Kalkun i stegeso. Uhm i dag får du opskriften på kalkunbryst med bacon tilberedt på toppen af kartofler, porrer og fløde.Kalkun i stegeso med flødekartofler & porrerSikke en nem og lækker ret til stegesoen.

Weekend. Det er ikke fordi søndag SKAL være Römertopf-dag, men på en eller anden måde ender det altid sådan her i huset.

Det er så dejligt nemt at fylde stegesoen med gode sager. Putte låg på og efter et par timer er der tryllet en vidunderlig middag.

En Römertopf-middag er aldrig floppet. Den kan ikke brænde på eller koge over.Römertopf - stegeso Fordelen er også, at der som regel bliver en kæmpe portion mad. Herligt at der er nemt og lækkert restemad efter en lang og travl mandag. Det er så SKØNT med en nem maddag på en mandag! 🙂

Retterne i stegesoener også lette at gå til. Ikke så mange dikkedarer. Kød, kartofler, grønt. That’s it. Alt bliver tilberedt sammen og alle ingredienser suger kraft og saft af hinanden. Retten bliver dampkogt og kødet meget mørt.

Har du ikke en stegeso af glas eller rødler, så fortvivl ej. Du kan sagtens lave denne ret i et tildækket ildfast fad. Du kan også bruge din støbejernsgryde, du sætter i ovnen med låg på.Kalkun i stegeso med flødekartofler & porrer

Denne søndags Römertopf-ret blev kalkunbryst med bacon på bund af flødekartofler med porrer. Godt krydret. Låg på. Færdig efter 2 timer på 175 grader varmluft.

Du får den nemme lækre opskrift lige her:

Kalkun i stegeso med flødekartofler og porrer – få en nem Römertopf opskrift hér

Kalkun og flødekartofler med porrer i stegeso
En skøn simreret til stegeso
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Ret: Kalkun og flødekartofler med porrer i stegeso
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 kg kartofler
  • 4-5 porrer
  • ½ liter fløde gerne kaffefløde eller anden light fløde
  • 1 kalkunbryst ca 1 kg gerne større
  • 125 gram bacon i skiver gerne mere

Sådan gør du

  • Sæt rømertopfen i blød i vand i køkkenvasken i min. 15 minutter. Bruger du en stegeso af glas, så spring dette punkt over
    Kalkun i stegeso med flødekartofler og porrer
  • Skræl kartoflerne og snit dem i fine skiver. Vask porrerne og snit dem fint.
  • Fyld kartoffel/porreblandingen i Römertopfen, der har suget vand en halv times tid først. Hæld fløden over.
  • Krydr godt. Jeg brugte den gode Santa Maria hvidløgspeber. Den bedste peber, synes jeg.
  • Krydr kalkunbrystet godt og læg det på kartoffel/porre-blandingen. Fold bacon omkring.
  • Læg låget på og sæt Römertopfen i en kold ovn. Temperaturen sættes på 175 grader varmæuft og tilberedningstid min. 2 timer.
  • Stik i kartoflerne efter et par timer. Du kan også sætte et stegetermometer i kalkunen for at tjekke om den har fået nok - kernetemperaturen skal være ca. 75 grader.
    Kalkun og flødekartofler med porrer i stegeso
  • Tag evt. låget af de sidste 5 minutter, så kartofler og steg kan få en grillet brun farve
    Kalkun og flødekartofler med porrer i stegeso

Noter

Du kan bruge andet kød til opskriften - en helstegt nakkefilet, en hel kylling eller en oksesteg måske
Du kan også tilberede i 3 timer v. 150 grader varmluft eller til kalkunstegen har en kernetemperatur på 75 grader
Du kan skære en lomme i kalkunbrystet og fylde det med flødeost f.eks. hvidløgsost
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Skønne flødekartofler med porrer og et lækkert kalkunbryst i baconsvøb – alt tilberedt i stegeso

Tidsrøveren i denne ret er kartoffelskrælningen og at få snittet kartofler og porrer i tynde skiver.

Har du en køkkenmaskine der kan gøre arbejdet for dig, går det lidt lettere. Hhåndkraft sagtens bruges, og porreskiverne behøver ikke være så fintsnittede som du sér her. Kalkun i stegeso med flødekartofler & porrerKartoffel/porreblandingen fyldes i Römertopfen der har suget vand først. Vandet afgives under tilberedningen og herved afgives ekstra fugt til retten. Det er jo dét, der er så smart. Römertopf - stegesoKalkunkødet krydres og lægges på. Bacon foldes omkring.Kalkun i stegeso med flødekartofler & porrer

Stegesoen bliver godt fyldt op, men låget er heldigvis så højt, der er fint plads i toppen.

Låget lægges på og Römertopfen sættes i en kold ovn. Temperaturen sættes på 175 grader varmluft og tilberedningstid minimum. 2 timer.

Du kan snildt klargøre retten og tage på en hurtig skovtur, hvis solen pludselig og helt uventet skulle begynde at skinne.

Det gjorde det hos os idag; vi drønede ud og nød de sparsomme solglimt som en flok desperadoer 🙂Kalkun og flødekartofler med porrer i stegesoEfter et par timer kan du prøve at stikke i kartoflerne. Du kan også sætte et stegetermometer i kalkunen for at tjekke om den har fået nok – kernetemperaturen skal være ca. 75 grader.

Husk at stegeso-låget ikke må lægges på en kold overflade, så kan det knække.

Retten var tip top her efter 2 timer. Det er vildt lækkert at lave flødekartofler på den måde. Saft og kraft fra stegen simrer ned i kartoflerne og giver en særlig god smag. Slurp – retten var SÅ populær 🙂

Har du ikke en Römertopf, så kan en stegeso af glas sagtens bruges – alternativt en støbejernsgryde med låg.

Mon ikke også at retten vil være god i slow cookeren? Jeg tror det.

Römertopfen kan sagtens vaskes op i opvaskeren. Man skal bare huske at lade begge halvdele tørre tilstrækkeligt før de bliver gemt væk i skabet.

Bon appetit. Glæd dig til denne ret, den er super lækker. Kalkun og flødekartofler med porrer i stegeso


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.