Rabarbercrumble – nem og lækker rabarberkage på få minutter

  • Rabarbercrumble - nem og lækker rabarberkage

Rabarbercrumble - nem og lækker rabarberkageGlæd dig! I dag skal du høre om en lækker rabarbercrumble, du kan trylle på ingen tid, med få og helt enkle basisingredienser, du med garanti har i dit køkken.

Dejen er “smuldret” sammen på 5 minutter og herefter passer crumblen sig selv i køkkenet, imens du snuser forventningsfuldt til de gode dufte. Rabarbercrumble - nem og lækker rabarberkageEn crumble er en oplagt gæstedessert og alle vil elske den, både store og små. Servér gerne crumblen med vaniljeis eller flødeskum til. Uhm – en lækkerbisken!

En crumble er den nemmeste kage i verden og den vil kunne trylles med alle slags frugter eller bær. Crumble kaldes også smuldretærte og det er den mest geniale dej, for den skal bare “smuldres” sammen, helt uden æg.Rabarbercrumble - nem og lækker rabarberkageDejen består kun af smør, sukker, mel og et strejf vaniljesukker.  Voila. Nemt, ikke?

Smart, for det er ingredienser man altid har på lager i sit køkken. Rar tanke, at man altid lige vupti kan trylle en crumble, hvis en akut kage-craving skulle opstå? 🙂Rabarbercrumble - nem og lækker rabarberkage

Jeg iler med at bringe dig opskriften – den kommer lige her:

Rabarbercrumble - nem og lækker rabarberkage på få minutter
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Rabarbercrumble - nem og lækker rabarberkage på få minutter
Forfatter:
: Frugttærter og bradepandekager
: Brød og kager
Portioner: 4-6 pers.
Det skal du bruge:
  • 250-300 gram rabarber skåret i 2 cm. stykker
  • 1-2 tsk vaniljesukker
  • 125 gram blødt smør
  • 125 gram sukker
  • 125 gram hvedemel
  • Evt.: Grofthakkede mandler, marcipan i tern
Sådan gør du:
  1. Skyl og rens rabarberne. (æbler, pærer, blommer, jordbær, brombær kan også bruges
  2. Skær dem i 2 cm stykker og fordel dem i et smurt tærtefad (ca. 25-30 cm i diameter)
  3. Drys vaniljesukker over rabarberne og lad dem trække, imens du smuldrer dejen sammen.
  4. Skær smør i små blokke.
  5. Hæld sukker og mel over smørret og smuldr dejen sammen.
  6. Fordel smuldredejen ovenpå rabarberne i tærtefadet og drys evt. med grofthakkede mandler og marcipantern
  7. Bag rabarbercrumblen 25-30 min. v. 175 grader varmluft. Crumblen er færdig, når den er gylden og sprød.
  8. Serveres lun med flødeskum eller vaniljeis til

Rabarbercrumble - nem og lækker rabarberkageEn crumble er den nemmeste kage i verden og opskriften vil du kunne huske i hovedet fremover tænker jeg? : 125 gram af alle ingredienser og så lige dobbeltmængde bær/frugt. Endelig en skudklar crumble-grundopskrift, du altid vil kunne vende tilbage til. Genialt 🙂Rabarbercrumble - nem og lækker rabarberkageDet var en rigtig god idé, at lade rabarberne trække i vaniljesukkeret. Rabarberne har godt af at blive sødet lidt, før bagningen, og vaniljesukker giver både smag og sødme.

Har du mandler og marcipan på lager, vil det smage godt i crumblen, men det er ikke et must. Rabarbercrumble - nem og lækker rabarberkageHer kan du se, hvor nem crumblen er at tilberede:

Så er der rabarbercrumble klar til servering. Igen-igen blev der er tryllet en kagedessert her i sommerhuset, hvor vi er ilet på “miniweekend” efter en hård arbejdsuge. Skønt at komme ud til fristedet og ånde frit igen. Et åndehul vi har fået os her  🙂

Vi stornød en middag på terrassen og solnedgangen i havet. Lige nu er himlen komplet rød. Her er så skønt og smukt! 

Vi har alt hvad hjertet kan begære her i sommerhuset og altså også ingredienser til hurtige kage-cravings.

Min mand savnede dog gevaldigt flødeskum til sin crumble, så skriv det gerne på din indkøbsseddel. “Sommerhus er nøjsomhed” prøvede jeg at sige til min mand. Han så helt mut og trist ud. Mon ikke han selv husker at notere piskefløde på næste uges huskeseddel? Så kan han lære det, kan han 😀Rabarbercrumble - nem og lækker rabarberkageJeg håber du får den skønneste weekend? Find da lige et rabarberbed du kan røve, ikke? 😉 Rabarbercrumble - nem og lækker rabarberkage

Mere inspiration

Læg en kommentar