Rabarber crumble med kokos og mandler – SÅ lækker

  • Rabarber crumble med kokos og mandler

Kan hun da blive ved med at skrive om flere rabarberkager? Ork ja, de kommer i en uendelig strøm og det vil de sandsynligvis fortsætte med, lige til sæsonen er slut 🙂Kan hun så blive ved med at sige at lige præcis denne rabarberkage er verdens bedste? Ork ja, især hvis de er så lækre som den du skal høre om i dag. En underskøn rabarbercrumble med kokos og mandler

Jeg bagte kagen i weekenden, da min veninde var på besøg. Det var en hurtig crumble, der blev klar i ovnen imens vi snakkede. Smart! Snakketid er vigtigt jo 🙂Rabarber crumble med kokos og mandlerRabarberkagen viste sig at være overdrevent lækker i forhold til de få anstrengelser der var lagt i projektet. En virkelig lækker kage, med et diskret kokosstrejf.

Vi spiste en masse flødeskum til kagen. Voila. Virkelig et kagehit.Rabarber crumble med kokos og mandlerDu får opskriften lige her, så du hurtigt kan komme igang med bageriet:

Rabarber crumble med kokos og mandler - SÅ lækker
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Rabarber crumble med kokos og mandler - SÅ lækker
Forfatter:
: Frugttærter og bradepandekager
: Brød og kager
Portioner: Ca. 6-8 pers.
Det skal du bruge:
  • 500 gram rabarber skåret i 1½-2 cm stykker
  • 50 gram sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • Crumbledej:
  • 125 gram blødt smør
  • 120 gram sukker
  • 1 æg
  • 100 gram kokosmel
  • 100 gram hvedemel
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk vaniljesukker
  • Drys: 1 håndfuld grofthakkede mandler+ perle- eller rørsukker
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 150 grader varmluft
  2. Skyl og rens rabarberne og skær dem i 1½-cm-stykker
  3. Fordel dem i et tærtefad (ca. 25 cm i diameter)
  4. Bland de 50 gram sukker med vaniljesukker og drys det over rabarberne
  5. Lad dem trække i sukkeret, imens du laver crumbledejen.
  6. Crumbledej:
  7. Rør smør, sukker og vaniljesukker. Brug en gaffel eller en elpisker.
  8. Tilsæt ægget og pisk til æggemassen er hvid og skummende (nok nemmere end en elpisker?)
  9. Tilsæt kokosmel
  10. Bland bagepulver og vaniljesukker med hvedemelet og vend det forsigtigt i.
  11. Dejen bliver blød og klistret.
  12. Tag små dejkugler og klem dejen sammen imellem hænderne. Læg de små "dejlåg" over rabarberne, så de dækkes helt. Få den til at dække så godt du kan.
  13. Bag rabarbercrumblen ca. 30 min v. 150 grader varmluft.
  14. Kagen er færdig, når den er sprød og gylden
  15. Nydes med piskefløde, vaniljeis eller creme fraiche

Det er altså en totalt lækker rabarberkage og billederne snyder jo næsten helt. De yder slet ikke kagen fuld retfærdighed. Gid jeg kunne have sendt dig noget af duften med? Den duftede virkeligt himmelsk <3

Jeg tænker, du sagtens kan bage crumblen med anden frugt eller andre sommerbær? En brombærtærte, en æble- eller pæretærte, eller hvad med en blommevariant måske? Jeg tror det ville blive lækre crumbler alle, tror du ikke?Rabarber crumble med kokos og mandlerBeklager den lidt ringe billedkvalitet. I weekenden, i sommerhus, måtte jeg nøjes med min mobil. Jeg synes jo ellers den er så god og har et fancy kamera, men jeg må indrømme at en mobil altså ikke kan stikke et ægte kamera. Kan du mon mon nøjes med mobilbillederne i dag? Det håber jeg. Det piner mig dog alligevel, nu det netop er Verdens Bedste Rabarberkage vi snakker om. 😉

Nå men bag kagen – du vil ikke fortryde det, det lover jeg dig. 🙂

Servér en god klat flødeskum til, og så er lykken gjort. Vaniljeis til, ville også være et hit. Creme fraiche synes jeg godt kan blive lidt for syrligt måske, men du bestemmer 🙂
Rabarber crumble med kokos og mandlerLige nu vælter det jo frem med rabarber i haverne. Her i august er rabarberbedene virkeligt frodige. En masse regn får dem til at vokse vildt. Skulle man bage kage af dem alle, ville vores vækst- og vægtkurve vist eskalere lidt for vildt? Lav med fordel rabarbermarmelade og gem den til de mørke vinterstunder eller fyld din fryser, hvis du har plads?Kokosmakroner med rabarber og marcipanEr du mere til rabarberkager, kan du finde en lang, stribe opskrift på lækre rabarberkager på bloggen lige her

Dagens rabarbercrumble med kokos og mandler, synes jeg dog først, du skulle prøve kræfter med. Den er er SÅ lækker 🙂Rabarber crumble med kokos og mandler

Mere inspiration

Læg en kommentar