Roastbeef i Römertopf – rørende let og lækkert

Et hastigt indlæg en sen aften med minder om en søndagsmiddag for længe siden jeg aldrig har fået skrevet om.

Min mand havde købt 1/8 okse hvilket har resulteret i mange lækre (og indimellem nogle udefinerlige) kødstykker.

Denne søndag var det dog rimeligt let at finde ud af at der var “Mellemskært” i posen.

…og hvad stiller man op med sådan en klump?

Vi fyldte vores Römertopf stegeso med løg, gulerødder og laurbærblade. Lagde kødet ovenpå og kom vand ved. Koldt vand. Ellers knækker Römertopfen.

Vi funderede os frem til at kødklumpen måtte være en Roastbeef? Det lyder ihvertfald mere lækkert end kødklump?

 Roastbeefen blev brunet (i SMØR!) og krydret godt på alle sider og blev lagt til hvile ovenpå urterne.

og  vand ved.

Panden som Roastbeefen blev stegt på blev selvfølgelig kogt af med vand, og den gode stegesky hældt ved.

Låg på Römertopfen og en tur i ovnen i 2½ timer på 175 grader.

Sådan så den ud bagefter. Lækker mør!

Stegeskyen blev siet og jævnet med Milda fløde. Uhm! Flødesovs!

Urterne blev lunet lidt alene i ovnen til sidst så de ikke skulle være alt for bløde.

Stegen blev skåret i skiver. Römertopf kan bare gøre noget ved kød. Det KAN ikke gå galt. Kødet bliver SÅ mørt og lækkert.

Ultralet. Nemt og lækkert med minimal indsats. Oksesteg, flødesovs, blomkål kogt i mikrobølgeovnen og kartofler.

Fornem søndagsmenu der passer sig selv…

Har du ikke en Römertopf, må du ønske dig en i julegave! 🙂

Velbekomme

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Nicklas 8. marts 2017 af 17:02- Svar

    Dette er ikke en roastbeef, men en tyksteg “gammeldags oksesteg”

    • Gitte Hansen 8. marts 2017 af 20:44- Svar

      Hej Nicklas

      Kan du opklare for mig, og andre der læser med her, hvori forskellen består? Det gad jeg godt vide. Stegen er købt som en roastbeef, så tænker du det har noget med tilberedningstiden at gøre? Jeg er godt klar over at en roastbeef helst skal være rosa i midten.
      Dejligt hvis du vil kunne gøre os klogere .-)
      Med venlig hilsen
      Gitte

Læg en kommentar