Risret med svinekød. Her får du opskriften på en hjemmelavet orientalsk risret med karry og kokosmælk . Karrykål med svinekød og ris.
Risret med svinekød og kål - karrykål med ris

Uhm en skøn ret, der vil være et hit at servere som nem aftensmad. Den smager SÅ godt!

Prøv karrykål med hakket svinekød – et hit både når du laver den med hvidkål og spidskål. Din familie vil juble, med garanti.

Du skal høre om en lækker risret med hvidkål, karry, svinekød, soya og kokosmælk.

Til opskriften brugte jeg 400 ml. kokosmælk. Uhm det smager bare så godt i karryretter.

Smagen bliver lidt eksotisk, næsten som en orientalsk risret.

Risret med svinekød og kål - karrykål med ris

Karrykål er et hit på bloggen og én af jer bloglæsere, gav mig en god ide. “I min udgave er der tilsat ris til retten. Så nemt, så slipper man for at koge ris ved siden af”.

Fantastisk, det skulle da afprøves og så kunne jeg jo passende få brugt det halve kål jeg havde til overs.

I dagens udgave brugte jeg hakket svinekød, kokosmælk, soya og lidt engelsk sauce også. Hvor gav det bare en god smag!

Gryderetten var en One Pot ret, hvor alt bliver færdigt i sammen gryde. Den tog en halv time at lave og der var mad til 2 dage til familien på 4.

Risret med svinekød og kål - karrykål med ris
Retten smagte godt med hakket svinekød, men prøv også karrykål med oksekød eller kyllingekød.

Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:

Risret med svinekød og kål – få en god opskrift på karrykål med hakket svinekød her

Risret med svinekød og kål - karrykål med ris
En nem One Pot risret med hakket svinekød og hvidkål
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Ret: Risret med svinekød og hvidkål - karrykål
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 500 gram hakket svinekød svinekød i tern, hakket kyllingekød eller oksekød kan også bruges. Kød kan også udelades
  • 3 grofthakkede løg
  • 3 svinebouillonterninger kan erstattes med anden bouillon
  • ½ spidskål ell. hvidkål - fintsnittet eller spidskål
  • 3 spsk. soya kan erstattes med engelsk sauce
  • 400 ml kokosmælk en stor dåse
  • 2 spsk engelsk sauce eller hp sauce kan erstattes med ekstra soya
  • 2 spsk. karry salt/peber.
  • 7 dl. ris gerne fuldkornsris
  • 8 dl kogende vand

Sådan gør du

  • Brænd karryen af, ved at svitse den i lidt olie/smør. Svits kødet med sammen med bouillonterninger og løg.
    Risret med svinekød og kål - karrykål med ris
  • Tilsæt soya, engelsk sauce og kokosmælk.
    Risret med svinekød og kål - karrykål med ris
  • Snit spidskål/ hvidkål og lad retten simre nogle minutter
    Risret med svinekød og kål - karrykål med ris
  • Hæld ris ved og kogende vand, og salt og peber. Smag til evt også med ekstra soya/engelsk sauce
    Risret med svinekød og kål - karrykål med ris
  • Lad retten koge ved svag varme i ca. 20 minutter eller til væden er opsuget.
    Risret med svinekød og hvidkål – karrykål
  • Servér retten rygende varm
    Risret med svinekød og kål - karrykål med ris

Noter

Retten kan laves med hakket kyllingekød eller hakket oksekød. Kød kan også udelades
Hvidkål kan erstattes med spidskål. 
Du kan tilsætte andre grøntsager til retten
Retten er fryseegnet
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Prøv en lækker orientalsk risret med hakket svinekød – nem aftensmad med stegte ris. Kaldes også Gisou

Risret med svinekød og kål - karrykål med ris

Sikke en totalt lækker ret, der smager super godt og som er nem at lave.

Det er også en genial One Pot ret, hvor både kød, tilbehør og grønt bliver færdigt i én og samme gryde.

Pudsigt. Efter jeg udviklede opskriften, har jeg set, at andre også har fundet på at lave en lignende ret, før mig.

Denne risret kaldes åbenbart også for Gisou? Ja det er sjovt, som retter med de samme ingredienser kan opstå i forskellige køkkener.

Som regel kaldes de også noget forskelligt, på tværs af landegrænser.

Risret med svinekød og kål - karrykål med ris

Sådan laver du risret med hakket svinekød, hvidkål / spidskål, kokosmælk og soya. Se billederne her:

Vi nød den nemme risret, som den var, med hjemmelavet flutes og hvidløgssmør – sikke en fornem aftensmad.

Mine store børn tog godt fra gryden ved middagsbordet, en god anbefaling.Risret med svinekød og kål - karrykål med ris

Denne gang brugte jeg spidskål til aftenens risret / karrykål, med hvidkål vil også være et hit.

Hvordan smager karrykål med spidskål?

Vildt godt! Spidskål er noget mildere i smagen, så den kåltype vil falde i langst de mestes smag.

Risret med svinekød og kål - karrykål med ris

Min datter udbrød: “Det er sådan noget mad man bare kan blive ved med at spise, uden at have lyst til at sige stop”.

Vi har fået en ny livret herhjemme. 5 stjerner herfra. Juhuu en ny familiefavorit er vist født.

Risretten vil også være et hit med hakket kyllingekød eller hakket oksekød og måske lidt æble?

Få flere lækre opskrifter på karrykål her:

1.

Karrykål - opskrift på bagt hvidkål med karry
Hvidkål i fad med karry, bacon og gulerødder - nemt og lækkert
Se opskriften her
Hvidkål i fad med karry, bacon og gulerødder - nemt og lækkert

2.

Karrykål med spidskål og hakket oksekød
Spidskål som karrykål med hakket oksekød, bacon og ris
Se opskriften her

3.

Karrykål - opskrift med porrer, ris og frikadeller
Karrykål med porrer og ris og lækre frikadeller
Se opskriften her

4.

Karrykål med hvidkål, ris og hakket svinekød
Fedtfattig karrykål med ris og hakket svinekød
Se opskriften her
Karrykål med hvidkål, ris og hakket svinekød

5.

Karrykål - hvidkål med karry og bacon opskrift
Sund og billig karrykål med hvidkål, gulerødder og bacon
Se opskriften her

6.

 Karrykål med pølser - nem sund billig opskrift
Lækker og sund karrykål med kartofler, gulerødder og pølser
Se opskriften her
Karrykål med pølser - nem sund billig opskrift

7.

Karrykål med kyllingefars, æbler og kokosmælk
Karrykål med kylling, kokosmælk & æbler
Se opskriften her
Karrykål med kylling, kokosmælk og æbler

8.

Hvidkål med oksekød, soya og ris - opskrift
Karrykål med hvidkål, porrer, paprika, soya og ris
Se opskriften her
Hvidkål med oksekød, soya og ris - opskrift


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.