Rice crisp choko bites – chokoladekage med rice krispies

  • Choko rice crisp bites - chokoladekage med rice krispies
Choko rice crisp bites - chokoladekage med rice krispies

Choko rice crisp bites

Så er der lækker chooladekage af den særligt knasende sprøde slags. En rigtig yummi-konfektagtig chokoladekage, godt proppet med smør, mars- og yankiebar.

Inspirationen fik jeg ovre hos dygtige og inspirende Cute carbs men jeg har videreudviklet, tilsat og suppleret så opskriften er ny og med mere knas og med mere Mars – og yankiebar, men TAK for god inspiration til Cute Carbs  🙂

Opskriften er rigtig nem. En lille hurtigrørt svampet chokoladekage og smørsmeltet rise krispies karamelfyld presset ned som topping. Efter afkøling kan der skæres små rice crisp choko bites, der smager som slik. Ja det passer! 🙂

Servér bites’ene til kagebordet, til uddeling i skolen, til fødselsdagen, til kollegerne?

Choko rice crisp bites - chokoladekage med rice krispies

Sprød karameltopping på chokoladekage

Her kommer opskriften på:

Rice crisp choko bites – chokoladekage med rice krispies:

Du skal bruge:

Chokoladekage: 

125 gram smør

100 gram mørk chokolade

2 dl. sukker

2 æg

2 spsk kakao

1/4 tsk salt

2,5 dl hvedemel

1 tsk. bagepulver

Choko rice crisp bites - chokoladekage med rice krispies

Topping: 

75 gram choko rice krispies

75 gram smør

1 marsbar + 1 yankiebar

Choko rice crisp bites - chokoladekage med rice krispies

Sådan laver du rice crisp choko bites – chokoladekage med rice krispies:

  • Chokoladekage:
  • Smelt smør og chokolade i en gryde ved svag varme
  • Tag gryden af varmen og tilsæt sukker.
2015-01-31 15.40.16

Smør og chokolade smeltes sammen

  •  Rør æg i, et af gangen.
  • Bland bagepulver med hvedemel og rør i. Det kan sagtens gøres kun med ske.
  • Tænd ovnen på 150 grader varmluft
  • Put dejen i en bageform beklædt med bagepapir. Bageformen skal være ca. 20×30 cm  (jo større form, jo fladere bites).
  • Bag chokoladekagen 20 minutter v. 150 grader varmluft.

2015-01-31 16.01.18

Dejen fordeles i bageform

Imens laver du rice krispies-fyldet: 

  • Smelt smør og hak Mars-bar og Yankie-bar i og smelt med.
  • Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle af 5 minutter.
  • Tilsæt rice krispies til smør/karamelblandingen og rør så karamellen fordeles godt.
  • Fordel toppingen på chokoladekagen og tryk den godt ned med en paletkniv. Blandingen stivner hurtigt, så den skal fordeles på kagen hurtigt inden den når at afkøle for meget.

Choko rice crisp bites - chokoladekage med rice krispies

  • Dæk kagen til med staniol og lad karamellen stivne helt.
  • Du kan nu skære små rice crisp choko bites. Det skal være små stykker, for det er nogle søde chokoladetunge crisp-godter jo; de smager jo næsten som slik. Det er dog tilladt at tage to gange 😉

Choko rice crisp bites - chokoladekage med rice krispies

Nem og lækker kage. Her kan du se processen  i billeder fra start til slut. En syndig blanding mellem kage og slik – så let er det:

Lav en lækker kop kaffe til den lækre kage, det fortjener den, nogen ville sige, at det kræver den.

Choko rice crisp bites - chokoladekage med rice krispies

Kombinationen af smør, mars-og yankiebar og rice krispies er vidunderlig – karamelagtig, sprød, sød. En vinderkage af kaliber. Lav den till kagebordet eller som fredagsslik 🙂

Har du rice krispies på lager? Det er mange år siden vi har haft det sidst. Drengene i familien tog på shopping med “pif paf puf” stående på huskesedlen. Hjem kom de med en pose choko-variant – en kæmpe pose med 750 gram. Wow – der er jo til rigtigt mange rice crisp choko bites eller andre lækre kager?

Choko rice crisp bites - chokoladekage med rice krispies

Rice krispies

Tænk at jeg skulle blive medio fyrre førend jeg fik øjnene op for rice krispies som tryllemiddel i kage!?  Der må kunne laves müsli-bars, sprøde cookies, muffins eller alle mulige andre kagelækkerier? Har du gode ideer så tip mig gerne 🙂

Du kommer til at høre mere til crisp-kager i den kommende tid, det er helt sikkert 😉

Choko rice crisp bites - chokoladekage med rice krispies

Lækker chokoladekage med rice krispies

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Jette Rosendal 1. februar 2015 af 07:23- Svar

    Hej Gitte. Noget af det bedste ved at følge din blog er den evige entusiasme, du lægger for dagen. Jeg kender ingen, der kan få næsten en hvilken som helst ret til at se ud og lyde som den bedste servering 🙂 Tak for det. Det kan vi andre lære meget af, og ikke mindst blive inspireret af.
    God søndag.
    De bedste hilsner Jette

    • Gitte Hansen 2. februar 2015 af 08:50- Svar

      Hej Jette
      TUSIND tak for den flotte feedback. Din hilsen gjorde mig så glad og det glæder mig meget at du synes om bloggen og bliver inspireret af den. Så dejligt. Tusind tak fordi du tog dig tid til at skrive til mig 🙂
      God fornøjelse i dit køkken og med bloggen fortsat – håber du tit kigger forbi 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar