Rabarbercrumble – en nem og lækker rabarberkage. I dag får du opskriften på en nem crumble med rabarber. Sprød og nem rabarberkage uden æg.
Glæd dig! I dag skal du høre om en lækker rabarbercrumble, du kan trylle på ingen tid. Du skal bruge få og helt enkle basisingredienser, du med garanti har i dit køkken.
Dejen er “smuldret” sammen på 5 minutter og herefter passer crumblen sig selv i ovnen. Imens kan du bruge tiden på at snuse forventningsfuldt til de gode dufte. En crumble er en oplagt gæstedessert.Alle vil elske den, både store og små.
Servér gerne crumblen med vaniljeis eller flødeskum til. Uhm – en lækkerbisken!
En crumble er den nemmeste kage i verden og den vil kunne trylles med alle slags frugter eller bær.
Crumble kaldes også smuldretærte og det er den mest geniale dej, for den skal bare “smuldres” sammen, helt uden æg.Dejen består kun af smør, sukker, mel og et strejf vaniljesukker. Voila. Nemt, ikke?
Smart, for det er ingredienser man altid har på lager i sit køkken.
Rar tanke, at man altid lige vupti kan trylle en crumble, hvis en akut kage-craving skulle opstå? 🙂
Normalt plejer jeg at bruge havregryn i mine crumbler, men det er der ikke i denne. Den crumbleknas der er på toppen er sprød og lækker.
Hvis du vil have inspiration til flere lækre rabarbercrumbler, så kig med nederst i dette indlæg.
Jeg iler med at bringe dig opskriften – den kommer lige her:
Rabarbercrumble nem og hurtig rabarberkage – god crumble opskrift
Ingredienser
- 250-300 gram rabarber skåret i 2 cm. stykker skåret i 1-2 cm stykker. (æbler, pærer, blommer, jordbær, brombær kan også bruges)
- 1-2 tsk vaniljesukker
- 125 gram blødt smør
- 125 gram sukker
- 125 gram hvedemel
- Evt.: Grofthakkede mandler
- marcipan i tern
Sådan gør du
- Skyl og rens rabarberne.
- Skær dem i 2 cm stykker og fordel dem i et smurt tærtefad (ca. 25-30 cm i diameter)
- Drys vaniljesukker over rabarberne og lad dem trække, imens du smuldrer dejen sammen.
- Skær smør i små blokke.
- Hæld sukker og mel over smørret og smuldr dejen sammen.
- Fordel smuldredejen ovenpå rabarberne i tærtefadet og drys evt. med grofthakkede mandler og marcipantern
- Bag rabarbercrumblen 25-30 min. v. 175 grader varmluft. Crumblen er færdig, når den er gylden og sprød.
- Serveres lun med flødeskum eller vaniljeis til
Noter
En crumble med rabarber er en nem og lækker rabarberkage uden æg
En crumble er den nemmeste kage i verden og opskriften vil du kunne huske i hovedet fremover tænker jeg? : 125 gram af alle ingredienser og så lige dobbeltmængde bær/frugt.
Hvis du gerne vil have en lidt grovere crumble dej
Endelig en skudklar crumble grundopskrift, du altid vil kunne vende tilbage til. Genialt 🙂
Det var en rigtig god idé, at lade rabarberne trække i vaniljesukkeret.
Rabarberne har godt af at blive sødet lidt, før bagningen, og vaniljesukker giver både smag og sødme.
Har du mandler og marcipan på lager, vil det smage godt i crumblen, men det er ikke et must. Her kan du se, hvor nem crumblen er at tilberede:
Sådan laver du den nemme hurtige rabarber crumble kage – få opskriften her:
Så er der rabarbercrumble klar til servering.
Igen-igen blev der tryllet en kagedessert her i sommerhuset, hvor vi er ilet på “miniweekend” efter en hård arbejdsuge.
Skønt at komme ud til fristedet og ånde frit igen. Et åndehul vi har fået os her 🙂
Vi stornød en middag på terrassen og solnedgangen i havet. Lige nu er himlen komplet rød. Her er så skønt og smukt!
Vi har alt hvad hjertet kan begære her i sommerhuset og altså også ingredienser til hurtige kage-cravings.
Min mand savnede dog gevaldigt flødeskum til sin crumble, så skriv det gerne på din indkøbsseddel.
“Sommerhus er nøjsomhed” prøvede jeg at sige til min mand. Han så helt mut og trist ud.
Mon ikke han selv husker at notere piskefløde på næste uges huskeseddel? Så kan han lære det, kan han 😀Jeg håber du får den skønneste weekend? Find da lige et rabarberbed du kan røve, ikke? 😉