Risret af risrest – stop madspild

  • Stegte ris af risrest - stop madspild

Vi er i den lette kategori. Hverdagskategorien. Stop madspilds-kategorien. En hurtig risrest, hvad kan vi stille op med den?

Måske du selv kunne have regnet den ud, men hvis ikke, så vil jeg altså lige tippe dig om, at man kan trylle gode risretter af risrester, så smid endelig ikke risrester ud.

Stegte ris af risrest - stop madspild

Det er ikke stor kogekunst eller raketvidenskab du skal høre om hér, men til gengæld er det en hurtig hverdagsret du kan røre sammen på 10 minutter og hvor du får en strålende samvittighed bagefter. Du får nemlig brugt rester, både i grøntsagsskuffen og måske også en klump kogte ris/bulgur/couscous fra dagen før. 

Stegte ris af risrest - stop madspild

Jeg brugte bare de grøntsager jeg lige havde på lager, måske du har nogle helt andre?

Her kommer opskriften på risret af risrest:

Du kan f.eks. bruge:

1 rød peberfrugt i små tern

2 rødløg i små tern

1 dåse majs

4 tomater i tern

1 glas champignon (eller en bakke champignon)

En rest ris. Jeg vil skyde på at vi havde 5-7 dl kolde ris?

Olie

Evt.: hakket oksekød/svinefars?

Stegte ris af risrest - stop madspild

Sådan laver du risret af risrest:

  • Svits løg og champignon i olie. Tilsæt en bouillonterning.
  • Tilsæt peberfrugt i tern.
  • Tilsæt majs. Svits godt.

Stegte ris af risrest - stop madspild

  • Tilsæt ris og 4-5 spsk. engelsk sauce.
  • Tilsæt tomater i tern.
  • Krydr godt med salt og peber.
  • Svits retten et kvarters tid og rør godt undervejs.
  • Hvis du svitser hakket oksekød eller hakket svinefars med i retten, har du en nem hovedret. Du kan også lave den uden kød men i stedet servere den med koteletter, frikadeller, kylling eller, ligesom os, måske en sesamkarbonade fra dagen før?

Stegte ris af risrest - stop madspild

 

Hurtigmad – hverdagsmad.

Åh jeg savner tid og energi til at bage kage! Glæder mig til påskeferien – oh la la der skal laves lækker mad og kage skal der! Ud af det blå kom en stor trang til denne lækre chokoladeroulade med smørcreme – den er jeg vist nødt til at bage snart igen! Påskeferie kom hid!

Skal vi ikke snart mødes omkring et kageindlæg igen? Synes vi trænger 🙂

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Ulla Kjær kristensen 26. marts 2015 af 21:49- Svar

    Og tillykke med datteren. Vh Ulla

    • Gitte Hansen 26. marts 2015 af 22:08- Svar

      Hej Ulla
      Tusind tak skal du have. Dejigt med en hilsen fra dig 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar