Pommes frites og fuldkornspaneret fiskefilet af rødspætte

  • Smørstegte fuldkornspanerede rødspættefiletter

DSC_6740Nu er det vist på tide at der kommer lidt mad på bloggen igen? Vi kan jo ikke leve kun af hundehvalpebilleder, vel?2015-08-09 15.24.38-1

Lille nuttede Kalle – 9 uger <3

Vi er jo ellers nogen der lige nu har maven fyldt op med hundehvalpebobler, for vi er jo nogen der får en ny lille Kalle i huset på onsdag? Kan du huske hvordan den første forelskelse føltes? Sådan har jeg det i maven lige nu. Jeg har bare mest lyst til, hurtigst muligt, at kigge min nye kærlighed dybt i øjnene. Jeg ikke den store lyst til hverken at spise eller lave mad, overhovedet slet ikke faktisk, men derfor skal du da ikke snydes! 🙂

NÅ men for nogle uger siden spiste vi de lækre fiskefiletter du skal høre om i dag. Du har vist luret, at det er sjældent der serveres fisk her på bloggen. En læser har ligefrem skrevet til mig, at “det behøver jo heller ikke være svinekød altsammen?!” Smørstegte fuldkornspanerede rødspættefiletterJa indrømmet, jeg er ikke den store fiskespiser og er jo nok derfor heller ikke den store kok udi fiskeretter, men ikke fair atsige at bloggen kun er svinekød da! Der serveres jo også oksekød, kyllling, suppe og pizza ikke at forglemme?! 🙂Smørstegte fuldkornspanerede rødspættefiletterOg wow – sæt kryds i kalenderen – for i dag serveres der …..FISK! 

Heldige os. Min svoger er en sej lystfisker, der fanger fisk i garn. Han fanger bl.a. rødspætter, hvor vi var så heldige at få et par poser.

Jeg må indrømme, at der ikke er noget så godt som friske fisk. De smager så godt, at selv vi ikke-fiskespisere godt kan li’ dem. Efter sigende, smager friske fisk ikke kraftigt af fisk – og ja det er nøjagtig den kraftige fiskesmag, jeg ikke er fan af. Jeg skal bare spise flere friskfangede fisk, ja hvor svært kan der være? 🙂

Dagens rødspætter smagte rigtigt lækkert og du får en nem opskrift hér, hvis du en dag skulle være så heldig at få en pose friskfangede fisk af din svoger 😉Smørstegte fuldkornspanerede rødspættefiletter

Pommes frites og fuldkornspaneret fiskefilet - af rødspætte
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Smørstegte fuldkornspanerede rødspættefiletter og pommes frites
Forfatter:
: Dagens ret
: Mad til de travle
Portioner: 4 pers.
Det skal du bruge:
  • 1 kilo flåede rødspættefiletter
  • 25 gram smør
  • 2 æg + lidt mælk
  • 50 gram hvedemel
  • 50 gram rugmel
  • Salt/peber
  • Tilbehør: Hjemmelavede pommes frites og gulerodssalat
Sådan gør du:
  1. Hjemmelavede pommes frites:
  2. Vask/skræl 1½-2 kg kartofler og skær i både. Vend i ½ dl olie og drys med salt. Steg i sliplet-fad i ca. 45 minutter v. 175 grader varmluft. Vend ofte undervejs.
  3. Fuldkornspanerede rødspættefiletter:
  4. Bland æg og mælk i en skål
  5. Bland melet i en skål
  6. Dyp rødspættefiletterne i æg og vend dem herefter i melblandingen
  7. Krydr fiskefiletterne godt med salt og peber på begge sider.
  8. Steg rødspættefiletterne i smør på 1-2 pander. Steg ved middelvarme og giv dem 3-4 minutter, før du vender dem. De skal være godt sprødstegte før du vender, ellers kan du risikere at paneringen falder af. Brug gerne slip-let-pander og rigeligt smør
  9. Skru ned for varmen og hold fiskefiletterne varme, til de skal serveres:
  10. Gulerodssalat.
  11. Riv gulerodssalat og bland med citronsaft og gerne rosiner, hvis din familie er til det
  12. Servér. Pommes frites, fiskefilet, remoulade og gulerodssalat

DSC_6741Som du kan se hér, har jeg brugt rigeligt smør. Der er noget med smør og fisk. Rigeligt smør, skal der til. Er der noget smør tilbage efter stegning, så dryp det gerne over fiskefiletterne, eller endnu bedre: Dryp det over nye kartofler, som du serverer til fisken. Ja det er lige før det får selv en ikke-fiskespiser til at springe på! 😉
DSC_6739Det er nemt at lave hjemmelavede pommes frites, og de smager bare 1000 gange bedre end de købte. Lav evt. disse lækre pommes frites med sesam. Wow, ville også være SÅ lækre til! 🙂
Smørstegte fuldkornspanerede rødspættefiletterDer er altså noget med fiskefiletter og pommes frites. Man forstår godt at retten serveres på enhver restaurant/grillbar med respekt for sig selv? En hjemmelavet omgang er klart er foretrække. Smørstegte fuldkornspanerede rødspættefiletterHvorfor panere i rugmel? 

Det er helt genialt, for det giver mere smag, bid, struktur og sprødhed. Prøv det!

Min lystfiskersøn panerer kun i rugmel, når han tilbereder sine friskfangede fisk. Han har i weekenden fyldt fryseren op med fjæsinger. Spændende! Mon de også bliver paneret i rugmel? 🙂
Smørstegte fuldkornspanerede rødspættefiletter Det var en rigtig lækker hverdagsmenu. En lidt dyr én af slagsen,  for fisk er dyrt hos fiskemanden, men sundt er det jo og lækkert også. Er der fisk tilbage, smager de jo genialt dagen efter til frokost på en rugbrød. Uhm! Pommes frites’erne kan også sagtens lunes igen næste dag, på pande eller i ovn?

Rigtig god fornøjelse med fiskefremstillingen. Jeg kan anbefale friskfangede fisk til denne fisk. Du er ikke i tvivl om, om fisken er frisk. Så er den helt porøs efter tilberedningen og ja uden kraftig karakteristisk fiskesmag/fiskelugt.

Fisk så selv en Bagenørd siger JA TAK! Er jeg på vej i den rigtige retning tror du? 🙂Smørstegte fuldkornspanerede rødspættefiletter

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Elsebeth 11. august 2015 af 14:12- Svar

    Den ‘kraftige’ smag af fisk skyldes vist udelukkende, at de indkøbte fisk ‘lugtede kraftigt af fisk’ – FRISKE fisk lugter af hav!

    • Gitte Hansen 11. august 2015 af 21:09- Svar

      Jeps – lad os gå efter de friskfangede. 🙂 Den helt store fisksespiser bliver jeg vist aldrig, men mindre kan jo også gøre det. 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar