Risret med karry, hvidkål, soya og kokosmælk

Risret med hvidkål, karry, svinekød, soya og kokosmælk

Risret med karry, hvidkål, soya og kokosmælk

I dag skal du høre om en lækker nem hverdagsret der smager SÅ godt og som vil gøre din familie SÅ glade, også selvom du er i en familie med små børn og også selvom de hurtigt vil opdage at der er HVIDKÅL i retten.  🙂

Du skal høre om en lækker risret med hvidkål, karry, svinekød, soya og kokosmælk:

Karrykål? Det er da ikke længe siden vi har læst om det her på bloggen? Næh men heldige mig, jeg fik en fin kommentar fra en bloglæser, der havde en rigtig god idé: “I min udgave er der tilsat ris til retten”. Fantastisk, det skulle da afprøves og så kunne jeg jo passende få brugt det halve kilo hvidkål jeg havde til overs?

I dagens udgave brugte jeg hakket svinekød, soya  og lidt engelsk sauce også. Hvor gav det en god smag! Retten var nem. Den tog en halv time at lave og der var mad til 2 dage til familien på 4.

DSC_9700

Her kommer opskriften på karrykål med ris, soya, kokosmælk og svinekød:

Du skal bruge: 

500 gram hakket svinekød (svinekød i tern kan også bruges)

3 grofthakkede løg

3 bouillonterninger

½ fintsnittet hvidkål

3 spsk. soya

1 lille dåse kokosmælk

2 spsk engelsk sauce

2 spsk. karry,  salt/peber.

7 dl. ris

1  liter kogende vand

Risret med karry, hvidkål, soya og kokosmælk

Sådan laver du risret med hvidkål, karry, svinekød, soya og kokosmælk:

  • Svits svinekød med karry, bouillonterninger og løg.
  • Tilsæt soya, engelsk sauce og kokosmælk.
  • Tilsæt fintsnittet hvidkål og lad retten simre nogle minutter
  • Tilsæt ris og kogende vand, og salt og peber.
  • Lad retten koge ved svag varme i 20 minutter.
  • Voila! Så er der både kød, tilbehør og grønt i en og samme gryde.
  • En nem og hurtig hverdagsret og her ser du processen fra start til slut

Men hov, hvad er nu det? Hvad er nu det for noget med en medisterpølse der sniger sig ind her??

Tja sådan kan det gå når manden og sønnike kører forbi slagteren på hjemvejen. Så kan de finde på at købe 1 kilo medisterpølse og det kan jo udløse en medisterpølse-trang af den anden verden. Så må der akut medisterpølse til!

Risret med karry, hvidkål, soya og kokosmælk

Faktisk viste det sig atmedisteren smagsmæssigt passede perfekt til risretten med karry og hvidkål.

Strengt taget behøver du jo slet ikke medisterpølsen, for der er jo rigeligt kød i retten, men her i huset nyttede ingen protester. Her var medisterpølsen strengt nødvendig, for de to herrer i huset 🙂
Risret med karry, hvidkål, soya og kokosmælkPigerne var også ret godt tilfredse. Her i huset hersker intet medistersnobberi. Vi køber slagterens den bedste og elsker den.

Sønnike har længe drømt om sauce. Selvfølgelig kunne drengen med den brækkede arm snøre sin mor. Han fik da brun sauce til sin medister! Risretten blev også godkendt, selvom kartofler og rødkål vist på papiret ville have passet bedre til. 😉

Risret med karry, hvidkål, soya og kokosmælkDu bestemmer jo helt selv, om du vil nøjes med at lave risretten alene, eller om du vil skabe jubelscener i din familie ved at servere et stykke medister til som ekstra bonus.  Risretten smager fantastisk som den er.

Jeg vil citere min datter: “Det er sådan noget mad man bare kan blive ved med at spise, uden at have lyst til at sige stop”

 

En ny familiefavorit er født:

Ok så, 5 stjerner herfra. En ny familiefavorit er vist født? Tror du ikke også at retten vil smage godt med en rest kylling og lidt æble? De ingredienser har jeg ihvertfald noteret mig og et nyt hvidkålshovede er skrevet på huskesedlen. Det er jo lige nu der er højsæson. Bare lige et hvidkålstip fra dig til mig 🙂

Mere inspiration

6 tanker om "Risret med hvidkål, karry, svinekød, soya og kokosmælk"

    1. Hej Poulsen
      Det var den lækreste karrykål, som ovenikøbet var så nemt at lave og ja jeg må give herrerne i huset ret. Smager fantastisk med medisterpølse til, nu er den anbefaling hermed givet videre 🙂
      God fornøjelse med risretten, den skal du da prøve at lave 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  1. Ups! Der var min ret med hvidkål igen. Har nemlig et lille et af slagsen liggende og vente på den helt rigtige opskrift – og den er her så nu, Taakk!

    1. Hej Tina
      Ja denne risret smagte bedre end den forrige karrykål. Kødet og soya og engelsk sauce gjorde bare retten ekstra lækker. Er spændt på at høre om du synes om den.
      Rigtig god weekend til dig Tina og må du få hyggelige fornøjelse time r i dit køkken 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. UMH ja karrykål. En klassiker fra min barndom. Har selv lavet den utallige gange, men en gang stod jeg vist og drømte og fik tilsat en masse vand og en ny livret var født ” karrysuppe ”
    I dag er den finjusteret, så jeg tilsætter også porre/løg/selleri/pastinakker/gulerødder eller hvad jeg nu har. Undlader soya og engelsk sauce. Ofte dropper vi også ris men laver f.eks. Bulgur, hvide bønner ell.lign ved siden af.
    Den kan også nemt trylles om til fiskesuppe ved at undlade fars og tilsætte f.esk torskestykker de sidste par minutter.
    Hilsen Tina

    1. Hej Tina
      Jamen det er jo en fin hvidkålssuppe du serverer for os her? Lyder lækkert! Tror du ikke også den vil være lækker med kylling i? Det tror jeg bestemt 🙂
      Tusind tak for dit tip og jeg er rigtigt glad for at du deler din opskrift med mig og de andre bloglæsere herinde 🙂
      God weekend til dig
      Mange hilsner
      Gitte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *