Risret med svinekød. Her får du opskriften på en hjemmelavet orientalsk risret med karry og kokosmælk . Karrykål med svinekød og ris.
Uhm en skøn ret, der vil være et hit at servere som nem aftensmad. Den smager SÅ godt!
Prøv karrykål med hakket svinekød – et hit både når du laver den med hvidkål og spidskål. Din familie vil juble, med garanti.
Du skal høre om en lækker risret med hvidkål, karry, svinekød, soya og kokosmælk.
Til opskriften brugte jeg 400 ml. kokosmælk. Uhm det smager bare så godt i karryretter.
Smagen bliver lidt eksotisk, næsten som en orientalsk risret.
Karrykål er et hit på bloggen og én af jer bloglæsere, gav mig en god ide. “I min udgave er der tilsat ris til retten. Så nemt, så slipper man for at koge ris ved siden af”.
Fantastisk, det skulle da afprøves og så kunne jeg jo passende få brugt det halve kål jeg havde til overs.
I dagens udgave brugte jeg hakket svinekød, kokosmælk, soya og lidt engelsk sauce også. Hvor gav det bare en god smag!
Gryderetten var en One Pot ret, hvor alt bliver færdigt i sammen gryde. Den tog en halv time at lave og der var mad til 2 dage til familien på 4.
Retten smagte godt med hakket svinekød, men prøv også karrykål med oksekød eller kyllingekød.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Risret med svinekød og kål – få en god opskrift på karrykål med hakket svinekød her
Ingredienser
- 500 gram hakket svinekød svinekød i tern, hakket kyllingekød eller oksekød kan også bruges. Kød kan også udelades
- 3 grofthakkede løg
- 3 svinebouillonterninger kan erstattes med anden bouillon
- ½ spidskål ell. hvidkål - fintsnittet eller spidskål
- 3 spsk. soya kan erstattes med engelsk sauce
- 400 ml kokosmælk en stor dåse
- 2 spsk engelsk sauce eller hp sauce kan erstattes med ekstra soya
- 2 spsk. karry salt/peber.
- 7 dl. ris gerne fuldkornsris
- 8 dl kogende vand
Sådan gør du
- Brænd karryen af, ved at svitse den i lidt olie/smør. Svits kødet med sammen med bouillonterninger og løg.
- Tilsæt soya, engelsk sauce og kokosmælk.
- Snit spidskål/ hvidkål og lad retten simre nogle minutter
- Hæld ris ved og kogende vand, og salt og peber. Smag til evt også med ekstra soya/engelsk sauce
- Lad retten koge ved svag varme i ca. 20 minutter eller til væden er opsuget.
- Servér retten rygende varm
Noter
Prøv en lækker orientalsk risret med hakket svinekød – nem aftensmad med stegte ris. Kaldes også Gisou
Sikke en totalt lækker ret, der smager super godt og som er nem at lave.
Det er også en genial One Pot ret, hvor både kød, tilbehør og grønt bliver færdigt i én og samme gryde.
Pudsigt. Efter jeg udviklede opskriften, har jeg set, at andre også har fundet på at lave en lignende ret, før mig.
Denne risret kaldes åbenbart også for Gisou? Ja det er sjovt, som retter med de samme ingredienser kan opstå i forskellige køkkener.
Som regel kaldes de også noget forskelligt, på tværs af landegrænser.
Sådan laver du risret med hakket svinekød, hvidkål / spidskål, kokosmælk og soya. Se billederne her:
Vi nød den nemme risret, som den var, med hjemmelavet flutes og hvidløgssmør – sikke en fornem aftensmad.
Mine store børn tog godt fra gryden ved middagsbordet, en god anbefaling.
Denne gang brugte jeg spidskål til aftenens risret / karrykål, med hvidkål vil også være et hit.
Hvordan smager karrykål med spidskål?
Vildt godt! Spidskål er noget mildere i smagen, så den kåltype vil falde i langst de mestes smag.
Min datter udbrød: “Det er sådan noget mad man bare kan blive ved med at spise, uden at have lyst til at sige stop”.
Vi har fået en ny livret herhjemme. 5 stjerner herfra. Juhuu en ny familiefavorit er vist født.
Risretten vil også være et hit med hakket kyllingekød eller hakket oksekød og måske lidt æble?
Få flere lækre opskrifter på karrykål her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
Super super lækker ret… Men fryse egnet er den absolut ikke. Det bliver en smattet grød. Så i morgen prøver jeg igen. Men med at koge risene ved siden af. Og så tilføje dem når det bliver varmet op igen.
Ser utrolig lækkert ud. Kan lige forestille mig at det smager godt med en medister pølse til 🙂
Ups! Der var min ret med hvidkål igen. Har nemlig et lille et af slagsen liggende og vente på den helt rigtige opskrift – og den er her så nu, Taakk!
UMH ja karrykål. En klassiker fra min barndom. Har selv lavet den utallige gange, men en gang stod jeg vist og drømte og fik tilsat en masse vand og en ny livret var født ” karrysuppe ”
I dag er den finjusteret, så jeg tilsætter også porre/løg/selleri/pastinakker/gulerødder eller hvad jeg nu har. Undlader soya og engelsk sauce. Ofte dropper vi også ris men laver f.eks. Bulgur, hvide bønner ell.lign ved siden af.
Den kan også nemt trylles om til fiskesuppe ved at undlade fars og tilsætte f.esk torskestykker de sidste par minutter.
Hilsen Tina