Pommes frites med estragon. Uhm her får du opskriften på sprøde fritter med estragon og hvidvinseddike – kartofler næsten med en bearnaisesmag.
Næste gang du skal lave hjemmelavede pommes frites, har jeg et tip til dig. Prøv denne opskrift på pommes frites med estragon og hvidvinseddike – du bliver fan!
Kartoflerne er skåret tyndt og vendt i hvidvinseddike, salt og estragon og det er altså bare en rigtig god kombination.
Fra denne opskrift på “Smashed potatoes” eller knuste kartofler ved vi, at ovnkartofler smager godt med hvidvinseddike. Nu er det altså også afprøvet på pommes frites’ene og sikke da et scoop.
Jeg tilsatte også lidt estragon og uhm sikke en god smag. Du kan dog sagtens bruge andre krydderurter.
Fritterne er nemme at lave. De kan laves med eller uden skræl. Disse har jeg skåret tyndere end normale pommes frites.
Tyndere kartofler giver sprødere pommes frites, og det smarte er, at man også kan reducere på tilberedningstiden. Opskriften nedenfor er vejledende. Vi var 3 omkring middagsbordet, men måske I er flere?
Vil du være på den sikre side, skal du påregne 4 store kartofler pr. mand, og måske et par ekstra. Kartoflerne smager nemlig så godt at I kan spise rigtigt mange.
Estragon kartoflerne med eddike smager godt til en god steak, culottesteg, til en god burger, en hakkebøf eller kyllingeschnitzler i baconsvøb måske?
Du behøver kun ganske få ingredienser til kartoflerne, så det er nemt at trylle nemt og lækkert kartoffeltilbehør.
Opskriften på de lækre pommes frites med hvidvinseddike og estragon får du lige her:
Pommes frites med estragon & hvidvinseddike – få en god nem opskrift hér
Ingredienser
- 1 kg kartofler
- 3-4 spsk hvidvinseddike
- 3-4 spsk olie
- Salt
- 1 spsk tørret eller frisk estragon kan udelades eller erstattes af andre friske eller tørrede krydderurter
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne. Hvis du vil tilberede kartoflerne med skræl, skal de bare vaskes
- Skær kartoflerne ud i tynde stave. Dup kartoffelstavene tørre
- Hæld kartoflerne i en plasticpose og hæld olie/hvidvinseddike ved. Ryst posen godt, så olieblandingen fordeles godt
- Vend kartoflerne ud i et støbejernsfad, et ildfast fad af aluminum eller en almindelig bradepande beklædt med bagepapir. Drys med estragon og salt og vend kartoflerne godt.
- Steg pommes frites'ene ca. 45 minutter i ovnen v. 175 grader varmluft. Vend ofte. Kartoflerne er færdige, når de er gyldne og sprøde
Noter
Estragon kartofler med estragon og hvidvinseddike – sikke en god smag til kartofler. De smager næsten som bearnaisekartofler
Det er nogle rigtigt lækre kartofler. Servér dem gerne med en god bearnaisesauce eller en god klat aioli til, enten med hvidløg eller paprika.
Hvis du tilsætter lidt bearnaiseessens i stedet for hvidvinseddiken, får de en dejlig bearnaisesmag. Det må du da også prøve.
Skønne kartofler – måske du skulle prøve at lave dem næste gang du laver hjemmelavede pommes frites?
Kartoflerne vil være et hit som aftensmad og hvis der skal lidt ekstra lækkert på bordet i weekenden måske. Dine gæster vil også være vild med dem, er jeg sikker på.
Sådan laver du pommes frites med estragon og hvidvinseddike – se billederne her:
Familien her er fan af kartoflerne.
Når man, som os, spiser mange hjemmelavede pommes frites, er det skønt med afveksling.
Disse kartofler smager lækkert og smagen er forfriskende anderledes. Syren fra hvidvinseddiken klæder virkelig kartoflerne godt og estragon giver også en rigtig god smag.
Estragon er det krydderi du kender fra bearnaisesauce også. Et perfekt krydderi til kartofler. Er du fan af en anden type krydderurt, så brug gerne det i stedet.
Er du frisk på at prøve noget nyt, så kast du dig roligt ud i projektet. Du vil ikke fortryde det 🙂
Få flere gode opskrifter på hjemmelavede pommes frites her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Det er et rigtig godt fif:-)
Det vil jeg lave i weekenden til min datter, hjemmelavede øko burgere med disse gode fritter til:-)
Tak for inspirationen og snart et godt forår:-)