Polentascones med majsmel og cheddarost

DSC_1637

Store bløde gule polentascones med cheddarost. Ja tak! 

Endnu mere ja tak til, at scones er færdige på ingen tid. Der er ingen æltetid eller hævetid. Scones hæver med bagepulver, og smager allerbedst på bagedagen.

Men hvad betyder det, når scones som regel er sådan et hit, at de BLIVER spist på bagedagen? Og skulle der være en enkelt tilbage, så kan den fint lunes i mikroovnen dagen efter, og STADIG smage godt.

På vores sommertur til Italien provianterede vi til den store guldmedalje. Vi elsker at gå i supermarkeder når vi er på ferie og købe lokale lækkerier som vi tager med hjem. På den måde trækker vi sommerens oplevelser langt ind i vinterens mørke. Skønt!

DSC_1611

Sådan fik denne pose Polenta også gode minder frem i mig, da jeg gravede den frem af køkkenskabet. Polenta er majsmel, så du kan fint bare bruge en pose majsmel du finder i Fakta, til disse scones.

Hvor heldig kan man så ellers være? I en af mine yndlingsbagebøger : “Aschehougs store bagebog” var der netop en opskrift på polentascones!

Klart de skulle prøves! Har for nylig skrevet om skinkescones, og tidligere om chokoladescones . Succes-scones! Ville polentascones mon også være det?

DSC_1623

JA!  🙂

Jeg snød dog lidt i forhold til opskriften. Jeg tilsatte 100 gram cheddarost. Jeg tænkte at cheddar ville passe perfekt til majsmelet i både farve og smag? Det gjorde den! Har du ikke lige cheddar-ost på lager, kan du springe den over. Du kan også bruge gouda-ost, eller almindeligt ost tænker jeg?

Opskriften finder du her :  Kilde : Aschehougs store bagebog. Køb  den gerne. Den er god!DSC_1612

Fremgangsmåde:

Det er så NEMT at lave scones! Når du har prøvet det én gang, vil du undre dig over at du aldrig har gjort det før. Har du en røremaskine, går arbejdet endnu nemmere.

De tørre ingredienser røres sammen. Mælk, æg og olie tilsættes. Cheddarosten skæres i småstykker som også tilsættes.

Dejen røres i nogle minutter. Den bliver klæg og klistret. Du kan ikke stikke fingrene i, uden dejen hænger i. Dyp hænderne i rigeligt mel, hvis du vil trille dine scones til formelige boller. DSC_1615

Jeg slap dog for at få fingrene i min dej. Jeg besluttede at putte min dej i siliconeforme og brugte to spiseskeer.  DSC_1617

Jeg penslede med olie på toppen. DSC_1619 Dine scones skal bage 10 minutter ved 200 grader varmluft.

Polentascones bliver fine, gyldne og sprøde. DSC_1622
DSC_1624

Disse polentascones spiste vi til aspargessuppe . Så fint at have en lille bolle at dyppe i den varme suppe.

DSC_1637

Suppe er jo hurtigt lavet, men alligevel er der ikke tid til tidskrævende brød, når suppegryden er igang. Her i huset kan vi ikke spise suppe uden brød til. Alle i huset er sultne efter en time, så det har vi erkendt.Derfor spiser vi altid madbrød til, når der er suppedag.

 Lav gerne rigeligt med scones, og rigeligt suppe, så er der ultralet mad dagen derpå.  DET er bare det bedste, at have let og lækkert restemad til dagen efter. DSC_1633Ungerne var vilde med disse cheddar-scones! Ivrige teenagere spurgte om der ikke nok kunne blive til en scone i madpakken? Det kunne der 😉

Den næste scone-variant jeg vil bage skal være med bacon og pepperoni-strimler. Små pizza-scones bliver det vel så? Tror også jeg igen sniger lidt ost i og måske et drys oregano.

Du hører fra mig. Også når der er nyt på scones-fronten! 🙂

DSC_1637

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Frederik Krautwald 3. august 2015 af 17:09- Svar

    Tillad mig at korrigere. Polenta er ikke majsmel. Polenta er en italiensk ret, der traditionelt er lavet af semolinahvede. Semolinamel kommer fra durummel, men er grovere og bruges ofte til at lave pasta og brød i middelhavsområdet.

    • Gitte Hansen 3. august 2015 af 21:22- Svar

      Tusind tak Frederik – for din opklaring. Det var da vist noget jeg havde svipset her. Dejligt du tog dig tid til at skrive. Du gav mig så også lige en reminder om den pose semolinamel jeg har stående i skabet og som jeg skal huske at få brugt, hvem ved, måske til Polenta?
      Det mystiske er, at jeg købte en pose mel hvor der stod “Polentagryn”, derved blev jeg nok vildledt?
      Tak for din henvendelse 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar