Rissalat med peberfrugt og cherrytomat- brug din risrest.

Har du en risrest? Så kan du nemt lave en hurtig rissalat.

Rissalat er sundt, billigt, hurtigt, nærende, mættende. Der er AL mulig god grund til at lave rissalat af din risrest.

Du kan tilsætte akkurat lige det du ønsker af grønt. Lige det dagens grøntsagsskuffe byder på eller lige det der er er favorit-foretrukne ingredienser i dit sunde køkken.

Sikke et farvespil! 🙂

DSC_1379

Du starter med at lave en marinade af:

5 spsk. olivenolie

3 spsk. hvidvinseddike

1 spsk. dijonsennep

Salt og hvidløgspeber.

Dette kan være en grunddressing du kan bruge til både rissalat, bulgursalat, pastasalat eller som dryp på en grøn salat. En grundmarinade.

DSC_1364

Til dagens rissalat brugte jeg cherrytomater, snackpebre, agurk og majs. Det var lige det min grøntsagsskuffe bød på, på dagen. Det kunne have været rødløg, peberfrugt, friske asparges, små broccoli/blomkålsbuketter….Ja jeg tænker du sikkert selv har gode ideer at supplere med?DSC_1365

 Ris fra dagen før har en tendens til at samle sig sammen i en stor klump. Du skal lige løsne risene lidt med en gaffel. Selvom din risrest om aftenen virker kold og stiv så gem den alligevel. Godt vendt rundt med marinaden, kvikker risene op og bliver lækre igen. Fortvivl ej 🙂

Risresten kan også bruges i brød, i omelet eller i en gryderet. Smid den ikke ud.Stop madspild.

DSC_1367

DSC_1369

DSC_1370

Grøntsagerne snittes og hakkes.

Tomaterne skæres i halve, agurken og snackpebre i tern. Majsdåsen åbnes og vendes i. Det er da en nem salat! Og så smager den GODT! Smag evt. til med lidt mere krydderi (salt og hvidløgspeber). Rissalaten bliver særligt god med friske krydderurter, f.eks. persille eller basilikum. Prøv dig frem 😉DSC_1377

Vi var heldige. Vi havde en rest kød fra dagen før, som vi kunne spise til rissalaten. Retten fungerer bedst som tilbehør, så der skal gerne en smule kød på bordet også og måske gerne et nybagt brød ? ;-). Den KAN også spises uden tilbehør og naturel smager den også fint.  Svinefilet stegt i Römertopf med appelsin og kokosmælk var madresten. Lækkert mørt kød men ikke en særlig lækker sauce. Den smagte bittert af appelsinskal, så saucen var ikke værd  værd at skrive hjem om (så det lader jeg være med her 😉DSC_1382

Sådan så vores svinefilet ud. Kold var den også rigtig lækker. Römertopf steger kød fantastisk mørt, og kødet er også rigtigt fint på dag. 2.

Det var et enkelt, let og lækkert måltid vi fik stablet på benene i en fart. Risrest med grønt,  honning  og appelsinmarineret svinefilet fra dagen før, en klat af verdens bedste basilikumpesto (Løgimose fra netto) og hjemmerørt mayonnaise (også fra Netto).

Vupti! Det kan man da kalde Fastfood :i den sunde kategori.

Har du ikke smagt Løgismose pestoen, må du hellere se at få det gjort. Sender dig her en KÆMPE anbefaling af den himmelske pesto OG af rissalaten.  -) DSC_1383

Pesto er perfekt som dip til gulerodsstave eller iblandetfrisk pasta. Smager af sommer og sol! Pesto er perfekt dyppe-tilbehør til de allerfleste retter ja f.eks. også til en rissalat 🙂

Velbekomme

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Marianne 14. februar 2013 af 14:16- Svar

    Tak for god inspiration til brug af en risrest. Jeg har en enkelt gang forsøgt at bage et brød med ris, men risene blev hårde og næsten uspiselige. Har du en god opskrift?

    • Gitte Hansen 14. februar 2013 af 20:38- Svar

      Hej Marianne
      Tak for din hilsen. Nej desværre. Jeg har også forsøgt mig med ris i brød, men er ikke sluppet heldigt fra det. Jeg har lige nu en risrest som jeg påtænker at bruge i en nøddepate med champignon. Den skal jeg nok skrive nærmere om. Regner med at lave den imorgen. Måske man kan blende risene og putte i brødet? Så undgår man at jo at de bliver så hårde? Var det mon en idé vi kunne afprøve?
      Dejligt du har lyst til at kigge med.
      Med venlig hilsen
      Gitte

Læg en kommentar