Rissalat med forårsløg, ærter og cocktailtomater

  • Rissalat med ærter, forårsløg og cocktailpølser

Rissalat med ærter, forårsløg og cocktailpølser

Halløjsa – her lige en lille fortravlet mandagshilsen fra mig 🙂

Jeg bringer dig bare lige en hurtig opskrift på den rissalat vi spiste til den lækre grilllede kylling i fredags.

Rissalat er taknemmeligt at servere en dag det skal gå lidt hurtigt. En perfekt stop-spild-af-mad-ret, en dag du har en risrest.

Jeg koger bevidst nogle gange for meget ris, med de skumle bagtanker, at der skal være ris nok til rissalat dagen efter. Du skal dog lige være obs på, at risene skal køles hurtigt ned, for at der ikke udvikles bakterier.  Rissalat med ærter, forårsløg og cocktailpølserVi var heldige, for der var også ærter tilbage den dag vi havde en risrest. Perfekt. Så kunne der jo passende komme ærter i dagens rissalat?

Brug gerne de grøntsager du lige har på lager, når du laver rissalat. Gulerodstern, peberfrugt, rødløg, agurk, majs?

Jeg brugte forårsløg, ærter og cocktailtomater, dagens grønthøst fra køleskabet. Rissalaten er tilsat marinade og opskriften følger her:

Rissalat med forårsløg, ærter og cocktailtomater
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Rissalat med forårsløg, ærter og cocktailtomater
Forfatter:
: Fedtfattige madretter
: Mad til de travle
Portioner: 4-6 pers.
Det skal du bruge:
  • Kolde kogte ris af ½ kilo ris
  • 1 bakke cocktailtomater skåret i både
  • 1 bundt forårsløg skåret i tynde skiver
  • 500 gram kogte ærter
  • Marinade:
  • 6-7 spsk olie
  • 4 spsk hvidvinseddike
  • 1-2 tsk hvidløgspeber
  • ½-1 tsk salt
  • 2 fed friskpresset hvidløg
Sådan gør du:
  1. Snit grøntsagerne og rør marinaden sammen og bland med risene.
  2. Lad gerne rissalaten trække på køl et par timer, men den kan også spises straks
  3. Smag rissalaten til og tilsæt evt. ekstra peber/salt/hvidvinseddike
  4. Servér.


Forårsløg smager rigtigt godt i rissalat men rødløg er også godt at bruge. Springløg vil også være gode? Løg i en eller anden form  skal der til, tænker jeg, men du bestemmer. De grøntsager jeg har brugt hér, er jo bare et udspil. Lad din grøntsagsskuffe bestemme 🙂
Rissalat med ærter, forårsløg og cocktailpølser Rissalat med ærter, forårsløg og cocktailpølserDet hurtigste tilbehør du kan servere er rissalat, hvis du altså har den kolde ris i forvejen. Salaten smager rigtigt godt til kylling, til fisk, til oksekød, kalkun? Er der rester, smager salaten også fortrinligt i frokostbøtter dagen efter.
Rissalat med ærter, forårsløg og cocktailpølser

Jeg må indrømme, at rissalaten smagte særligt godt til den grillede kylling, eller måske var det bare fordi at den kylling smagte så særligt godt? 😉

Rissalat er en nem genvej til hverdagsmad i dit køkken – et hurtigt madtip fra mig til dig.

Håber du har haft den skønneste mandag? Mig? Jeg er fortravlet og træt efter en lang mandag og en lang tirsdag venter i morgen.

… nu kalder dynerne. Godt med en god krimi at slutte dagen af på – bloddryppende scener you know – man sover så godt bagefter 🙂
Rissalat med ærter, forårsløg og cocktailpølser

Mere inspiration

Læg en kommentar