Pleskner med vanille og kakao – Lau-kager til den 18-årige

  • Pleskner - Lau-kager til den 18-årige

Jeg er i fuld gang med at få styr på mit opskriftsarkiv og kigger tilbage i tiden. Faktisk helt tilbage til min nevøs 18-års-fødselsdag i foråret. Jeg introducerede Lau-kagerne i dette indlæg, men først nu får du opskriften. Sikke en redelighed – men NU vanker der kage på bloggen igen. Endelig! 🙂

Pleskner - Lau-kager til den 18-årige

Lau havde heldigvis inviteret sin gamle moster med til 18-års-fødselsdag og selvfølgelig tog jeg en pose kager med under armen. Det skulle da selvfølgelig være en portion Lau-kager eller måske bedre kendt som pleskner? Selvom man bliver 18-år er man da ikke for stor til at spise sine mosters yndlings-småkager, vel? 🙂 (red.: nej, det er man ikke!)

Siden Lau var en helt lille fyr har han elsket sin mosters pleskner. Han har kunnet tømme et kagefad helt selv, og han er både vild med den lyse vanille-variant og den mørke med kakao (ligesom vi andre)

Pleskner - Lau-kager til den 18-årige

Kender du pleskner? Hvis ikke, vil jeg nu her introducere dig til verdens nemmeste småkage, som alle børn (og voksne) vil elske. Pleskner er geniale at bage til en børnefødselsdag, for der bliver mange kager, men vær obs på, at der jo også forsvinder mange kager. Alle anledninger du’r faktisk. Kagerne vil forsvinde. Skal vi vædde? 🙂

Kagerne er både nemme at bage og nemme at købe ind til. Jeg vil næsten gætte på at du har HVER ENESTE ingrediens i dit køkken? 🙂

Pleskner - Lau-kager til den 18-årige

Færdigtbagte kakaopleskner

Her kommer opskriften på:

Pleskner med vanille og kakao – Lau-kager til den 18-årige:

Du skal bruge:

4 æg

2½ dl. sukker

75 gram smeltet smør

4 dl. mel

1 tsk. natron

1 tsk. vanillesukker

Kakaodej: 3 spsk. kakao tilsættes halvdelen af dejen

Pleskner - Lau-kager til den 18-årige

Sådan laver du pleskner med vanille og kakao – Lau-kager til den 18-årige:

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Pisk æg hvidt og skummende med sukker og vanilje
  • Tilsæt smeltet smør
  • Bland natron i melet og tilsæt. Pisk kun let.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt hvide pleskner på en bageplade med to teskeer.
  • Når halvdelen af dejen er tilbage, rører du kakaoen i.
  • Lav kakao-pleskner af resten af dejen. Du bestemmer jo, om du vil lave 100% lyse, 100% mørke eller blandet som jeg.
  • Bag dine pleskner 6-8 minutter v. 175 grader varmluft.

Pleskner - Lau-kager til den 18-årige

Jeg kan ikke huske hvor mange pleskner der bliver, men der bliver MANGE 🙂

Her ser du plesken-processen fra start til slut. Lækre nemme småkager 🙂

På ingen tid kan du have lavet et fad lækre sprøde småkager. Måske du også har en nevø du vil forkæle? Eller en niece måske? Lau’s søster Line kom hjem efter 1 års udvekslingsophold i Mexico. Så skulle hun da have sine helt egne moster-kager. Selvfølgelig da. Dem kan du læse om her Pleskner - Lau-kager til den 18-årige

Sådan er det med den bage-moster. Nevøen og niecerne har vist vænnet sig til, at moster tit kommer slæbende med kage under armen når hun kommer på besøg. Senest var det niece-Maria der fik et bjerg 18-års-cookies Dejligt når der er en bage-anledning jo 🙂

Det bliver møgvejr i weekenden – så kast du dig roligt ud i en omgang pleskner. Måske de også bliver en ny småkage-favorit i din familie?

Kagerne smager sødt, de er sprøde og smelter næsten på tungen. Lækre kager. Jeg forstår godt ham Lau. Mon jeg kan ønske mig en portion når jeg snart fylder 40+ (ellerlidt  mere?) 🙂
Pleskner - Lau-kager til den 18-årige

Mere inspiration

5 Kommentarer

  1. pia 5. november 2014 af 14:48- Svar

    Hej ,
    Tak for opskriften . Bringer minder frem – Bettina og jeg lavede dem så tit som børn.
    Nu er min 8 årige datter selv igang.
    Dufter helt som de “plejer”

    Pia

    • Gitte Hansen 5. november 2014 af 20:17- Svar

      Hej Pia
      Herligt – det glæder mig. Må da lige mine Bettina om plesknerne ved lejlighed, måske din datter kan servere en omgang for sin moster?
      Tak for din hilsen og hyggeligt at din datter har haft gang i bageriet 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

    • Gitte Hansen 5. november 2014 af 20:18- Svar

      Supernemme begynderkager for børn er det jo også. Perfekt 🙂

  2. tina nymann 25. oktober 2014 af 11:24- Svar

    Nej hvor sjovt:-)
    Ja, jeg kender godt pleskner…Min mor bagte dem tit (altså standard modellen uden cacao), da jeg var barn, men jeg har aldrig selv forsøgt mig…
    De er jo nemme, så en dag skal de vel prøves.

    • Gitte Hansen 26. oktober 2014 af 19:32- Svar

      Hej Tina
      Ja dem er du da nødt til at prøve så, når de vækker barndomsminder for dig. Jeg synes personligt at kakao-varianten er ganske velsmagende. Man kunne måske også lave en lækker chokoladecreme og lægge dem sammen med? Uha nu bevæger vi os jo noget væk fra originalen 🙂
      God fornøjelse med plesknerne. Dem er du da nødt til at prøve at servere for dine børn 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar