Pulled pork og stegte kartofler i Römertopf

  • Pulled pork og stegte kartofler i Römertopf

Pulled pork og stegte kartofler i Römertopf

Sikke en lækker steg Römertopfen serverede for os idag; pulled-pork-marineret nakkesteg stegt på toppen af kartofler, gulerødder og løg. Uhm!DSC_5277DSC_5278

Jeg havde købt 2 færdig-marinerede stege til ingen penge (næsten) og lagde straks planer med dem. Pulled pork stegt alene, er vi ikke så vilde med her i familien. Vi synes smagen er for markant og dominerende. Jeg tænkte, at stegene ville være perfekte at tilberede i stegesoen, da de så ville kunne afgive noget af den gode kraftigt krydrede smag, til kartoffelfadet nedenunder?

Pulled pork og stegte kartofler i Römertopf

Ja det kunne de, det gik rigtigt fint og sikke da en nem menu! Jeg lod fadet stege i 5-6 timer og var ret spændt på om kartoflerne ville blive for hårde – næh slet ikke. Smagfulde, gennemstegte og en mør og lækker nakkesteg også. Det kan næsten ikke blive nemmere!

Pulled pork og stegte kartofler i Römertopf

Måske du synes stegen ser lidt for “well-done” ud her? Det var den slet ikke, den var fin. Jeg kunne dog godt have hældt lidt stegesky hen over stegen et par gange, i stegetiden, men det lader jeg dig om at huske. Tror det vil gøre stegen godt.

Jeg havde travlt med andre gøremål og lod Römertopfen HELT passe sig selv, det kan du fint også gøre, men kan det lykkes for dig at fiske lidt stegesky op,  så gør det gerne. Væd kartoflerne og stegen med det undervejs. Alternativt kan lidt olie eller vand bruges?

Pulled pork og stegte kartofler i Römertopf

Jeg kan anbefale denne menu en dag du ikke har tid til køkkentjans. En dag du skal på kaffevisit, i byen, på skovtur eller til stranden men alligevel gerne vil have et lækkert varmt måltid mad når du kommer hjem. Fantastiske Römertopf!

Pulled pork og stegte kartofler i Römertopf
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Lækker pulled pork nakkesteg stegt på bund af kartofler, gulerødder og løg.
Forfatter:
: Retter til Römertopf/stegeso
: Slow food - simremad
Portioner: 8 pers.
Det skal du bruge:
  • 1 hel nakkesteg med pulled pork rub (købt færdigrubbet eller lav rub selv)
  • 2½ kilo kartofler skåret i halve
  • 1 kilo gulerødder skåret i halve
  • 5 rødløg i både
  • Pensling: Olie
  • Drys: Paprika, salt og peber
  • Tilbehør: Hvid dressing rørt af tykmælk/fromage frais/creme fraiche tilsat akaciehonning, salt og hvidløgspeber.
Sådan gør du:
  1. Sæt stegesoen i blød i vand - begge halvdele - imens du ordner grøntsagerne
  2. Fordel kartofler, gulerøddder og rødløg i stegesoens nederste halvdel
  3. Læg nakkestegen på toppen.
  4. Pensl kartofler og steg med olie
  5. Drys med salt/peber og paprika
  6. Sæt stegesoen i en kold ovn
  7. Første time: 175 grader varmluft
  8. De næste 5 timer: 125 grader varmluft
  9. Tjek fadet et par gange undervejs og væd gerne steg og kartofler med lidt stegesky eller pensl med et nyt lag olie

Det var en rigtig lækker steg og sikke da en nem menu. Tænk, at efter maden var sat i ovnen kl. 14 var der dømt “fri leg” for “køkkenslaverne” helt indtil maden skulle serveres kl. 19.

Det passede perfekt, for pludselig fik vi uventede kaffegæster – mine forældre kiggede forbi – overraskende og vældigt positivt og glædeligt. Skønt med god tid til gæster, selv de uanmeldte.  😉

Det er rigtigt nemt med en stegeso, for maden kan lave sig selv imens du har nyder tilværelsen og har travlt med andre ting. Det geniale er også at både hovedret, tilbehør og grønt laves færdigt i ét og samme fad. Det er faktisk kun lige at løfte låget af og servere. Så nemt og lækkert!

Pulled pork og stegte kartofler i Römertopf

Nogen gange skal stegeskyen jævnes, men det behøvedes ikke til dagens servering. Vi dryppede bare stegeskyen over kartofler og steg og spiste en kold hvid dressing til.

Billederne snyder – for retten ser jo slet ikke særligt delikat ud. Jeg kan love dig for at retten smagte godt og at den krydrede rub og stegefedt fra stegen kunne give den lækreste smag til kartoflerne.
Pulled pork og stegte kartofler i Römertopf

Så sært at kalenderen skriver d. 1 juni og sommer på papiret, men efterår når man kigger ud af vinduet. Regn og rusk – måske også derfor jeg blev inspireret til at lave langsommeligt vintermad på matriklen i dag? Hvis solen havde braget og vi havde siddet på terrassen, havde vi da grillet de par stege dér!

NÅ men sommeren skulle komme nu – og jeg er SÅ klar. Jeg er sikker på at også du melder dig under fanerne? 😉

Pulled pork og stegte kartofler i Römertopf

Mere inspiration

Læg en kommentar