Roastbeef – med perleløg og flødesauce – mør og lækker

  • Roastbeef - med glaserede løg og flødesauce - mør og lækker

Roastbeef - med perleløg og flødesauce - mør og lækkerSikke en skøn lørdagsmenu der blev serveret i sommerhuset i dag. Den allerbedste!

En skøn roastbeef med glaserede løg og hertil flødesauce og et lækkert kartoffelfad med grønne bønner.Roastbeef - med perleløg og flødesauce - mør og lækkerDer var stor jubel omkring middagsbordet og min mand proklamerede med julelys i øjnene: “Jeg vil gerne forny abonnementet på dig!”….. Så bliver kærlighedserklærlingen da vist ikke meget større, hvad? 😉

Det var en skøn roastbeef og faktisk er det rigtigt nemt at lave også. Hold øje i butikkerne, med gode roastbeef-stege. Nogle gange er de på tilbud, og kan fås til en rimeligt penge – ellers er det et ret dyrt stykke kød. Vi fandt 1 kg til 100 kr og det var en meget billig, syntes vi.Roastbeef - med perleløg og flødesauce - mør og lækkerVi var 3 til middag og der er 1/3 tilbage af stegen. Vi glæder os allerede SÅ meget til frokosten i morgen. Uhm – en skøn anretning med remoulade og ristede løg? En enkelt af os drømmer også om en roastbeef-sandwich med peberrod. Mon ikke alle bønner bliver hørt? Det tror jeg 🙂Roastbeef - med perleløg og flødesauce - mør og lækkerNår man steger roastbeef, skal man holde øje med, at man ikke steger den for længe. Du skal bruge stegetermometer, for at være på den sikre side når du steger den, for det er hulens ærgerligt, hvis stegen får for meget.

Er du til helt rød roastbeef, skal stegetermometret kun vise 50 grader, men foretrækker du stegen mere gennemstegt, som vist på billederne her, skal stegen tages ud, når termometret viser 55 grader. Hviletiden er dog stadig vigtig at overholde. Roastbeef - med perleløg og flødesauce - mør og lækkerJeg stegte et helt hvidløg og 1 glas perleløg sammen med roastbeef’en. Glaserede løg smager SÅ skønt til oksesteg, så brug gerne det tip. Jeg brugte kun 1 enkelt glas perleløg, men brug du gerne to, for de svinder meget under tilberedningen. og de smager bare SÅ skønt!PerleløgUhm – det kan godt være, at nogen synes det er totalt “mormor-style” at bruge perleløg, men pyt – for filan da – for det smager jo bare SÅ skønt til oksesteg! Har du ikke prøvet at bruge perleløg før, så glæd dig til næste gang 🙂
Roastbeef - med perleløg og flødesauce - mør og lækkerDet er faktisk ikke bruge mange ingredienser, du skal bruge, når du tilbereder roastbeef. Kig med og få opskriften lige her:

Roastbeef - med perleløg og flødesauce - mør og lækker
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Roastbeef - med perleløg og flødesauce - mør og lækker
Forfatter:
: Gæster og festlige retter
: Slow food - simremad
Portioner: 4-6 pers
Det skal du bruge:
  • 1 roastbeef på ca. 1 kg eller mere.
  • Salt/peber
  • Smør til stegning
  • Evt. 1 helt hvidløg
  • 2 glas perleløg
  • Flødesauce: 2½ Fløde og stegesky
  • Kartoffelfad: Oliestegte kartofler med grønne bønner og peberfrugt. 1 kg kartofler, 700 gram frosne bønner, 1 peberfrugt i skiver, 2-3 rødløg i både, olie, salt/peber
  • Koldt kartoffelsalat smager også skønt til.
Sådan gør du:
  1. Kartoffelfad:
  2. Vask kartoflerne og skær dem i grove stykker. Bland alle ingredienser i et støbejernsfad og steg kartoffelfadet ca. 50-60 minutter v. 175 grader varmluft.
  3. Krydr stegen godt på begge sider og brun den i smør. Vend stegen undervejs, så alle sider bliver brunet.
  4. Læg hvidløgsfed fra et helt hvidløg ned ved stegen.Afdryp 2 glas perleløg og hæld dem også ned ved stegen. Tilsæt evt. lidt ekstra smør.
  5. Når stegen er brunet, sætter du stegetermometer i stegen og sætter stegepanden i ovnen, ind til kartoflerne. De fleste pander kan godt holde til det, men husk grydelap inden du griber om panden, når den skal ud af ovnen igen.
  6. Lad steg + løg stege i ovnen til kernetemperaturen viser 55 grader. Den skal ca. have ½ time v. 175 grader varmluft. Lad stegen hvile ca. 20 minutter let tildækket. Fisk imens løgene op fra panden.
  7. Fyr nu imens op for ovntemperaturen, så kartoffelfadet kan blive sprødt og gyldent
  8. Kog nu panden af med lidt kogende vand, fløde, jævning og kulør. Tilsæt krydderi og evt. 1-2 oksebouillonterninger, hvis du synes saucen mangler smag
  9. Skær roastbeef'en i supertynde skiver og anret på et fad med de glaserede løg
  10. Servér straks

Roastbeef - med perleløg og flødesauce - mør og lækkerHalløj, hvor var det altså bare en rigtig lækker oksesteg!

Mør, saftig og fyldt med god smag. Et totalt hit! De glaserede løg forsvandt som dug for solen, så dem kan du altså godt lave mange af 🙂Roastbeef - med glaserede løg og flødesauce - mør og lækker

Roastbeef - med perleløg og flødesauce - mør og lækkerJeg skar 2/3 del af stegen op og vi frådsede ret meget i kød. Når skiverne er skåret tyndt, føles det som om man er ekstra heldig og får serveret vildt mange stykker.

Skær også gerne dine oksestegs-stykker tyndere ud næste gang. Gør i øvrigt altid det, når du skærer oksesteg: Jo tyndere stykker, jo mere mør steg. Det er i hvert fald min erfaring. Sålelæder er bare det værste! 🙂Roastbeef - med perleløg og flødesauce - mør og lækkerDet passede så fint, at både kartofler og steg kunne blive færdigt i ovnen på samme tid. Genialt og strømbesparende også. Inspirationen til det lækre kartoffelfad fik jeg her – virkelig en nem og lækker ret og helt perfekt til roastbeef! 🙂Roastbeef kan anbefales! Jeg er sikker på, at den vil blive et hit hjemme hos dig, når du serverer den for din familie eller for dine gæster. De vil juble og hvis du bruger stegetermometer, kan det faktisk næsten ikke gå galt. Roastbeef - med perleløg og flødesauce - mør og lækkerSe opskriften på den nemme arbejdsproces lige her:

Roastbeef er en rigtig vinder-servering. Det er tæt på, at ikke et øje er tørt. Det er en ret i mormor-mad-kategorien og jeg bøjer mig i støvet for hende mormor dér. Hun er så hamrende god til at finde på klassikere i køkkenet, som vi andre fint kan profitere af. 😉Roastbeef - med perleløg og flødesauce - mør og lækkerNyd din roastbeef-menu. Jeg håber – og tror på – at både stegen, saucen og kartoffeltilbehøret vil blive en succes? Her i huset synes vi det var en helt perfekt servering :-).

Bon appetit og rigtig god roastbeef-fornøjelse til dig 🙂

Vi holder weekend i sommerhuset og halløj en skøn en af slagsen! Det er så skønt herude 🙂

Læs forresten med på Facebook, hvis du har lyst til at læse mine daglige mere “dagbogs-agtige” opslag. Du skal være så velkommen da! 🙂

Jeg håber du har den skønneste weekend? Bare rolig. Det har jeg 🙂Roastbeef - med perleløg og flødesauce - mør og lækker

Mere inspiration

Læg en kommentar