrød ned, så har du nem mad til en dag hvor det skal gå ekstra stærkt med at få mad på bordet 😉

Velbekomme! 🙂

Mere inspiration

16 Kommentarer

  1. Karina Søndergaard 23. februar 2017 af 18:27- Svar

    Fine bunde, men det er lidt ærgerligt med kvaliteten af fyldet. Skinkestrimler og revet “ost” kan med fordel byttes ud med skinke i god kvalitet og rigtig ost. Køb fx et stykke god cheddar og riv det over pizzaen, bolo, lasagne mm (kiloprisen er den samme, hvis det ikke er en billigere løsning)

    • Gitte Hansen 23. februar 2017 af 21:05- Svar

      Hej Karina
      Tak for din hilsen. Heldigvis står det jo én frit for at putte fyld efter eget valg på sin pizza og det tror jeg heldigvis også de fleste godt ved ved?
      Jeg bruger nogle gange pizzastrimler, men andre gange parmaskinke f.eks. – mht. ost, så bruger jeg ofte den vi har i køleskabet, men nogen gange køber jeg også en pose revet cheddar/mozzarella.
      Jeg håber iøvrigt pizzabrødet smagte dig?
      Med venlig hilsen
      Gitte

  2. Yvonne i 19. juli 2015 af 09:08- Svar

    Du kan tro den er afprøvet, min datter lavede den med stor begejstring . Pizza blev medbragt til Grøn Koncert i Århus, så veninderne var totalt vilde . Så du kan tro det ikke er sidste gang den kommer på menuen herhjemme ?
    Selv god sommer ?
    Yvonne i

    • Gitte Hansen 19. juli 2015 af 22:28- Svar

      Hej Yvonne
      Det lyder da bare rigtigt dejligt og godt at veninderne var vilde med den. Det er også en nem pizza at lave til mange og også hvis man skal på tur. Dejligt pizzaen vakte jubel til Grøn koncert. Det glæder mig 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Yvonne i 15. juli 2015 af 22:21- Svar

    Tusind tak Gitte . Så er det bare med at komme igang ?

    • Gitte Hansen 18. juli 2015 af 23:47- Svar

      Hej Yvonne-pizzabager 🙂
      Jeg er rigtigt spændt på om du har afprøvet pizzaerne og om du mon blev tilfreds? Det håber jeg. Skriv gerne om dine erfaringer, hvis du har lyst 🙂
      …og fortsat god sommer til dig
      Mange hilsner
      Gitte

  4. Yvonne i 15. juli 2015 af 21:12- Svar

    Okay ? et nok tosset spørgsmål igen…
    A38 skal den i dejen, ikke ?

    • Gitte Hansen 15. juli 2015 af 22:14- Svar

      Hej Yvonne.
      Der er bestemt ikke nogen spørgsmål der er dumme her, måske har min opskrift bare ikke været præcis nok. Jo A38 skal i dejen 🙂
      Rigtig god fornøjelse.
      Håber pizzaerne vil smage jer 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  5. Yvonne i 15. juli 2015 af 14:27- Svar

    Haps haps, det ser godt nok lækkert ud.
    Er det ovnens bradepande du bager i 😎

    • Gitte Hansen 15. juli 2015 af 16:44- Svar

      Hej Yvonne. Jeg bruger almindelige bradepander eller den dybe. Jep, det er denne størrelse. Rigtig god bagefornøjelse 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  6. […] er jo lynhurtigt at bage sine pizzabunde selv, hvis man altså bruger denne dej der hverken skal udrulles eller trilles, men pitabrødspizzaerne er de absolut hurtigste, hvis det skal gå særligt tjept i dit køkken. […]

  7. Louise 14. november 2013 af 21:29- Svar

    Jeg gir det et forsøg 🙂

    • Gitte Hansen 14. november 2013 af 21:39- Svar

      Spændende! 🙂
      God fornøjelse.
      Mange hilsner
      Gitte

  8. Louise Petersen 14. november 2013 af 16:50- Svar

    Hej… Den ser virkelig lækker ud… Jeg kunne godt tænke mig at lave den til mig selv men det skal ikke være som deep-pan så hvis jeg bare skal lave en “tynd” bund til en bradepande tror du så at ¼ af dejen vil passe ? og kan det fungere?

    • Gitte Hansen 14. november 2013 af 21:08- Svar

      Hej Louise
      Det var da godt nok et interessant spørgsmål. Jeg har ikke erfaring med at lave pizzabrødene af kun 1/4 dej, men jeg tænker da at det nok skal kunne blive godt? Hvis altså der er dej nok til at du kan smøre det tyndt nok ud? Du må næsten lade det komme an på en prøve? Du kan jo starte med en pizza med knap så meget fyld, så det ikke er til stor ærgrelse hvis projektet går i vasken?
      Pizza på den måde er så nem, så nem så prøv da endelig en enmands-pizza.
      Hører gerne om dit pizza-projekt. 🙂
      Mange hilsner
      Gitte
      Rigtig god fornøjelse

  9. […] med et kartoffelbrød lavet som et pizzabrød? Snydehævet på den langsomme måde i ovnen på svag […]

Læg en kommentar