Rabarbercrumble med havregryn og marcipan – nem og lækker

  • Rabarbercrumble med havregryn og marcipan - nem og lækker

Rabarbercrumble med havregryn og marcipan - nem og lækkerEn million-milliard rabarber pibler op i haverne lige nu og vi skal da bare sige ja tak, skal vi! Gå all-in på rabarberkagerne og bage og spise rabarberkager til vi ikke orker mere. Sæsonen er jo så kort (eller noget? hm  hm) 4-6 måneder varer sæsonen vel kun? Lad os da vist hellere skynde os at komme i gang 🙂En crumble er den nemmeste kage i verden at bage, men – suk – den sværeste kage at fotografere bagefter. Beklager virkelig, at den ikke se mere inspirerende ud? En crumble smager klart bedre end den ser ud. Sådan er det 🙂

Kagen er lavet af en smuldredej og den bliver derfor ret “smuldrende” at se på. Den smager dog fortryllende og kan være klar på under ½ time. Perfekt 🙂

Det bedste ved en crumble er, at den laves på så ingen tid og at man kan bruge alle slags og bær og frugter. Kagen bliver sprød og knasende og kombinationen af syrligt/sødt er fænomenal. Nyd crumblen med vaniljeis eller flødeskum til. Uhm! 🙂Rabarbercrumble med havregryn og marcipan - nem og lækkerEn crumble er et rigtigt godt kagebud, hvis du har inviteret gæster. Kagen kan laves klar i forvejen og sættes i ovnen, når gæsterne kommer eller når I sætter jer til bords, for at spise hovedretten. Jeg har tilsat lidt marcipan til dejen, men det kan fint undværes, hvis du ikke lige har det på lager.
Du får opskriften på rabarbercrumblen lige her. Den er spækket med knas, fra havregryn, men ønsker du en knap så grov crumble, kan du fint nøjes med kun hvedemel i crumblen. Fordobl bare mængden i så fald.

Rabarbercrumble med havregryn og marcipan - nem og lækker
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Rabarbercrumble med havregryn og marcipan - nem og lækker
Forfatter:
: Frugttærter og bradepandekager
: Brød og kager
Portioner: 4-6 pers.
Det skal du bruge:
  • 400 gram rabarber
  • 2-3 spsk rørsukker (ell. alm. sukker)
  • 100 gram marcipan (revet eller i smalle skiver)
  • 75 gram blødt smør
  • ½ dl sukker
  • 1½ dl. hvedemel
  • 1½ dl. havregryn
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 håndfulde mandler (grofthakkee)
Sådan gør du:
  1. Vask rabarberne og skær dem i 1 cm stykker
  2. Fordel dem i et ildfast fad (ca. 20-25 i diameter)
  3. Vend dem i de to spsk. sukker og lad dem trække i sukkeret
  4. Skær tynde stykker marcipan og fordel dem på toppen af rabarberstykkerne. Marcipanen kan også rives henover fadet (eller udelades helt)
  5. Blødgør smørret 15 sekunder i mikrobølgeovnen
  6. Bland sukker, hvedemel og vaniljesukker.
  7. Brug fingrene til at smuldre smørret godt ind i de tørre ingredienser
  8. Tilsæt mandler og havregryn
  9. Fordel smuldredejen på toppen af rabarberfadet
  10. Sæt crumblen i ovnen og bag den v. 175 grader varmluft i ca. 20 minutter (eller til den er gylden og sprød)
  11. Servéres lun, med vaniljeis eller flødeskum til.

Rabarbercrumble med havregryn og marcipan - nem og lækkerVerdens nemmeste kage og den lækreste samtidig også 🙂

Jeg elsker at bage og spise crumble og du finder opskrifter i dusinvis på bloggen.

Jeg har lavet utallige varianter, og jeg er sikker på, at du kan inspiration her på listen.

Bloggens allermest populære crumbleopskrift er ubetinget denne med marcipan og flødeskum. Den har gigantiske 42.000 likes på facebook. VILDT! Hvad skete der dog lige der? Den er altså også bare god. Kik selv forbi opskriften og afprøv. Håber også du bliver vild med den 🙂Dagens opskrift er rigtig nem og du kan snildt lave den med den overskydende frugt du har i frugtskålen, helt efter eget valg. Crumbledejen kan fint bruges som “crumble-grundopskrift”.

1 styk rabarbercrumble klar til servering.

Fotoet er taget i sommerhushaven kl. 21.00, for desperat at fange det allersidste dagslys. Det lykkedes vist næsten så nogenlunde? Har/får da vist lige et forklaringsproblem overfor naboerne i morgen? (og de havde ovenikøbet gæster, fnis). De har da vist fået sig et billigt grin? Spøjs så jeg ud, springende rundt med et kamera imens jeg gennemfotograferede en lagetallerken på et havebord 🙂

Nå men her har du et billede af dagens crumblekage – nem og lækker. Kast du dig roligt over den 🙂

Måske du også er så heldig, at du også har en million-milliard rabarber i haven?

Rigtig god kagebagefornøjelse til dig 🙂
Rabarbercrumble med havregryn og marcipan - nem og lækker

Mere inspiration

Læg en kommentar