Burgerboller med pulled pork, løg og skysauce

Pulled pork burger med ovnbagte løg og skysauce

2015-02-01 20.12.10I søndags var vi til barnedåb. Samme dag spiste vi  pulled pork. Færditgtilberedt i i eget køkken. hvordan kan det nu lade sig gøre?

Jo man står da såmænd bare tidligt nok op, så man kan nå at fylde Römertopfen inden man kører hjemmefra…;-)

Burgerboller med pulled pork, løg og skysauce

Hvis man ovenikøbet er så heldig at man har købt sin nakkefilet færdigtrubbet, så er det jo piece of cake at lave pulled pork. Kunsten er svag varme i mange timer. Der er såmænd rigeligt tid til at tage til barnedåb undervejs, og en fest til, hvis du kan finde én på hjemvejen. 😉

Burgerboller med pulled pork, løg og skysauce

Hvad så med burgerbollerne? Jamen ingen stress. Det når vi til til. Først får du opskriften på pulled pork:

Pulled pork burger med ovnbagte løg og skysauce:

Du skal bruge (4-6 personer i 2 dage):

Nakkefilet:

1 nakkefilet på ca. 2 kilo. Gerne købt med færdig rub. Hvis ikke du kan opdrive en sådan, så kan du f.eks. få inspiration til rub-krydderiblandingen hos Gastromand hér .

2 rødløg, 4 almindelige løg

2 dl. vand

Burgerboller: En portion koldthævet dej røres ekstra op med hvedemel så dejen nu kan slippe fad og fingre.

2015-02-01 08.18.45

Såda laver du Pulled pork burger med ovnbagte løg og skysauce 

  •  Sæt Römertopfhalvdelene i vand i minimum ½ time.
  • Skræl løgene og læg dem i bunden af Römertopfen.
  • Hæld vand ved og læg nakkefiletten ovenpå løgene.
  • Læg låg på stegesoen og sæt den i en kold ovn v. 90 grader varmluft i minimum 8-9 timer og 20 minutter v. 175 grader /varmluft imens bollerne bager). Kødets kernetemperatur skal være ca. 93 grader. Måske din steg er færdig før/efter? Jeg ved jo ikke helt hvor stor din nakkefilet er? Jeg brugte ikke stegetermometer og gør det sjældent. Efter så mange timer er du sikker på mørt kørt.
  • 3  time før servering, begynder du på forberedelserne til bollerne:

2015-02-01 08.21.14

  • Hjemmelavede burgerboller: 
  • Tag en portion fra af denne koldthævede grunddej.  Har du ikke nogen dej klar, så prøv at lav en portion. Den dej du ikke bruger til burgerboller, kan du jo passende bruge til morgenboller dagen efter. Obs.: Koldthævet dej skal minimun stå 10 timer i køleskab før du kan bruge den. Hvis du tilsætter mere gær, kan du bruge dejen før.
  • Rør dejen op med hvedemel. Dejen skal, i modstænding til den klistrede koldthævede dej, være fast og klæbefri. Brug kun lige den mængde mel der er behov for,så bollerne ikke bliver for tørre. Dejen skal kunne formes med fingrene, lige den mængde mel skal der i. Rør gerne med din køkkenmaskine, hvis du har en køkkenhjælper.

2015-02-01 17.19.30

  • Lad dejen hæve et lunt sted 1 time tildækket med et klæde.
  • Form boller, pensl med mælk og drys med sesam.
  • Lad bollerne efterhæve 1 time igen et lunt sted.
  • Skru ovnen op på 175 grader (nakkefiletten steger med) og bag bollerne ca. 20min til de er sprøde og gyldne.

2015-02-01 17.34.55

  • Hurtige boller! (hvis altså du har den koldthævede dej stående klar i køleskabet)
  • Når nakkefiletten er færdig, så fisk stegen op og lad den hvile under staniol imens du jævner stegeskyen med maizena. Skysaucen kan bruges som “dressing” i burgerbollerne. Den smager virkeligt lækkert, og skyen har fået den fineste smag af den lækre nakkefilet og de mange løg.
  • Lad løgene brune 10 minutter i ovnen v. grill, så bliver de søde og smagfulde og kan bruges som smagfuldt fyld i burgeren.

2015-02-01 20.07.48

  • Sådan laver du burgerbollen:
  • Træk din pulled pork fra hinanden med to gafler
  • Fordel lidt stegesky på burgerbollens nederste halvdel
  • Læg lidt løg ovenpå og lidt stegesky på toppen.
  • Lækker lidt alternativ burgerbolle med pulled pork, skysauce og bagte løb.

Jeg er sikker på at du kan opdrive en nakkefilelt med “rub” – ellers må du eksperimentere med din egen rub. Du kan også lave pulled pork kun med salt og peber som hér, den bliver også rigtigt lækker. Du og dine smagsløg bestemmer.

Her får du pulled pork processen i billeder. Den lyder unødigt kompliceret, men det er det slet ikke 😉

Pulled pork giver det møreste kød. Hvad betyder “pulled pork” egentlig? “Kød der er så mørt at det kan trækkes fra hinanden med to gafler”. Jep – det er pulled pork og du kan være sikker på mørt kød efter 9 timer ;-.)

Burgerboller med pulled pork, løg og skysauce

En hel lækker marineret nakkefilet. Der var rigeligt mad nok til to dag og til frokostbøtter dagen efter også. Burgerboller med pulled pork, løg og skysauce
Lækre pulled pork burgere – skal du have noget med? 😉 Burgerboller med pulled pork, løg og skysauce

Mere inspiration

8 tanker om "Pulled pork burger med ovnbagte løg og skysauce"

  1. Hej Gitte.

    Nu læste jeg ikke hel opskriften igennem. men elsker alle de forskellige måder folk laver deres pulled pork på.. jeg gør det selv på grill i omkring 24 timer ved 100 graders varme, og til en kernetemperatur på 91 grader.

    men men men..

    Rub’en…

    Jeg tager i Tiger-butikken og køber de poser der hedder Italiensk barbeque. det er super smagfuldt.
    Det hælder jeg over i en skål, og så blander jeg rørsukker i, lig indtil man knap kan skimte rørsukkeret i pulverblandingen..
    Rørsukkeret gør at det krystalliserer og giver en fantastisk smag.
    Undervejs i stegningen har jeg en billig vandforstøver, købt i Ikea, den hælder jeg lidt æblecider eddike i, og jævnligt sprayer jeg det udover stegen, igen for at rubblandingen bliver lækker krystalliseret..

    Det var blot en ide til en rub, hvis man er lidt tom for ideer.

    Fede opskrifter du har på siden Gitte 🙂

    Mvh. Kim

    1. Hej Kim
      Tusind tak for dine god råd og for dine søde ord om bloggen. Så spændende at høre om din rub og dejligt du har lyst til at give dine ideer videre. Tak for dem og rigtig god fornøjelse i dit køkken fortsat.
      Hyggeligt du har lyst til at læse med her på bloggen 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Hej Gitte

    Laver du din egen rub nogle gange ? Jeg har nemlig ledt efter den helt perfekt kombi – der smelter på tungen. Men den er dulme svær at få helt i skabet.

    /Kristina

    1. Hej du 🙂
      Næh jeg har også svært ved at finde den helt rette rub, en rub som jeg er vild med. Jeg bryder mig ikke om den røgede. Denne marinade jeg lavede i sommers var faktisk ret lækker? Der er ketchup og muscovadosirup i. Kig med her http://nogetiovnen.dk/grillet-chilibarbecue-marineret-nakkesteg-med-muscovadosirup/
      Den blev lidt branket på grillen, det var sukkeret i siruppen der brændte af. Det vil man jo nemmere kunne undgå med stegesoens langtidssimren tænker jeg?
      Hyggeligt med en hilsen fra dig
      Mange hilsner
      Gitte

  3. NU skal jeg prøve at lave pulled pork eller noget amdet pulled:-) Alle spiser det og lovpriser det og man kan jo ikke have en mening om noget uden selv at have prøvet det.
    Din opskrift ser nem og lækker ud, så jeg giver mig i kast i weekenden!

    1. Hej Tina
      Ja jeg skulle også prøve pulled pork, for at få det afprøvet. Jeg bryder mig ikke om den meget krydrede rub, men jeg håber du finder en opskrift du kan li? Jeg har flere valgmuligheder på bloggen. Rigtig god fornøjelse og dejligt med en hilsen fra dig igen 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  4. Herlig opfindelse – og så med en omgang coleslaw til. Ikke et øje tørt……
    Jeg er vild med coleslaw, så det er et must for mig …….

    I morgen skal vi have burgere med flæskesteg og der kunne jeg godt finde på at lave en portion “slaw” til.

    Længe leve rester.

    1. Ja Solvejg cole slaw ville passe godt til – rigtigt godt. Jeg havde ikke creme fraiche på lager og orkede ikke at snitte hvidkål, min arm driller stadigvæk nemlig.
      Lyder også lækkert med coleslaw og flæskesteg – du er så dejigt opfindsom og jeg suger til mig af dine ideer 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *