Ristede snackmandler med salt, pommesfrites krydderi og karry

DSC_0971

Du kan nå det endnu! Du kan sagtens nå at lave en portion hurtige lækre snackmandler til den store festaften i morgen. Hvad med en lille skål med saltede mandler der kan nippes af til dronningens nytårstale? Som erstatning for de traditionelle chips? Eller saltede mandler hakket og drysset over salaten?

Det er lynende hurtigt at lave olieristede snackmandler og det bliver endnu nemmere hvis du i forvejen har ovnen igang. Måske har du en lækker oksesteg på vej eller lækre ovnkartofler?

Til olieristede skal du bruge sølle 2 ingredienser og få drys krydderi.

Jeg fandt 200 gram mandler på tilbud til 15 kr. Det er RIGTIGT billigt. Så så man  bagenørden købe 3 kilo? Jep. Tre kilo. Der er til brændte mandler, biscotti og en masse masse snackmandler, og også kager med mandeltosca.

DSC_0933

Til en portion snackmandler skal du bruge:  

200 gram mandler

1/4 dl. olie

Krydderi: F.eks. paprika, pommes friteskrydderi, salt, cayennepeber, karry, chili.

DSC_0956

Sådan laver du olieristede snackmandler:

Hæld mandlerne i en skål og hæld olien over. Rør godt. Lad mandlerne opsuge olien i 5 minutter ca.  
DSC_0934 DSC_0939Jeg bredte mandlerne ud på en bageplade og delte dem i 3 bunker. Halvdelen dryssede jeg med saltDSC_0946

Jeg lavede 1/4 som karrymandler, dryssede med 1 tsk. karry og vendte karryen godt ind i mandlerne.
DSC_0944DSC_0947DSC_0949Jeg vendte 1/4 del med pommes frites krydderi, der ifølge Santa Marias hjemmeside består af salt, sukker, løg, paprika, selleri. God krydderiblanding til snackmandler!

DSC_0945Vend 1 tsk pommes frites krydderiblanding med 1/4 af mandlerne. Resten af mandlerne dryssede jeg med salt.

Du kan bruge lige nøjagtig krydderier du har lyst til. Mine og familiens favoritter er varianten med Pommes Frites krydderi eller paprika.

Mandlerne ristes i ovnen i et kvarter v. 175 grader. Hold øje med dem efter de første 10 minutter. Pas på, pludselig bliver mandlerne brændte.

Prøv lige at se nogle lækre snackmandler du pludselig har tryllet.
DSC_0963 Krydderierne vil klæbe til mandlerne, og det ser måske ikke så delikat ud, men det smager superlækkert. Mandlerne er ikke mislykkede, heller ikke selvom de sådan ud. DSC_0965Jeg smagte mandlerne til og synes godt de kunne bruge lidt ekstra salt. Jeg dryssede med lidt fint salt imens mandlerne stadig var varme. Jeg vendte mandlerne godt rundt og lod dem tørre/køle på et stykke køkkenrulle.

Så er der mandelsnacks!
DSC_0969Rigtig god nytårsfest til dig og familien. Håber du får en hyggelig aften med en masse lækkert mad.

Vi ses på bloggen igen i 2014. Jeg håber du har lyst til at kigge med næste år også 🙂

Mere inspiration

Læg en kommentar