Römertopfen fyldes med kyllingebryst, fløde, bacon, ost, porrer

DSC_8927Søndag. Solskin. Søndagsrengøring. Simremad. Skønt at fylde sin Römertopf, og kunne ile ud på terrassen og hyggelæse i solen, imens maden laver sig selv.

Fantastisk opfindelse, sådan en Römertopf!

Dagens ret til Römertopfen er: kyllingebryst med porrer, majs, bacon, champignon ost, fløde og et par gulerødder.

Her kommer opskriften på kyllingebryst med bacon og porrer i Römertopf: 

Römertopfen fyldes med kyllingebryst, fløde, bacon, ost, porrer
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Römertopfen fyldes med kyllingebryst, fløde, bacon, ost, porrer
Forfatter:
: Retter til Römertopf/stegeso
: Slow food - simremad
Portioner: 8 pers.
Det skal du bruge:
  • 8 stykker kyllingebryst eller et kalkunbryst skåret i skiver
  • 1 pakke bacon
  • 1 glas champignon
  • 1 dåse majs
  • Et par gulerødder
  • 200 gram ost gerne mozzarella eller Havarti
  • ½ liter fløde (gerne madlavningsfløde)
Sådan gør du:
  1. Sæt Römertopfen i blød i vand. Fyld begge halvdele.
  2. Svits bacon og champignon. Gem vandet fra champignonerne og put det i Römertopfen senere.
  3. Snit porrerne og læg porreskiverne i Römertopfen.
  4. Tilsæt bacon og champignon.
  5. Svits imens kyllingebrysterne. Jeg klippede dem over i halve.
  6. Krydr kyllingebrysterne godt på begge sider.
  7. Læg kyllingebrysterne på toppen af fyldet i Römertopfen.
  8. Tilsæt fløde. Kog panden af med lidt vand, og tilsæt også stegeskyen til Römertopfen. Skyl også flødekartonen, så du får det sidste fløde med.
  9. Tilsæt ost. Skær i skiver og læg osten på toppen.
  10. Læg låget på Römertopfen. 2 timer ved 150 grader varmluft.

 DSC_8940DSC_8915 DSC_8916Tilsæt også gerne et par gulerødder eller hvad du nu ellers har i grøntsagsskuffen. og en dåse majs.DSC_8922 Svits imens kyllingebrysterne. Jeg klippede dem over i halve, hvis du undrer dig over udseendet her. DSC_8921DSC_8924DSC_8932Læg låget på Römertopfen. 2 timer ved 150 grader varmluft.
DSC_8938Stil evt. Römertopfen på en bageplade med bagepapir. Når man tilbereder retter med fløde, synes jeg der er en tendens til at fløden bobler ud af alle sprækker på Römertopfen. Det skete også her. Øv, hvorfor mon?

Men uanset flødens fordampning, så duftede retten fantastisk og den så også himmelsk ud.
DSC_8942Uhm! Lækker og farvestrålende mad. Mørt kyllingebryst og lækre grønsager, men flødesaucen? Hvad blev der lige af den? En halv liter var pist væk og fordampet. Øv Smagen fejlede intet, men øv savnede den forsvundne sauce!
DSC_8950Uanset sauce eller ikke, så var også denne Römertopf-ret en succes. Mørt kød, lækre smagfulde grøntsager. Uhm!

Jeg kogte en halv pose ris til. Skønt når der er nemme madrester til dagen efter. Mandag er nemlig min lange dag på job. Er først hjemme 19.30. Skal lige vænne mig til de dér aften- og weekendvagter! Skønt med nem lækker restemad, der hurtigt kan lunes i mikrobølgeovnen sådanne dage.

See you. Frisk på en ny uge? Jeg prøver at booste noget energi frem i min krop ved at gå tidligt i seng. Alle kneb gælder 🙂DSC_8952

Mere inspiration

24 Kommentarer

  1. Dorte 17. marts 2017 af 08:49- Svar

    Står stegesoen i ovnen mens den varmer op?

    • Gitte Hansen 17. marts 2017 af 10:06- Svar

      Nej endelig ikke, stegesoen skal altid sættes i en kold ovn 🙂
      God fornøjelse med retten
      Mange hilsner
      Gitte

      • Dorte 20. marts 2017 af 08:24- Svar

        Øh – så står den vel også i ovnen mens den varmer op?

        • Gitte Hansen 23. marts 2017 af 20:01- Svar

          Hej Dorte
          Beklager mit sene svar.
          Römertopfen fyldes med fyld og sættes i den kolde ovn. Den vil knække, hvis du fylder koldt fyld i den imens den er varm.
          Skriv endelig hvis du fortsat er i tvivl 🙂
          Mange hilsner
          Gitte

  2. Karina 7. december 2016 af 13:59- Svar

    Hejsa, vil prøve denne ret. Men kan se du skrive man skal gemme vandet fra champignonerne og tilsætte det senere. Men kan ikke se hvornår du tilføre det?

    • Gitte Hansen 7. december 2016 af 20:13- Svar

      Hej Karina
      Bare hæld det i Römertopfen. Det kommer sig ikke så nøje 🙂
      Rigtig god fornøjelse med retten. Den smager super godt 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Bente 19. juli 2016 af 23:46- Svar

    Hej
    Et hurtig spørgsmål hvor mange porre skal der i retten? ?
    Mvh Bente

    • Gitte Hansen 22. juli 2016 af 23:03- Svar

      Hej Bente
      Jeg brugte et bundt porrer til denne ret – mængden kommer sig ikke så nøje. Du kan sagtens bruge 6-8 stykker, selvfølgelig afhængig af størrelse jo.
      Beklager mit sene svar til dig – håber ikke du har ventet utålmodigt 🙂
      God fornøjelse med den lækre ret
      Mange hilsner
      Gitte

  4. Ann Marie Berggren 30. marts 2016 af 16:07- Svar

    Hej Gitte.
    Købte en Rømertopf for et år siden men først nu har jeg taget mig sammen til at prøve den! Jeg har med glæde læst dine mange opskrifter med Rømertopf -retter og nu skulle det være! Kyllingebryst med porrer og bacon var én af de retter jeg havde lyst til at prøve. Glæder mig til at smage om en times tid! Tak for en rigtig god side med mange spændende opskrifter!
    Hilsen Ann Marie

    • Gitte Hansen 30. marts 2016 af 20:48- Svar

      Hej Ann Marie
      Tusind tak for din søde hilsen og jeg er da benovet over at det er opskrifter fra min blog der har givet dig lysten til at komme igang. Jeg håber retten smagte jer og at du nu har fået endnu mere blod på tanden i forhold til simreretterne – det er så nemt med mad der passer sig selv og det ender næsten altid i succeshistorier 🙂
      Håber du har fået lyst til at blive hængende her på siden og tusind tak for din positive feedback. Den gjorde mig glad 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  5. Heidi Larsen 22. marts 2016 af 04:31- Svar

    Hejsa..
    Din opskrift lyder super lækker og skal da afprøves.. blot et lille men 🙂 går da ud fra at der nok har sneget sig en lille skrivefejl ind da du i din ingrediens liste har skrevet 8 stk Kalkunbryst…. som der nok også kan bruges, men lige nu så er overskriften jo misvisende… hehe 🙂
    Ville nu blot lige gøre dig opmærksom på det.. ingen kritik.. 😉
    Venlig Hilsen Heidi

    • Gitte Hansen 22. marts 2016 af 20:42- Svar

      Hejsa Heidi

      Ej hvor var det da godt at du gjorde mig opmærksom på den svipser 🙂 Tak for dit vågne øje – jeg retter straks :-). Tak for det og rigtig god fornøjelse med retten. Håber den smagte jer 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  6. Mikkel 24. januar 2014 af 16:41- Svar

    Hej Gitte

    Godt råd: du skal bruge anden væske (boullion, vin, vand) i det meste af stegetiden. Fløden skal ikke før de sidste 20/30 minutter. Så få din sovs.

    Vh
    Mikkel

    • Gitte Hansen 25. januar 2014 af 21:25- Svar

      Hej Mikkel
      Det var da et rigtigt godt tip! Så forstår jeg bedre hvordan det kan lykkes for andre at lave cremede flødekartofler!
      Det må jeg huske næste gang. Tak skal du have Mikkel 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  7. Heidi 13. oktober 2013 af 21:39- Svar

    Hej Gitte
    Uhm lækker inspiration 🙂 udskiftede bacon og champignon med gulerødder, kogte panden af med en del karry og kokosmælk og tilsatte madlavningsfløde 🙂 det blev super lækkert og cremet og masser af sauce 🙂
    Tak for en super blog 🙂
    Hilsen Heidi

    • Gitte Hansen 13. oktober 2013 af 22:59- Svar

      Hej Heidi
      Tusind tak for din søde hilsen. Den blev jeg rigtig glad for. Uhm Det lyder da som nogle gode fiduser med kokosmælk og karry. Tror allerede at der er et nyt indlæg på vej. Har porrer i køleskabet og mere kylling i fryseren. Næste weekends Römertopfret er vist på plads 🙂
      Dejligt vi kan inspirere hinanden. TAK og god fornøjelse i dit køkken fortsat 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  8. Linda Skovgaard 9. oktober 2013 af 09:32- Svar

    Hej Gitte,

    Ærgerlig at energien ikke nåede frem 😉

    Jeg har købt kyllingeinderfilet i ABC Lavpris http://abc-lavpris.dk/
    Men jeg er bange for du har langt til nærmeste ABC?
    I aften skal vi prøve gryderetten 🙂

    Mvh. Linda

    • Gitte Hansen 9. oktober 2013 af 18:44- Svar

      Hej Linda.

      Ja øv kender ikke lige til ABC lavpris i mit nærområde, men nu er tippet hermed givet videre
      God fornøjelse med gryderetten, håber den smager familien 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  9. Linda Skovgaard 7. oktober 2013 af 22:14- Svar

    Hej Gitte,

    Tirsdag-energi er hermed afsendt 😉

    Mange tak for hurtigt svar! Har fundet frossen kyllingeinderfilet til 16,67 kr. pr. kilo!
    Det må da være oplagt til sådan en gryderet 🙂 Uhh glæder mig allerede til at lave den, og ikke mindst spise den!

    • Gitte Hansen 8. oktober 2013 af 18:55- Svar

      Hej Linda
      Tusind tak for tirsdags-energien, tror dog desværre ikke at den nåede frem til modtageren. 😉
      Hvor har du været så heldig at finde så billigt kyllingefilet? Gode tips modtages gerne
      Held og lykke med gryderetten
      Mange hilsner
      Gitte

  10. Linda Skovgaard 7. oktober 2013 af 13:10- Svar

    Hej Gitte,
    Uhm det lyder godt 🙂
    Har du nogen ide om ca. hvor mange gram kylling der var?
    Tænker en hvidløgs friskost kan bruges istedet for havarti?
    Det har vi nemlig altid i køleskabet..
    Ønsker dig god mandags-energi og god fornøjelse med dit nye job 🙂

    • Gitte Hansen 7. oktober 2013 af 20:53- Svar

      Hej Linda
      Jeg vil skyde på at der var ca 800-1000 gram kylling sådan cirka. Jeg tror sagtens en hvidløgsost kan bruges, det var da faktisk en meget god ide Lina? Det må jeg prøve engang 🙂
      Tusind tak for den mandagsenergi du sendte mig. Jeg kørte for fuld drøn hele dagen og snuppede lige en aftenvagt også. Tak til dig. Du må gerne lige sende lidt tirsdagsenergi også 😉
      God fornøjelse med kyllingeretten
      Mange hilsner
      Gitte

  11. A + K = ♥ 7. oktober 2013 af 09:00- Svar

    Lækkert og efterårsagtigt – jeg elsker alt-i-en-gryde 😀

    – Anne

    • Gitte Hansen 7. oktober 2013 af 20:54- Svar

      Hejsa
      Ja skønt med efterårsretter og “stegesoen proppes med kød og tilbehør”.
      God fornøjelse i køkkenet til dig. 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar